Οταν ο Βαλμπουενά έπαθε σοκ…

Οταν ο Βαλμπουενά έπαθε σοκ…

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ξεκίνησε τις διακοπές του, αλλά έφυγε έχοντας πάθει πλάκα με όσα είδε στον Ολυμπιακό. Το... σοκ με το Ρέντη, η συνομιλία με τον Μαρτίνς και το ψάρι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι το νέο μεγάλο όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Θα περίμενε κανείς ότι ένας ποδοσφαιριστής της δικής του ηλικίας, της δικής του πορείας, με 52 διεθνείς συμμετοχές, με παρουσία σε Euro και Μουντιάλ και που έχει αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες (Μαρσέιγ, Λιόν, Ντιναμό Μόσχας, Φενέρμπαχτσε), δεν είναι από εκείνους που εκπλήσσονται εύκολα. Κι όμως, στην Ελλάδα εξεπλάγην. Από όσα είδε.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να εντυπωσιάζει ακόμη και παίκτες επιπέδου Βαλμπουενά. Αλλά για να το καταφέρει, χρειάζεται μια σειρά πραγμάτων. Ο Γάλλος δεν εντυπωσιάστηκε από τη θερμή υποδοχή των Πειραιωτών και την άμεση επίλυση κάθε θέματος. Ηταν κάτι που το περίμενε και το έχει ξαναζήσει. Δεν εντυπωσιάστηκε από την Αθήνα. Εχει ξανάρθει, του αρέσει πολύ και γνώριζε τι να περιμένει. Δεν εντυπωσιάστηκε από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αλλωστε, το είχε δει γεμάτο ως αντίπαλος, οπότε είχε εντυπωσιαστεί τότε…

Κι όμως, ο Βαλμπουενά, με αυτή την καριέρα και τις παραστάσεις, έπαθε πλάκα με τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Γάλλος εξτρέμ, που ήδη ξεκίνησε τις διακοπές του και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, έκανε πλήρη ξενάγηση στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Και τα λόγια του είναι ενδεικτικά της έκπληξής του: «Δεν περίμενα ποτέ ότι στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο προπονητικό κέντρο. Υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχω ξαναδεί. Είναι σαν να χτίστηκε χθες. Είναι το καλύτερο προπονητικό κέντρο που έχω δει».

Το Ρέντη, λοιπόν. Αυτός ήταν ο λόγος της έκπληξης. Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού, σε διεθνές επίπεδο. Ένα έργο που η διοίκηση Μαρινάκη το παρέλαβε σε ένα «Α» επίπεδο και το έφτασε σε ένα «Α x 100». Καμία σχέση με ό,τι θυμάται κάποιος που το είχε επισκεφθεί το 2010. Με την έκπληξη και τον ενθουσιασμό του Βαλμπουενά, να είναι ενδεικτικός, αναφορικά με το τι παθαίνουν οι υπόλοιποι παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα για τους Ερυθρόλευκους. Παίκτες που δεν έχουν τα γαλόνια και τις παραστάσεις ενός σταρ όπως ο 34χρονος Γάλλος.

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Αλλά η αλήθεια είναι πως το προπονητήριο ήταν ένα από τα πολλά που έκαναν τον Βαλμπουενά να ξετρελαθεί με το νέο εργασιακό του περιβάλλον. Διότι εξίσου ικανοποιημένος εμφανίστηκε και από τη συζήτηση που είχε με τον Πέδρο Μαρτίνς. Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, όσα του είπε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν απολύτως κατατοπιστικά για το τι θέλει και περιμένει από τον ίδιο. Ενώ τον καλωσόρισε με τόσο θετικό και… ανεβαστικό τρόπο, που τον έκανε αμέσως να καταλάβει ότι ο ήρθε σε ένα περιβάλλον όπου τον ήθελαν όλοι: Από τη διοίκηση, τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον προπονητή και φυσικά τον κόσμο, που επίσης τον τρέλανε με την υποδοχή στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε δύο ακόμη σκηνές, που είναι απολύτως ενδεικτικές του τι έζησε ο Βαλμπουενά αυτές τις σχεδόν 46 ώρες που έμεινε στην Ελλάδα. Με τα λόγια και τον τρόπο που τον υποδέχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να είναι κάτι τελείως αναπάντεχο και εξαιρετικά ευχάριστο για τον ίδιο. Μάλιστα, πέραν όσων συζήτησαν οι δυο τους στα γραφεία της ΠΑΕ, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και το βράδυ της ίδιας ημέρας. Καθώς συνέπεσαν στο ίδιο εστιατόρια, στο Μικρολίμανο.

Συγκεκριμένα, ο Βαλμπουενά δειπνούσε με τον Γάλλο δικηγόρο του Νιλ Λακμανί, τους Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο από τον Ολυμπιακό, αλλά και τους Πιερ Ισά και Ζοσέ Ανιγκό, που έπαιξαν ρόλο στο να πειστεί και να πει το «ναι» στους Πειραιώτες. Στο ίδιο μαγαζί, λοιπόν, έφτασε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να συζητάει αρκετή ώρα με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πειραιά.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Ο Βαλμπουενά αποχώρησε από την Ελλάδα για διακοπές, λέγοντας πως αυτά που είδε στις… ώρες που έμεινε στη χώρα μας, τον ενθουσίασαν. Τον εξέπληξαν τόσο πολύ, που αναζωογονήθηκε και κατάλαβε ακόμη καλύτερα ότι ήρθε σε μια ομάδα με τρομερή οργάνωση, αλλά και δομές για να κάνει υπερβάσεις. Και ο ίδιος θέλει να γίνει κομμάτι και πρωταγωνιστής αυτών των υπερβάσεων. Και όπως είπε πριν αναχωρήσει, «θέλω να παίξει 2-3 χρόνια στον Ολυμπιακό. Εχω μείνει άφωνος με όσα είδα…».

Το ζητούμενο τώρα είναι να αφήσει άφωνους και τους αντιπάλους του με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ