Λίβερπουλ: Για τον Κλόπ ρε γαμώτο…

Λίβερπουλ: Για τον Κλόπ ρε γαμώτο…

Η Λίβερπουλ ψάχνει το 6ο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γερμανός κορυφαίος προπονητής την επιβράβευση της σπουδαίας δουλειάς που κάνει. Ο… looser ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει.

Η επιβράβευση μιας σπουδαίας ομάδας. Μιας σπουδαίας χρονιάς, μιας εντυπωσιακής πορείας. Η δικαίωση μιας δουλειάς που βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Ένα εγχείρημα που έχει ήδη πετύχει παρά την απουσία τίτλων. Ναι, είναι ένα ακόμη παράδοξο για την σπουδαία Λίβερπουλ.

Τρίτος ευρωπαϊκός τελικός τα τελευταία χρόνια, δεύτερος συνεχόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια σεζόν που έφτασε τόσο κοντά στο πολυπόθητο πρωτάθλημα, 29 χρόνια μετά την τελευταία φορά που το κατέκτησε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Με 97 βαθμούς τερμάτισε δεύτερη. Τι να πεις, και πώς να κατηγορήσεις μια ομάδα με 30 νίκες σε 38 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ;

Τι δουλειά έχει τώρα η Πρέμιερ με τον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη;

Έχει και παραέχει. Γιατί απόψε η Λίβερπουλ μπορεί να δικαιώσει τους κόπους της και να ξεκινήσει μια νέα εποχή που δεν θα είναι πετυχημένη μόνο για το σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά και για τους τίτλους.

Και στην τελική αν για κάποιον πρέπει να πάρει την κούπα, τότε αυτός είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός προπονητής που του κόλλησε η στάμπα του looser. Έξι σερί χαμένοι τελικοί προφανώς και είναι πολλοί. Είτε με την Ντόρτμουντ είτε με την Λίβερπουλ. Τελικοί βεβαίως που χάθηκαν από την Μπάγερν (3), την ισχυρή Σεβίλλη στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2016 και την… μόνιμη μέχρι πέρσι κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους προπονητές. Και αξίζει απόψε να πανηγυρίσει τον τίτλο. Σε έναν τελικό απέναντι στην Τότεναμ που δεδομένα θα βάλει δύσκολα.
Σε έναν τελικό που η Λίβερπουλ μπαίνει ως το φαβορί γιατί απλά είναι η Λίβερπουλ. Η βαριά φανέλα, η ομάδα με τα αστέρια που αδημονούν για την κούπα, με τα 5 Τσάμπιονς Λιγκ και με ένα ακόμη απίθανο επίτευγμα όπως η επική ανατροπή και πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά.

Η Μαδρίτη είναι άλλωστε και η ιδανική πόλη για να μπει τέλος στο αρνητικό σερί του Κλόπ αλλά και της Λίβερπουλ που έχει τρεις σερί χαμένους ευρωπαικούς τελικούς μετά το έπος της Πόλης.
Όπως και να έχει όμως, ότι και να γίνει ένα είναι το σίγουρο. You will never walk alone!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ