Ο Μανόλο θα έχει πάντα έτοιμες τις βαλίτσες του…

Ο Μανόλο θα έχει πάντα έτοιμες τις βαλίτσες του…

Επιθετικά και θεαματικά θέλει να παίζει ο Καρντόζο. Το θέμα είναι με ποιους παίκτες θα το κάνει. Διότι με αυτούς που είχε, το έκανε και ο Ουζουνίδης αλλά τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά.

H AEK αποφάσισε να λύσει την συνεργασία της με έναν προπονητή που την ήξερε πολύ καλά. Όχι μόνο αυτή αλλά και τους αντιπάλους της στην Ελλάδα ήξερε πολύ καλά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Για τον απελθόντα κόουτς ο αποχαιρετισμός δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε. Ήξερε ότι για να παραμείνει θα έπρεπε η ομάδα να πάρει το κύπελλο. Δεν το πήρε και ο Χιμένεθ άρχισε να αμπαλάρει. Τον χειμώνα όταν έβαζε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο είχε αποδεχτεί την μοίρα του συμφωνώντας να έχει η ΑΕΚ δικαίωμα ανανέωσης το καλοκαίρι.

Παρορμητικός μπορεί να είναι ο Μανόλο, αφελής όχι. Στην ΑΕΚ οι μισοί του καταλογίζουν ότι δεν έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο και οι άλλοι μισοί ότι δεν ήξερε να προτείνει παίκτες. Κάποιοι καχύποπτοι λένε πως ο κόουτς έφυγε γιατί ζητούσε να έρθουν παίκτες πολύ πάνω από το βαλάντιο της Ένωσης.

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Ο Χιμένεθ ζητούσε σκυλιά του πολέμου. Παίκτες μαχητές και όχι αρτίστες που να θέλουν έναν σκασμό λεφτά για να έρθουν στα Σπάτα. Το περασμένο καλοκαίρι που έφυγε, μας είπαν ότι είναι ευκαιρία τώρα να έρθει ένας προπονητής συμβατός με το ποδόσφαιρο που είναι μαθημένοι οι οπαδοί να παρακολουθούν από την ομάδα τους. Μπάλα επιθετική, θεαματική με δημιουργία πολλών φάσεων και πολλών γκολ.

Ήρθε για να το πετύχει αυτό ο Ουζουνίδης κι η αλήθεια είναι πως το προσπάθησε. Μόνο που για να παίξεις τέτοιο ποδόσφαιρο και να είσαι ανταγωνιστικός χρειάζεσαι και τους παίκτες που να μπορούν να το παίξουν. Αυτοί που ήρθαν τα κατάφερναν χειρότερα από αυτούς π[ου έφυγαν και μαζί με τους υπόλοιπους κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Η διαφορά ανάμεσα στην πρόθεση του Ουζουνίδη και την μπάλα που βλέπαμε στο γήπεδο ήταν μεγάλη.

Ο Ουζουνίδης του θεαματικού ποδοσφαίρου αντικαταστάθηκε από τον Χιμένεθ της κλειστής άμυνας και του σκληρού παιχνιδιού της μάχης σώμα με σώμα. Θεωρητικά η Ένωση είχε πάρει το καλοκαίρι παίκτες για να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Θεωρητικά μόνο.

Τώρα, ο Χιμένεθ αμπαλάρει και πάλι ενώ ο Πορτογάλος Μιγκέλ Καρντόζο έρχεται για να αλλάξει πάλι η φιλοσοφία και να παίξει η ΑΕΚ επιθετικά. Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για μια νέα δήλωση προθέσεων από την πλευρά των κιτρινόμαυρων. Αφορά την προπονητική φιλοσοφία του Καρντόζο. Αυτό έκανε και θαυμάστηκε με την Ρίο Αβε. Αυτό πήγε να κάνει και απέτυχε με την Ναντ και την Θέλτα.

Να παίζεις επιθετικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που γίνεται. Το παίζουν στην Ελλάδα ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός. Το παίζουν και παίρνουν αποτελέσματα ανάλογα με τα κυβικά τους. Ανάλογα με την ποιότητα των παικτών που διαθέτουν. Θα το κάνει -εφόσον έρθει τελικά- και ο Καρντόζο. Το θέμα είναι με ποιους παίκτες θα το κάνει.

Διότι με αυτούς που είχε, το έκανε και ο Ουζουνίδης αλλά τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά. Ο Καρντόζο θα χρειαστεί παίκτες για να παίξει έτσι. Αν η ομάδα κινηθεί όπως και πέρσι, τότε θα βρεθεί στη μέση της χρονιάς να απολογείται ενώ ο Μανόλο θα ετοιμάζεται να (ξανα)μετακομίσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ