Κανείς δεν κέρδισε πριν καν παίξει

Κανείς δεν κέρδισε πριν καν παίξει

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στα ματς μετά από ένα μήνα και θα πρέπει να είναι πνευματικά έτοιμος να ανταποκριθεί.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στον πρώτο αγώνα τους για τα ημιτελικά των πλέι οφ στην Α1 και απόντος του Ολυμπιακού ο δρόμος μέχρι την κατάκτηση του τίτλου φαντάζει εύκολος.

Μόνο που κανείς δεν κατέκτησε τίποτε πριν καν ξεκινήσει την προσπάθειά του. Όποιος το πιστέψει αυτό, θα έχει κάνει το πρώτο «δώρο» στον αντίπαλό του.

Το Περιστέρι έχει γαλουχηθεί από τις αρχές και την μαχητικότητα του προπονητή του, ενός ανθρώπου που έχει μάθει να ζει με τις δυσκολίες, να προσαρμόζεται, να τις διαχειρίζεται και να παλεύει μέχρι τέλους.

Ετσι έγινε και το καλοκαίρι του 2012, όταν ανέλαβε τον αποστελεχωμένο Παναθηναϊκό , που έκανε τα πρώτα του βήματα στη νέα εποχή. Μετά από πολλές δυσκολίες, αλλαγές, πειράματα, αγωνίες και πολλή δουλειά οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο τους.

Κι όλα αυτά έγιναν (και) χάρη στη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την επιμονή και τη μαχητικότητα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Συνεπώς στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι πως στη Δυτική όχθη του Κηφισού μόνο εύκολα δεν θα είναι τα πράγματα…

Σύμφωνοι. Οι δυο ομάδες θεωρητικά δεν έχουν καμία σχέση. Οικονομικά και αγωνιστικά το Περιστέρι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο, αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτε.

Ο Αμερικανός έχει να δει σχεδόν ένα μήνα τους παίκτες του να αγωνίζονται σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του, ενώ είναι σαφές πως θα έχει πρόβλημα με τα σουτ.

Αυτό θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί και ο Πεδουλάκης «θωρακίζοντας» τη ρακέτα του και ρισκάροντας τα περιφερειακά σουτ από τον Καλάθη, στον οποίο θα δώσει τα περισσότερα.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιδιώξει να διαχειριστεί ο Πιτίνο την έλλειψη ρυθμού, αλλά και την πιθανή αστοχία στα περιφερειακά σουτ θα κρίνει πολλά για την εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στους «κυανοκίτρινους».

Με μια νίκη στο πρώτο ματς το πλεονέκτημα έδρας έρχεται στα χέρια των πρασίνων και η δουλειά τους στην προσπάθεια για να φτάσουν στους τελικούς απλοποιείται. Το θέμα είναι αν ο οργανισμός θα καταφέρει να εμπεδώσει στους παίκτες πως έχει η κατάσταση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ