Ο ΠΑΟ θ’ αποκτήσει νέο σπίτι και η στάση του Αλαφούζου…

Ο ΠΑΟ θ’ αποκτήσει νέο σπίτι και η στάση του Αλαφούζου…

Το «τριφύλλι» θα μπει δεδομένα σε νέο γήπεδο. Το ερωτηματικό φυσικά είναι το «πότε;» και φυσικά τι θα πράξει ο Αλαφούζος για την ΠΑΕ.

Ο Παναθηναϊκός δεν νοείται να μη φτιάξει γήπεδο. Οι ανταγωνιστές του σ’ αυτό το θέμα, ειδικά οι δύο εκ των τριών είναι μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο εδώ και 15 χρόνια, η ΑΕΚ το φτιάχνει και ο ΠΑΟΚ έχει μπει στη διαδικασία για να φτιάξει τη νέα Τούμπα.

Το «τριφύλλι» δίνει τη δική του μάχη με μπροστάρη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μου κάνει εντύπωση και φαντάζομαι και σε πολλούς, ότι ειδικά για τη περίπτωση του Βοτανικού δεν ακούγεται καθόλου ο Γιάννης Αλαφούζος.

Και μπορεί το πρότζεκτ του «Athens Alive» να μην ήταν δική του ιδέα, ενδεχομένως να μην το πίστευε και καθόλου κι όχι άδικα, όπως αποδείχθηκε, αλλά ο Βοτανικός είναι μία άλλη υπόθεση.

Να προσθέσουμε, βέβαια, ότι την περίοδο που προσπαθούσε ο Γιαννακόπουλος να βρει άκρη με τη κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε τις ασχολίες του με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, για τον οποίο ακόμα δεν έχει εξηγήσει τι έγινε και στράβωσε. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν, δεν έχει και ιδιαίτερα σημασία, οπότε πάμε στο παρόν.

Ο Αλαφούζος το 2012 και το 2013 είχε ψαχτεί για τη Διπλή Ανάπλαση. Ίσως και λίγο αργότερα. Μέχρι και μακέτες από εταιρία στην οποία είχε αναθέσει τη μελέτη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ελάχιστοι ασχολήθηκαν, διότι ο ίδιος δεν επέμεινε και γιατί αποφάσισε την ανακαίνιση της Λεωφόρου.

Που κι αυτή τελικά έμεινε στη μέση. Ο Αλαφούζος είναι ξεκάθαρο ότι έχει αφήσει τη μπαγκέτα στον Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος δίνει τη μάχη του, λες και ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, με τα 20 εκατ. ευρώ χρέη, δεν έχει ανάγκη ένα νέο σπίτι και φυσικά τη σωτηρία του ή την αναγέννηση, αν προτιμάτε, μία ώρα αρχύτερα. Φυσικά με τη νυν κυβέρνηση ο Αλαφούζος δεν έχει καν σχέσεις, οπότε από μία άποψη μοιάζει λογικό κι αναμενόμενο.

Πριν, όμως, συνεχίσουμε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και θα δείτε παρακάτω γιατί θα συνεχίσουμε, ας αναφερθούμε στο σημαντικό θέμα του γηπέδου. Ο Γιαννακόπουλος παράτησε την ιδέα που είχε εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία για παναθηναϊκή πολιτεία στο ΟΑΚΑ και έριξε νερό στο κρασί του, προσπαθώντας να φέρει εις πέρας τη Διπλή Ανάπλαση. Είναι γνωστό ότι έχει περάσει κι από το ΣτΕ και δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα. Με τα όσα προβλέπονταν έως τώρα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, όμως, θέλει να μπει στο πλάνο και γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων. Στον χώρο που προβλέπεται από το πρότζεκτ ένα γηπεδάκι για τον Ερασιτέχνη, κάτω των 2.000 θέσεων, θέλει ένα μεγαλύτερο γήπεδο για το μπάσκετ, όπου λογικά θα παίζει εκεί και το βόλεϊ και κάτω απ’ αυτό να στεγαστούν όλες οι δραστηριότητες του Ερασιτέχνη. Να το βυθίσει σε τέτοιο βαθμό, χωρίς να χρειάζονται τρομερές αλλαγές στον συντελεστή δόμησης.

Αυτό, όπως είπε, φέρεται να του υποσχέθηκαν ότι γίνεται. Αν προκύψει νέα κυβέρνηση, βέβαια, όπως είναι και το πιθανότερο, θα πρέπει να γίνουν νέες συζητήσεις. Δεν θεωρεί κανείς πιστεύω ότι η ΝΔ και με Δήμαρχο Αθηναίων τον Κώστα Μπακογιάννη, δεν θα προσπαθήσει να δώσει λύση.

Για να μην παρεξηγηθώ προεκλογικά. Και η νυν κυβέρνηση να συνεχίσει, πάλι με Δήμαρχο τον Μπακογιάννη, λύση θα θέλει να δώσει. Υπάρχουν, άλλωστε και οι τράπεζες που ενδιαφέρονται, ώστε να λειτουργήσει το Mall, να εκπληρώνονται τα δάνεια που έχουν δώσει και γενικά να γίνει απόσβεση της επένδυσής τους.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μία τροπολογία, αφού προστίθεται κάτι διαφορετικό. Αυτή λογικά θα περάσει, εκτός κι αν βρεθούν πάλι κάτοικοι (εντός κι εκτός εισαγωγικών) της περιοχής κι αρχίσουν τις προσφυγές. Τότε θα πάμε στο ΣτΕ και όλοι καταλαβαίνουν ότι πάλι θα χρειαστεί χρόνος.

Να μην ξεχνάμε φυσικά και τη χρηματοδότηση. Δεν αποτελεί λεπτομέρεια. Η χώρα έχει δυσκολίες και δεν είναι απλά να δίνονται κονδύλια από τη περιφέρεια ή χρήματα από τις κρατικές επενδύσεις. Ούτε τα δάνεια ακόμα και με ευνοϊκούς όρους είναι δεδομένα. Αλλά αν υπάρχει αποφασιστικότητα κι επιμονή όλα ξεπερνιούνται…

Το νερό, όπως φαίνεται, μπήκε στο αυλάκι. Εκεί που ο Βοτανικός έμοιαζε χαμένη υπόθεση, τώρα έγινε πάλι της μόδας. Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο του σπίτι.

Δεν γίνεται να μείνει πίσω στις εξελίξεις. Το ζητούμενο φυσικά είναι το «πότε;». Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Θα ξεκινήσει η αναγέννησή του και θα βρει αυτό που ζητάει. Είχα αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει γήπεδο όταν είναι ενωμένος, ξέρει τι θέλει και που το θέλει.

Ο Γιαννακόπουλος έχει την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Και θέλει πλέον παναθηναϊκή πολιτεία στον Βοτανικό. Τι απομένει; Η ΠΑΕ. Οι σχέσεις του με τον Αλαφούζο, οι οποίες πριν από έναν χρόνο ήταν κάκιστες, έχουν αποκατασταθεί.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, φαντάζομαι ότι συζήτησε με τον Γιαννακόπουλο για τη Διπλή Ανάπλαση. Κι αν όχι οι δυο τους, σίγουρα οι συνεργάτες τους. Είναι προφανές ότι του έχει δώσει το ελεύθερο. Εδώ, λοιπόν, επιστρέφουμε στον ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Η λογική λέει ότι ο πρώτος που θα ήθελε να βρεθεί λύση στο γηπεδικό είναι ο Αλαφούζος. Από τη μέρα που ήρθε, έχει βάλει στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ. Διαθέτει μία ομάδα που δεν είναι ανταγωνιστική κι έχει ένα ακόμα χρέος κοντά στα 20 εκατ. ευρώ να αποπληρώσει.

Οπότε θέλει να προχωρήσει το έργο και σ’ αυτή τη περίπτωση δύο είναι τα σενάρια. Το ένα ή να παραδώσει την ΠΑΕ στον Γιαννακόπουλο παίρνοντας πίσω, όμως, ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που έχει βάλει. Και το άλλο να γίνει «συμπαίκτης» με τον Γιαννακόπουλο.

Μην παραξενευτεί, πάντως, οποιοσδήποτε φίλος του Παναθηναϊκού, εφόσον προχωρήσει το γήπεδο και μειώνονται και τα χρέη, ξαφνικά να εμφανιστούν 4-5 ακόμα ενδιαφερόμενοι.

Να πει ο Αλαφούζος «αντίο» χωρίς να συμβεί το ένα από τα παραπάνω δύο σενάρια το ξεχνάμε. Και είναι λογικό. Παρά τις καλές προθέσεις του όταν ανέλαβε, παρά το γεγονός ότι βγήκε μπροστά σε δύσκολες εποχές, έκανε εγκλήματα.

Αλλά ένας επιχειρηματίας δεν αποχωρεί αν δεν καλύψει μέρος της χασούρας του ή όταν έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ρεφάρει τελείως. Είναι άγνωστο, βέβαια, αν θα του δοθεί συγχωροχάρτι, ωστόσο, αυτό είναι το τελευταίο.

Αυτό που νοιάζει κάθε οπαδό είναι να γίνει το γήπεδο και η ομάδα του ν’ αναγεννηθεί. Κι αυτό δεδομένα θα γίνει. Να είναι σίγουρος. Απλά θα πρέπει να κάνει υπομονή. Έκανε τόσα χρόνια, ας κάνει λίγα ακόμα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ