Αυτοδύναμος στην Ευρώπη!

Αυτοδύναμος στην Ευρώπη!

Γιατί οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συλλόγων του εξωτερικού!

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ονόματα των παικτών του Ολυμπιακού υπάρχουν στις αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι Τούρκοι και οι Άγγλοι ασχολούνται με τον Κώστα Φορτούνη, οι Γερμανοί με τον Σισέ, οι Γάλλοι με τον Κούτρη, ενώ κατά καιρούς έχουν προκύψει δημοσιεύματα και για τους Μαντί Καμαρά και Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Προφανώς και όλη αυτή η ιστορία επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζονται αρκετές ακόμη προϋποθέσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι να διατηρείς την ομάδα σου σε υψηλό επίπεδο, έχοντας εξασφαλίσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες και μπορεί κάποιοι να είχαν τις αμφιβολίες τους για την ηλικία του Τουρέ, όπως τις έχουν τώρα και για τον Βαλμπουενά, όμως αποφεύγουν να αναφερθούν και στις οικονομικές απολαβές τέτοιων παικτών.

Όταν πας σε τέτοια… ύψη είναι λογικό να ανεβάζεις και όλη την ομάδα σου προς τα πάνω. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δυσκολεύονται όπως φαίνεται να τον ακολουθήσουν σε αυτήν τη διαδικασία, καθώς θεωρούν πιο ανέξοδο το «σύστημα» της εξυγίανσης, όμως ο καθένας πορεύεται όπως μπορεί και με ότι μπορεί.

Απλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν συγκεκριμένες συντεταγμένες που αν δεν τις τηρήσεις, τότε θα χάσεις τον προσανατολισμό σου. Έπειτα για να βρίσκει ο Ολυμπιακός τον Σισέ και τον Καμαρά στη Γαλλία και να μην τους ανακαλύπτουν οι ισχυροί της συγκεκριμένης χώρας σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται στο σκάουτινγκ του συλλόγου του. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Κούτρη, τον οποίο έφερε από τα Γιάννινα ή του Μασούρα που μετακόμισε τον Γενάρη στο Ρέντη από τη Νέα Σμύρνη.

Και βέβαια υπάρχει και η παράμετρος προπονητή, καθώς ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία άντλησε τις επιλογές του από τη δεξαμενή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και οι πιο πολλοί από αυτούς που ήρθαν στον Πειραιά συνέχισαν την καριέρα τους σε υψηλό επίπεδο.

Όλα αυτά τα αναγνωρίζει η Ευρώπη για αυτό και εκτιμά τη δουλειά του Ολυμπιακού και θεωρεί τη «βιτρίνα» του ως μία από τις αξιόπιστες και τις πιο ελκυστικές. Καμία ομάδα δεν έχασε τα λεφτά της όταν πήρε παίκτη από τους ερυθρόλευκους και δεν βρέθηκε στη θέση της… Άντερλεχτ με την περίπτωση του Βράνιες.

Για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τη δική του… αυτοδυναμία στην ευρωβουλή της μπάλας και συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ξένων συλλόγων. Τα αποτελέσματά του δεν είναι συγκυριακά για αυτό και έχει διάρκεια. Πόσο μάλλον όταν τολμά να φτιάξει ομάδα από την αρχή και να αποκτά τέτοια μεγάλη προοπτική σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ