Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος στην πρώτη γραμμή

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος στην πρώτη γραμμή

Βάζει τα χρήματά του στον Παναθηναϊκό κι οφείλει να δώσει ο ίδιος το στίγμα για την επόμενη μέρα.

Η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Νίκος Νταμπίζας αναμένεται με ενδιαφέρον. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα κάνει έναν απολογισμό της σεζόν που τελείωσε και λογικά θα αναφερθεί και στο πλάνο για την ερχόμενη περίοδο.

Σαφώς και είναι σημαντικό ν’ ακουστούν οι θέσεις του. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι ν’ ακουστεί επιτέλους κι ο Γιάννης Αλαφούζος. Δεν γίνεται συνεχώς να βγάζουν άλλοι το φίδι από τη τρύπα. Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» βάζει τα χρήματά του (28,2 εκατ. έχουν μπει σε λιγότερο από έναν χρόνο), αλλά ακόμα υπάρχει οικονομικό θέμα στην ΠΑΕ. Λογικό. Παρέλαβε χρέη και δυστυχώς για τη τσέπη του και τον σύλλογο, ακολούθησαν πολλές λανθασμένες επιλογές, με αποτέλεσμα την κατρακύλα της ομάδας. Είναι γνωστό ότι οφείλονται χρήματα στους ξένους ποδοσφαιριστές και αρκετοί μισθοί στους υπαλλήλους, τόσο στο «Γ. Καλαφάτης», όσο και στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ο Νταμπίζας στο τέλος του πρώτου μισού της περιόδου είπε αρκετά πράγματα, αλλά πάντα ξεχώριζε το διοικητικό κομμάτι με το αγωνιστικό. Δεν γνώριζε εκείνη την περίοδο τις εξελίξεις για τη διαδικασία αδειοδότησης. Ούτε μπορούσε να μιλήσει με σιγουριά για τα αποτελέσματα της δουλειάς άλλων… Στα γραφεία χειρίζονταν τις υποθέσεις των διακανονισμών και φυσικά ο Αλαφούζος που βάζει τα χρήματα είχε (κι έχει για όλα) τον τελευταίο λόγο. Δεν είναι στο χέρι του τεχνικού διευθυντή, δεν βάζει ο ίδιος τα χρήματα για να ξέρει τι και πως.

Ναι μεν, μπορεί να ενημερώνεται, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που πολλά πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως του μεταφέρθηκαν. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Αρχικά οι παίκτες είχαν ενημέρωση ότι η δόση Φεβρουαρίου θα μπει μέχρι τα μέσα Απριλίου. Τελικά λίγο αργότερα εισέπραξαν τα χρήματα οι μόνο οι Έλληνες, ενώ οι ξένοι ακόμα είναι σε αναμονή. Λίγο πριν φύγει ο Μάιος. Και φυσικά δεν μειώνεται το χρέος προς τους υπαλλήλους.

Ο Νταμπίζας δεν θέλει να μένει έκθετος απέναντι στους παίκτες. Θέλει αυτό το ποσό που θα πει στους παίκτες να καταβάλλεται. Έστω και με μικρή καθυστέρηση, όπως συμβαίνει σχεδόν παντού. Να μην ξεφεύγει η κατάσταση. Το επαναλαμβάνουμε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν θα χάσουν χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Θα εξοφληθούν τον Φλεβάρη και λογικά τον Ιούλιο που θα γυρίσουν –όσοι επιστρέψουν τέλος πάντων- θα έχουν πάρει κι αυτή του Μαϊου. Θα μπουν στη νέα περίοδο απολύτως τακτοποιημένοι οικονομικά.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλαφούζος συνεχίζει να μην φαίνεται πουθενά. Ένας άνθρωπος που βάζει δεκάδες εκατομμύρια, οφείλει να στείλει και τα μηνύματά του στον φίλο του Παναθηναϊκού. Οπαδοί δεν είναι μόνο μία μικρή μερίδα που δημιουργεί προβλήματα. Καταλαβαίνουν όλοι και πολλοί περισσότερο ο ίδιος ότι πλέον δεν υπάρχει εκτίμησή στο πρόσωπό του. Είναι τρελό να βάζεις τόσα χρήματα και να είναι τόσο αρνητικό το κλίμα που να μην μπορεί να πλησιάσεις όχι στο γήπεδο, αλλά ούτε καν στο προπονητικό.

Ένας από τους λόγους δεν είναι μόνο τα λάθη του και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σε πολλά θέματα. Είναι ότι και ο ίδιος δεν φρόντισε να μιλήσει ειλικρινά στον κόσμο. Μπορεί να είχε καλές προθέσεις, ωστόσο, δεν επέδειξε αποφασιστικότητα. Από το 2016, μάλιστα, άλλαξε στάση και στο θέμα του παρασκηνίου κι έκτοτε το χαρτί γύρισε τελείως.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού συχνά εκφράζει τις θέσεις του. Στον ΠΑΟΚ το ίδιο. Στην ΑΕΚ που έχασε τρίτο σερί τελικό και το κλίμα είναι αρνητικό, ο Μελισσανίδης επίσης γνωστοποίησε τις απόψεις του, απέναντι στην κριτική που του ασκείται. Μπορεί ν’ άρεσαν ή όχι, σε κάθε φίλο της Ένωσης αυτά που είπε, μπορεί λίγοι ή πολλοί να μην πείστηκαν, αλλά βγήκε μπροστά. Ο οπαδός, λοιπόν, έχει το δικαίωμα ν’ ακούσει κάτι όταν πρόκειται για την αγαπημένη του ομάδα.

Ο μοναδικός αρμόδιος να ενημερώσει τον απλό οπαδό του Παναθηναϊκού είναι ο Αλαφούζος. Με ειλικρίνεια. Πόσο είναι το χρέος, τι μπορεί να γίνει με το γηπεδικό, αν υπάρχει πλην του Γιαννακόπουλου, ο οποίος συχνά μιλάει για σύμπραξη ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη, κάποιος που να ενδιαφέρεται για τον σύλλογο. Να πει ξεκάθαρα αν μπορεί και πότε θα είναι σε θέση με τον ίδιο στην ιδιοκτησία, να πει ο Παναθηναϊκός ότι πάει για πρωτάθλημα. Ή, αν καλύτερα να το ξεχάσουμε με τον ίδιο στο τιμόνι, που φαντάζει και το πιο πιθανό τώρα.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες τελείωσε το σίριαλ με τον Πιεμπονγκσάντ κι ακόμα όλοι περιμένουν από τον Αλαφούζο να εξηγήσει πως και γιατί… Αυτή η στάση αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τον κόσμο. Αυτόν που αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Μπορεί ο ίδιος να έχει παράπονα κι όχι άδικα από μία μερίδα οπαδών. Ζημιά δεν έκαναν μόνο σ’ αυτόν, αλλά και στον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι», όμως, έχει εκατομμύρια φίλους και οφείλουν να γνωρίζουν που οδεύει πλέον η ομάδα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ