Σεμνά και… ταπεινά

Σεμνά και… ταπεινά

Το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με το Περιστέρι «έδειξε» στον Παναθηναϊκό τι πρέπει να αποφύγει στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-1 στη σειρά των πλέι οφ με το Περιστέρι, πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας και μπήκε με το… δεξί στο δρόμο για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος.

Μετά από περίπου έναν μήνα απραξίας ήταν ερωτηματικό το πως θα εμφανίζονταν οι πράσινοι. Αν θα είχαν δηλαδή την απαιτούμενη φρεσκάδα, ενέργεια, ένταση στο παιχνίδι τους για να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας μια σούπερ ανταγωνιστική και μαχητική ομάδα.

Φαίνεται όμως ότι ο Ρικ Πιτίνο με τους συνεργάτες του είχαν δουλέψει αρκετά στο πνευματικό μέρος της αποστολή τους, διότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, σοβαρός… σεμνός και ταπεινός.

Ασφαλώς και η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη, διακριτή και χαρακτηρίζει τις παραμέτρους αυτού του ζευγαριού. Το Περιστέρι είναι το αουτσάιντερ υστερώντας σε μπάτζετ, παραστάσεις και ποιότητα.

Από το πρώτο πεντάλεπτο λοιπόν οι παίκτες έδειξαν ποιες είναι οι… προθέσεις τους παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο με σοβαρότητα, συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο.

Μάλιστα το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκείνο που τους «έδειξε» τι ακριβώς ΔΕΝ πρέπει να κάνουν στη σειρά: Να χαλαρώσουν και να επιτρέψουν στο Περιστέρι να κάνει το δικό του παιχνίδι. Οι «κυανοκίτρινοι» του Πεδουλάκη… μυρίστηκαν αίμα και με τον Βασιλόπουλο να περιορίζει τον Καλάθη σε δημιουργία και σκορ, αλλά και τον Μπεντίλ να σκοράρει από την περιφέρεια μείωσαν στους 8 πόντους.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν ακαριαία. Τάιμ άουτ, αλλαγές πλάνων, συγκέντρωση και γρήγορο τέμπο. Η διαφορά ξανά πάνω από τους είκοσι πόντους και το ματς… έσβησε.

Κι όλα αυτά με τον Ντεσόν Τόμας καταπληκτικό, ορεξάτο, έτοιμο να διορθώσει κάθε ατέλεια σκοράροντας.

Στο ΟΑΚΑ τα πράγματα αναμένεται να είναι ακόμα πιο εύκολα για τον Πιτίνο και τους παίκτες του, αρκεί βέβαια να προσεγγίσουν το ματς του Σαββάτου με την ίδια φιλοσοφία και πνευματική ετοιμότητα.

Όπως επίσης θα πρέπει να μπουν κι άλλοι παίκτες στην εξίσωση, όπως οι Γκιστ, Παπαγιάννης και Κιλπάτρικ, οι οποίοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους.

Πράγματι ο νεαρός Καράμπελας δείχνει πως έχει πολύ καλή «πρώτη ύλη» και κυρίως διαθέτει κάτι που δεν μαθαίνεται: Τσαγανό και θέληση να πετύχει. Απαραίτητο συστατικό για έναν παίκτη να κάνει πρωταθλητισμό.

Ασφαλώς όμως χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά ακόμα για να βγάλει το ταλέντο του, αλλά και να διαχειριστεί τα φώτα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ