Σκληρός, αλλά δίκαιος ο Κανιθάρες

Σκληρός, αλλά δίκαιος ο Κανιθάρες

Πως ένα tweet για το θάνατο ενός διάσημου μπορεί να φέρει στην επικαιρότητα και τη δημόσια συζήτηση ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα και για τη χώρα μας. Αυτό της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας, Σαντιάγο Κανιθάρες, έκανε ένα tweet με αφορμή το τραγικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, που προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Τι ήταν αυτό που είπε ο πρώην διεθνής κίπερ και ξεσήκωσε θύελλα σχολίων; Με λίγες λέξεις ότι δεν πρέπει να αποδίδονται τιμές ήρωα σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα το οποίο ήταν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα της δικής του οδηγικής συμπεριφοράς και που στην ουσία οδήγησε στον θάνατο και τους άλλους δύο επιβαίνοντες στο όχημα πέρα από τον ίδιο.

Που το κακό λοιπόν σε αυτό το σχόλιο, που το λάθος στην άποψη ότι ο Ισπανός παίκτης και οι συνεπιβάτες συγγενείς του θα ζούσαν αν δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα που συναντάς μόνο, ή πιο σωστά θα έπρεπε να συναντάς μόνο, σε πίστες αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού; Η αλήθεια είναι δυστυχώς αμείλικτη. Ο Ρέγιες, με βάση την έκθεση της τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο, έτρεχε με 237 χλμ !! την στιγμή του συμβάντος. Στις ταχύτητες αυτές ένα τυχαίο, αλλά πιθανό, γεγονός όταν μιλάμε για μηχανήματα, όπως το σκάσιμο ενός λάστιχου, μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για αυτόν που το παθαίνει όσο και για κάποιον άλλο οδηγό που πηγαίνει κανονικά στο δρόμο.

Η μετατροπή ενός δρόμου, ακόμα και αν αυτός είναι ταχείας κυκλοφορίας και προδιαγραφών, σε πίστα αγώνων αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά. Προσθέστε στην μεγάλη ταχύτητα και την κατάσταση του οχήματος, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ισπανία, ήταν για σημαντικό χρονικό διάστημα παροπλισμένο, άρα μη σωστά συντηρημένο πριν την μοιραία διαδρομή και θα καταλάβετε τους λόγους που οδήγησαν σε μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος, εκτός από τις οικογένειες των θυμάτων και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο θάνατος και η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι από μόνα τους πολύ σημαντικά και μη αναστρέψιμα γεγονότα. Εξίσου άσχημα είναι και τα δεδομένα που προκύπτουν για τις οικογένειες των σοβαρά τραυματισμένων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, των οποίων η ζωή αλλάζει δραματικά σε μια στιγμή. Μεγάλο και το κοινωνικό κόστος. Με τα θύματα να ανήκουν συνήθως στις λεγόμενες παραγωγικές ομάδες χάνονται άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν αναπτύσσοντας δραστηρίοτητες, οικογενειακές εστίες και να παράξουν έργο για τις σύγχρονες κοινωνίες.

Ο Ρέγιες ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο νέων ανθρώπων που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο συνεπεία όχι κάποιας δικής τους κακοτυχίας ή κρατικής αδιαφορίας, αλλά ασυνείδητων και εγκληματικών δικών τους επιλογών. Άφησε πίσω του ένα γιο και δύο κόρες, μια σύζυγο, οικογένεια και φίλους. Και όλα αυτά γιατί; Για να αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα σε έναν δρόμο……

Σκληρός, αλλά δίκαιος για μένα ο Κανιθάρες. Ο Ρέγιες σαφέστατα και πρέπει να τιμηθεί για την τεράστια καριέρα του, να τιμηθεί για την προσφορά του στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να αποτελέσει και παράδειγμα προς αποφυγή. Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή, από μια ζωή που ήταν στην καλύτερη της φάση, με μια οικογένεια να τον περιμένει να σταματήσει από την ενεργό δράση για να τον απολαύσει περισσότερο, θα πρέπει να γίνει σημαία στον αγώνα όλων μας για σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Σεβαστείτε πρώτα τον εαυτό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας και μετά τον απέναντι οδηγό. Όταν τα φώτα θα σβήσουν, όταν τα αφιερώματα σταματήσουν, πίσω θα μείνουν δύο κορούλες, μια γυναίκα και ένας γιος. Αυτοί θα τον πενθήσουν, σε αυτούς θα λείψει πραγματικά ανεξάρτητα πόσα εκατομμύρια υπάρχουν ή όχι στην τράπεζα. Θυμηθείτε το αυτό όταν έρθει η ώρα να βρεθείτε πίσω από κάποιο τιμόνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ