Ολυμπιακός: Αγορές και πωλήσεις που… ζαλίζουν!

Ολυμπιακός: Αγορές και πωλήσεις που… ζαλίζουν!

Η πώληση του Νικολάου ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την τεράστια διαφορά του Ολυμπιακού με όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Οι αριθμοί στις αγορές και τις πωλήσεις στην εποχή Μαρινάκη εντυπωσιάζουν...

Ο Δημήτρης Νικολάου είναι η τελευταία απόδειξη. Μέχρι την επόμενη. Ένας νεαρός κεντρικός αμυντικός που δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό. Παιδί που μεγάλωσε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό, πήρε τις ευκαιρίες του και τις συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και «ανάγκασε» την Έμπολι παρότι δεν κατάφερε να παραμείνει στην Σέριε Α, να καταβάλλει την ρήτρα στην συμφωνία του δανεισμού που είχε από τον περασμένο Ιανουάριο στον Ολυμπιακό για να τον κάνει δικό της.

4 εκατ. ευρώ πλήρωσε η Έμπολι για τον Νικολάου. Αν ρίξουμε μια ματιά στα χρήματα που έχουν πάρει, αραιά και που οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες από τις πωλήσεις θα κατανοήσουμε και το… χάος που τις χωρίζει από τον Ολυμπιακό.

Ο Διονύσης Δελλής έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όσο πούλησε τον Μπεργκ και τον Καρέλη μαζί ο Παναθηναϊκός, πούλησε ο Ολυμπιακός τον Νικολάου. Τους δύο καλύτερους ποδοσφαιριστές που είχε ο Παναθηναϊκός τους πούλησε όσο έναν νεαρό στόπερ που δεν αγωνιζόταν στην ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Τα νούμερα άλλωστε από τις πωλήσεις του Ολυμπιακού στην εποχή Μαρινάκη ζαλίζουν. Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλά οι πωλήσεις. Είναι και οι αγορές. Γιατί είναι σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να μπορεί να καρπώνεται υψηλότατα οικονομικά οφέλη από τις πωλήσεις παικτών της. Πόσο δε μάλιστα από ποδοσφαιριστές που είτε ανέδειξε η ίδια μέσα από τις Ακαδημίες της είτε είχε την δυνατότητα να βρει σε νεαρή ηλικία και να τους αναδείξει μέσα από τους αγώνες τους με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός πως η ευρωπαϊκή πιάτσα πλέον ξέρει πως για να αγοράσει από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να πληρώσει όσα απαιτεί ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για συνθήκες που έχει πετύχει ο Πειραϊκός σύλλογος που δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Που δεν μπορούν ούτε καν να… σκεφτούν οι άλλες ελληνικές ομάδες.

Σε αυτή λοιπόν την 9ετία Μαρινάκη ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει σε ένα κλαμπ εκλεκτών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τεράστια deal, και σε πωλήσεις αλλά και σε αγορές!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως απαραίτητο για να παραμείνεις σε υψηλό επίπεδο είναι να γίνεται η… διαδρομή και στις δύο κατευθύνσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει «σπάσει» τα κοντέρ με πωλήσεις όπως αυτή του Ρέτσου που έφτασε τα 22 εκατ. ευρώ, του Μήτρογλου (15 εκατ. ευρώ), του Μιλιβόγεβιτς (15 εκατ. ευρω), του Μανωλά (13 εκατ. ευρώ), του Σάμαρη (10 εκατ. ευρώ), του Μιραλάς (7,5 εκατ. ευρώ) και πολλών ακόμη με ποσά που δεν διανοούνται πως μπορούν να καρπωθούν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Υπολογίζεται πως κοντά στα 170 εκατ. ευρώ έχουν μπει στα ταμεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ από τις πωλήσεις παικτών όλα αυτά τα χρόνια!

Μιλάμε για ασύλληπτο νούμερο! Ο Ολυμπιακός έχει κατορθώσει να βρίσκει «λαχεία» που στην συνέχεια πρωταγωνιστούν σε κορυφαίο επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό το καλοκαίρι οι Μανωλάς, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις για πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ! Και είναι και οι τρεις ποδοσφαιριστές που ο Ολυμπιακός έφερε στον «αφρό».

Δεν είναι όμως μόνο οι πωλήσεις, όπως αναφέρω παραπάνω. Είναι, κυρίως, οι αγορές και τα χρήματα των μεταγραφών που έχει δαπανήσει ο Ολυμπιακός στην εποχή Μαρινάκη. Όπως καλή ώρα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, με τον Σα και τον Βαλμπουενά.

Πάνω από 140 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ για αγορές ποδοσφαιριστών! Νούμερο που ζαλίζει! Και προφανώς δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Προσέξτε, δεν μιλάμε για το συνολικό κόστος της ΠΑΕ κάθε χρόνο. Τα χρήματα δηλαδή που χρειάζονται ετησίως για όλα όσα έχουν να κάνουν με την ποδοσφαιρική ομάδα, ξέχωρα από τις αγορές και τα συμβόλαια. Ποσό που κάθε χρόνο κυμαίνεται χοντρικά στα 60 με 70 εκατ. ευρώ! Το υψηλότερο με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Βάλτε στον… λογαριασμό και τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στην εποχή Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις και την Ακαδημία του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε…

Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη άλλωστε συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ