Σαλονικιέ διάβασε, λίγο πριν πας στην κάλπη

Σαλονικιέ διάβασε, λίγο πριν πας στην κάλπη

Στην πόλη που ο πλούτος της μετράται από τους φραπέδες που θα πουληθούν στην παραλία, έχουν φαγωθεί με τον μοναδικό επενδυτή που υπάρχει.

Έχοντας φτάσει στα χασομέρια των εκλογών του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα κριθούν στην παράταση, επιβάλλεται να μπουν κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση. Ειδικά όταν κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης προεκλογικής περιόδου, έχουν ανακατευτεί επικίνδυνα.

Ο ένας εκ των υποψηφίων Ν. Ταχιάος, αντικατέστησε το όνομα του Σαββίδη που έβγαινε από το στόμα του συχνότερα και από την καλημέρα, με τα fake news, τα οποία επικαλείται αδιάλειπτα. Μια αναζήτηση στη google θα σας τον βγάλει ως δεύτερη επιλογή, πίσω από τα Ellinika Ηoaxes.

Ας δούμε στην πράξη λοιπόν, πόσα και ποια από τα news είναι όντως fake, ποιος βολεύεται από αυτά, κάτι που ίσως καταδείξει από που εκπορεύονται και που στοχεύουν.

Παρακολουθώντας εξ΄αποστάσεως τα τεκταινόμενα κάποιος τρίτος, σίγουρα θα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως «ο ΠΑΟΚ πολεμά τον Ταχιάο, επειδή είναι οπαδός άλλης ομάδας». Αυτό έχει περάσει στην κοινή γνώμη.

Σε πρόσφατο μπλοκ, θύμισα πως ο προηγούμενος Δήμαρχος ήταν πιο Αρειανός από τον Ταχιάο που κατά δήλωση του δεν πηγαίνει ποτέ στο γήπεδο, ΠΑΟΚ δεν ήταν ούτε ο Παπαγεωργόπουλος, ενώ ο αείμνηστος Ντίνος Κοσμόπουλος ήταν φανατικός Ηρακλειδέας.

Αν λοιπόν τα κριτήρια μας προερχόταν από αναθυμιάσεις ρετσίνας που ρέει στην Θύρα 4, το αναψυκτικό δε θα μας επηρέαζε φέτος, έτσι στα ξαφνικά.

Μόλις διαβάσατε λοιπόν το βασικότερο εκ των fake news, πως «ο ΠΑΟΚ πολεμά τον Ταχιάο, επειδή είναι οπαδός άλλης ομάδας». Πρόκειται για την επιτομή της ψευδούς είδησης, που στόχο έχει να καταστήσει τον τελευταίο συμπαθή, έως και θύμα.

Αν μιλούσαμε για εκλογές στο…Πήλιο και διάβαζες κάπου πως ένας υποψήφιος βάλλεται επειδή στην αυλή του έχει αχλαδιές και όχι μηλιές, δε θα σκεφτόσουν «και τι φταίει ο άνθρωπος ρε παιδιά, είναι δυνατόν να είναι αυτό το κριτήριο;». Ιδού λοιπόν πόσο εύκολα γίνεται να τον δεις με καλό μάτι, χωρίς ο άλλος να κουνήσει το δαχτυλάκι του, καμουφλάροντας παράλληλα την αλήθεια πίσω από δήθεν fake news.

Για την ιστορία και μόνο, μερικές μέρες πριν πρώην παράγοντας του «ο Άρης», δήλωσε «δε μπορώ να διανοηθώ πως θα υπάρξει Αρειανός που θα ψηφίσει Ζέρβα!».

Παρόμοια τοποθέτηση επισήμως ή ανεπισήμως από πλευράς ΠΑΟΚ δεν έγινε ποτέ, ούτε έστω από τον Ορφανό που προτίμησε τη σιωπή των αμνών, αν και προγενέστερα fake -όπως αποδείχτηκε- news τον παρουσίαζαν ως στηριζόμενο από τον Σαββίδη…

Τουμπεκιστάν όπως λέει η Αννίτα μέχρι και από τον Γ. Κούδα, παρά τη διπλή ιδιότητα του εκλεγμένου με τον Ορφανό κι εν ενεργεία άτυπου συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ..

Το έχουμε πει και παλιότερα όμως, αν η ομάδα που εδρεύει στη γειτονιά της Θεσσαλονίκης έχει έναν τίτλο, είναι αυτός του προπαγανδισμού, οι άνθρωποι καθηγητές…

Τα fake news με στόχο να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, συνεχίζονται με το πόρισμα πως «τα οπαδικά κριτήρια υπερτερούν των συζητήσεων για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης».

Χωρίς να είναι ψέμα ζητούμενο είναι η αφετηρία, αποτελεί πρόβλημα της Θεσσαλονίκης αν έξω από το Δημαρχείο θα κρεμαστούν σημαίες του νταμπλούχου ΠΑΟΚ ;

Ο Ταχιάος το ανήγαγε σε μείζον θέμα συζήτησης…

Είναι μήπως πρόβλημα ο Σαββίδης, κάνει κάτι κακό στην πόλη;

Ούτε αυτό ισχύει, οπότε ποιος ο λόγος που ο Ταχιάος ανήγαγε σε καθημερινό θέμα μονότονων συζητήσεων, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του  «ολιγάρχη»;

Συνιστά άραγε πρόβλημα της πόλης αν όλοι οι άνεργοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης, με τα αστικά λεωφορεία;

Κι αυτό δεν ισχύει, πρόκειται μάλιστα για θέμα που αφορά την κεντρική εξουσία και όχι τον Δήμαρχο.

Κι όμως, απασχόλησε τον Ταχιάο, που κατά τα λοιπά διαρρηγνύει τα ιμάτια του επειδή τα προβλήματα της πόλης δεν υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη του διαλόγου.

Ο Ταχιάος δήλωσε επί λέξει πως «δε γουστάρει να γίνει η Θεσσαλονίκη μαγαζί μιας ομάδας κι ενός επιχειρηματία».

Ακόμα και να συμφωνείς, το «δε γουστάρω» από μόνο του δείχνει αλαζονεία και Δήμαρχος να γινόταν κάποια στιγμή στο μέλλον, η Θεσσαλονίκη θα ήταν τσιφλίκι του για να κάνει ότι γουστάρει.

Το πόσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται σε κάθε πόλη, περιοχή, χώρα κλπ, ορίζεται κατά βάση από τους κανόνες της αγοράς και την πολιτική των κυβερνώντων.

Όχι από τους τοπικούς άρχοντες, που εκλέγονται για να λύσουν τα απλά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών που αν λιμνάσουν, μετατρέπουν τη ζωή σε κόλαση.

Φταίνε οι Δήμαρχοι του Πειραιά άραγε που δεν υπάρχει Εθνικός, ή μήπως οι δημότες του Πύργου Ηλείας πρέπει να την πέσουν στον Δήμαρχο, επειδή ποδοσφαιρικά έχουν σχεδόν αφανιστεί;

Τα πράγματα είναι απλά, όσο περισσότεροι δυνατοί επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή, τόσο το καλύτερο για όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Περισσότερος κόσμος θα τρώει ψωμάκι, όλο και πιο πολλές ομάδες θα διακρίνονται, θ΄ανέβουν και τα μεροκάματα λόγω ανταγωνισμού.

Ποιος δε θα το ήθελε.

Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο ο Σαββίδης για την ώρα, κι αντί, όχι να στηρίξουν τον έναν και μοναδικό που χώνει λεφτά, αλλά να μην τον αποδομούν άνευ λόγου, αιτίας και αφορμής, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Διότι το πρόβλημα τους δεν είναι αυτό που λένε.

Το ζόρι τους είναι πως επενδύει στον ΠΑΟΚ, αντί να επικεντρωθούν στην προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών προσέλκυσης κι άλλων ισχυρών επιχειρηματιών σε μια πόλη που ο πλούτος της μετράται από τους φραπέδες που θα πουληθούν στην παραλία, έχουν φαγωθεί για να απαξιώσουν με κάθε τρόπο τον μοναδικό που επενδύει.

Για όσους αμφισβητούν πως ο Ταχιάος αρέσκεται στο ρόλο του πολιτικού χαμαιλέοντα, σε παλιότερη ομιλία του αποκάλεσε αναχρονιστικό, κενό και ανακριβές (!!!) το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική», τασσόμενος σαφώς υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, αυτή που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών δηλαδή.

Κι αν αυτό θεωρείται αναφαίρετο δικαίωμα του -και είναι-, πως κολλάει δίπλα στο «η συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική και πρέπει να ανατρέψουμε τις συνέπειες της» που δήλωσε μερικούς μήνες πριν, σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της πόλης;

Το πρώτο το αμόλησε ως ροτβάιλερ της δυναστείας Μητσοτάκη, το δεύτερο ως υποψήφιος Δήμαρχος!

Θέλετε κι άλλα ντοκουμέντα για ν΄αντιληφθείτε τη διγλωσσία και το γεγονός πως ένας εκ των υποψήφιων Δημάρχων της πόλης άλλα λέει, άλλα εννοεί κι άλλα έχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του;

ΥΓ. Προκειμένου να μην πέσω θύμα στοχοποίησης ως πάροχος fake news, διευκρινίζω πως κάθε λέξη που αναφέρεται σε απόψεις-λεγόμενα του Ταχιάου και περιλαμβάνονται στο κείμενο, παρατέθηκαν αυτούσιες, όπως ακριβώς βγήκαν από το στόμα του…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ