Κρατάει ψηλά τη σημαία!

Κρατάει ψηλά τη σημαία!

Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν διαθέτει τόσους παίκτες που να πρωταγωνιστούν στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό!

Όλο και πληθαίνουν οι αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης που έχουν στο επίκεντρο τους παίκτες του Ολυμπιακού που βρίσκονται στη λίστα του ενδιαφέροντος αρκετών συλλόγων της Ευρώπης. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντιθέτως θα μπορούσε να αποτελέσει και τη συνήθεια που έγινε… λατρεία, καθώς οι ερυθρόλευκοι αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός συνόρων….

Εδώ και χρόνια τροφοδοτούν με παίκτες την υπόλοιπη Ευρώπη οι κόκκινοι και συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή των ξένων για ένα σημαντικό παράγοντα. Όσοι έφυγαν από το Ρέντη για άλλες Πολιτείες έκαναν λαμπρή καριέρα και συνεχίζουν σε υψηλό επίπεδο. Από τον Μήτρογλου, τον Μανωλά και τον Σάμαρη μέχρι τον Μιλιβόγιεβιτς κι ενώ υπάρχει ο αστερίσκος για τον Ρέτσο, λόγω της ατυχίας του με τον τραυματισμό.

Σαφώς και δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με ανάλογη πορεία, από άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Παπασταθόπουλος, όμως η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι ξεχωριστή, καθώς επαναλαμβάνεται με μεγάλη συνέπεια αν και πουλάει ψηλά για τα ελληνικά δεδομένα, αφού η διαπραγμάτευση ξεκινά από τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες ώρες οι Άγγλοι και πιο συγκεκριμένα η Γουέστ Χαμ φαίνεται ότι φορτσάρουν για τον Κώστα Φορτούνη, μετά την εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποίησε εφέτος κι ενώ στο παιχνίδι είχαν μπει από την αρχή και οι Τούρκοι. Παράλληλα, έχουν προκύψει αρκετές αναφορές και για άλλους παίκτες, όπως για τον Σισέ, τον Κούτρη, τον Καμαρά, τον Ομάρ και τον Ποντένσε.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε εποχή που οι κόκκινοι έχουν μείνει χωρίς τίτλους, λόγω της εξυγίανσης, όμως η χρηματιστηριακή αξία των παικτών τους, όχι μόνον δεν έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί κιόλας. Και ειδικά οι Σισέ, Κούτρης έπαιξαν με την ερυθρόλευκη μόλις για δύο χρόνια, ενώ ο Καμαρά μόνο για μία σεζόν.

Όλα αυτά προφανώς και δεν είναι τυχαία και έρχονται να επιβεβαιώσουν την καλή δουλειά που γίνεται στον Πειραιά κι αυτή αποτυπώνεται και στο γήπεδο, αφού μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μίλαν, ενώ ο ΠΑΟΚ ήρθε τελευταίος σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όπου συμμετείχαν εκτός της Τσέλσι που έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου και η Μπάτε με την Βίντι-η δε ΑΕΚ δεν πήρε ούτε πόντο στο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή είναι η… δημοσκόπηση της Ευρώπης και φυσικά δεν μπορεί να την καταργήσει κανένα φάλτσο σφύριγμα των διαιτητών του Περέιρα, ούτε να την αμφισβητήσει καμία ομάδα που παίζει ανάλογα με τον αντίπαλο αλλά και καμία κρατική παρέμβαση. Στο τέλος της ιστορίας νικάει πάντα το ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ