Όταν λες ένα ψέμα,
 πες το στα γεμάτα

Όταν λες ένα ψέμα,
 πες το στα γεμάτα

Μετά την εκ βαθέων εξομολόγηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο Κώστας Καίσαρης αισθάνεται την ανάγκη να επανέλθει στο μείζον θέμα του Βοτανικού

ΒΑΛΤΕ τώρα που γυρίζει. Πολλά βάζετε πολλά παίρνετε. Μετά τον Γιώργο Τσίπρα, τον ξάδελφο του Αλέξη, μπήκε στο παιχνίδι ο Κωστής Χατζηδάκης. Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Βοτανικός. Δεν είναι κορόιδα στη Νέα Δημοκρατία. Ν’ αφήσουνε το ΣΥΡΙΖΑ να παίζει μόνος του. Μπήκανε κι αυτοί στο παιχνίδι. Μέχρι κι ο Μανώλης Κωττάκης που ράβει κοστούμια αφού οσονούπω επιστρέφει στην ΕΡΤ, τοποθετήθηκε επί του θέματος.

ΠΟΙΟ θέμα; Εγώ θέλω τους αναγνώστες μου έξυπνους. Πονηρούς. Δύο είναι τα άλυτα θέματα στην Ελλάδα. Που ανατρέχουν εδώ και μισό αιώνα. Το Κυπριακό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Όποιος τα λύσει, θα τον γράψει η ιστορία. Όπως έγραψε τον Αλέξη με το Μακεδονικό. Εδώ βέβαια θα πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι ο Τσίπρας Νο2, ο Γεώργιος σήκωσε τον πήχη ψηλά. Πολύ ψηλά. Στους αιθέρες. Και τον πέρασε όπως ο Σεργκέι Μπούμπκα: «Αν ήμασταν άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση, θα είχαμε μπουλντόζες σε δύο μήνες».

ΑΝΤΕ εσύ να τον παλέψεις. Να πεις τι; Ότι «όταν γίνουμε εμείς κυβέρνηση, θα μπούνε οι μπουλντόζες στο Βοτανικό σ’ ένα μήνα»; Το Τσιπρέικο στο ψέμα δεν παλεύεται. Απ’ ότι φαίνεται, έχουνε ντοκτορά σε όλο το σόι. Σφόδρα μετριοπαθής λοιπόν ο Κωστής Χατζηδάκης, αρκέστηκε σε γενικολογίες:-Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μία σύγκλιση του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού Παναθηναϊκού.

-Ακούω πως οι τράπεζες είναι θετικές.

Θα δούμε πού το κράτος εμπλέκεται και στη χρηματοδότηση αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ αυτή τη στιγμή σ’ αυτό.-Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν δύο σενάρια. Είμαι βέβαιος πως ο κ. Μπακογιάννης θα προχωρήσει το θέμα.

-Ενστικτωδώς θα προτιμούσα το πλάνο με το όμορο οικόπεδο (σσ. για το γήπεδο μπάσκετ) αλλά δε γνωρίζω όλες τις παραμέτρους και μιλάω με επιφύλαξη.

-Για τη χρηματοδότηση, από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη για γήπεδα από την εποχή Σγουρού. Υποθέτω τα χρήματα είναι ακόμα εκεί

-Η όποια χρηματοδότηση υπάρχει από τις δημόσιες επενδύσεις θα έχει προϋπόθεση τη σίγουρη νομική λύση.

-Ξέρω τον Κώστα Μπακογιάννη από εννιά χρονών παιδί. Εμπιστεύομαι πλήρως τις απόψεις του.

ΤΙ καταλαβαίνεις απ’ όλα αυτά; Προφανώς τίποτα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο Κωστής ξέρει τον Κώστα (Μπακογιάννη) από εννιά χρονών παιδί. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Όλα τ’ άλλα, είναι φλου. Όλα μάγκα μου είναι φλου, που έλεγε κι ο Παυλάκης. «Έχω την εντύπωση». «Ακούω». «Θα δούμε…αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ». «Αντιλαμβάνομαι». «Ενστικτωδώς θα προτιμούσα, αλλά δε γνωρίζω και μιλάω με επιφύλαξη». «Από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη και υποθέτω ότι είναι ακόμα εκεί». «Η όποια (σσ. κρατική) χρηματοδότηση θα έχει προϋπόθεση».

ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ. Τι καταλαβαίνεις απ’ όλα αυτά; Θα σας πω. Είναι αυτή η ικανότητα των πολιτικών. Να μιλάνε για όλα και να μη λένε τίποτα. Διακομματική ικανότητα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε. Και τον Κωστή Χατζηδάκη, να τρώει τη σκόνη του Γεωργίου Τσίπρα. Του εξαδέλφου του Αλέξη. Κι επειδή όπως έχει αποφανθεί ο Κορνήλιος Καστοριάδης, «μ’ όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις», ο Τσίπρας Νο2 «με τις μπουλντόζες σε δύο μήνες» τίναξε την μπάνκα στον αέρα. Δεν παλεύεται με τίποτα. Αν και θα μπορούσε να είναι πιο αποφασιστικός. Να ρίξει τις μπουλντόζες στο Βοτανικό σε 15 μέρες. Αν είναι να πεις το ψέμα, πες το στα γεμάτα. Μη τσιγκουνεύεσαι.

ΕΠΙ της ουσίας βέβαια, κι ο Γεώργιος Τσίπρας στο ίδιο μοτίβο. Του «δεν ξέρω αλλά απαντώ». «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες…υπάρχει μία προφορική συμφωνία, ή μάλλον κάτι παραπάνω…δε θέλω να μπω στη συζήτηση για τη χρηματοδότηση του έργου…για το ταμείο κρατικών επενδύσεων δεν ξέρω…να δεσμευτώ εκ μέρους της κυβέρνησης δεν μπορώ». Συμπέρασμα. Οι πολιτικοί κάνουν ότι χτίζουν γήπεδα και οι αθλητικογράφοι κάνουν ότι τους πιστεύουν. Και καλά ξηγιούνται.

Η δουλειά τους είναι αυτή. Οι πολιτικοί να λένε ψέματα κι οι δημοσιογράφοι να τα αναπαράγουν. Σάμπως θυμάται κανένας τα παραμύθια για γήπεδο του Παναθηναϊκού σε Γουδί και ΟΑΚΑ; Προς επιβεβαίωση μάλιστα του Athens Alive είχε επιστρατευθεί και ο Κώστας Μπότος, ο Πανταλήθειας.

Στη μουσική επιλογή, Σπάθας, Τουρκογιώργης, Blues Wire – Sweet Home Chicago

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ