Ολυμπιακός: Στόχος να «δαγκώνει» ξανά στην ρακέτα

Ολυμπιακός: Στόχος να «δαγκώνει» ξανά στην ρακέτα

Κινήσεις όπως αυτές για Εβανς, Χάντερ ή Ρέινολντς, σε συνδυασμό με την παραμονή του Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη, δείχνουν πως ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν προσδοκά να σφύζει από αθλητικότητα στο ζωγραφιστό.

Τι έλειπε χαρακτηριστικά από τον Ολυμπιακό της σεζόν 2018-19; Η αθλητικότητα. Πράγμα περίεργο ειδικά για ομάδα Ντέιβιντ Μπλατ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν στιγμές που έδειχναν ένα ή ακόμα και δύο επίπεδα κάτω σε αυτό το κομμάτι απέναντι στους αντιπάλους τους. Η ενέργειά τους περιοριζόταν στον Παπανικολάου, ο οποίος έμοιαζε ολομόναχος σε αυτό τον ρόλο.

Δυστυχώς το… πείραμα που άκουγε στο όνομα Ζακ ΛεΝτέι δεν βγήκε, την ώρα που ο Ντέιβιντ Μπλατ έχασε τον Τουπάν στο ροτέισον, με τους ψηλούς του Ολυμπιακού από την άλλη, να μην έχουν την αθλητικότητα ως βασικό τους χαρακτηριστικό. Τι να κάνει μόνος του ένας sevenfooter όπως ο Μιλουτίνοφ; Δεν γινόταν να καλύψει κάθε τρύπα.

Αυτό ας το αφήσουμε στο παρελθόν. Τα πρώτα δείγματα γραφής του σχεδιασμού του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού φωνάζουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι οι Ερυθρόλευκοι σκοπεύουν να παρουσιαστούν εντελώς διαφορετικοί στο κομμάτι της αθλητικότητάς τους.

Με τον Ζακ ΛεΝτέι λίγο πριν την έξοδο ο Ολυμπιακός θέλει να εμπλουτίσει το ρόστερ του με μία τεράστια… ντόπα ενέργειας. Η κίνηση να αποσπάσει την υπογραφή του Τζέρεμι Έβανς, αποδεικνύει πως μετά από πολύ καιρό (επί εποχής Πέτγουεϊ), οι Πειραιώτες προσανατολίζονται για κάτι πιο αθλητικό στο πλευρό του Πρίντεζη.

Με τον υπαρχηγό σε νέο ρόλο, έχοντας ένα στήριγμα με το οποίο μπορεί να βρεθούν και στην ίδια πεντάδα και το σημαντικότερο όλων; Αυτόφωτο. Ο φόργουορντ της Νταρουσάφακα έχει κινήσεις στο καλάθι, σουτ από την περιφέρεια και πόδια…. ελατήρια που τον βοηθούν να κάνει δουλειές που ελάχιστοι μπορούσαν την σεζόν που πέρασε.

Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Έβανς που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την θέληση του Ολυμπιακού για ένα νέο πιο αθλητικό ρόστερ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Οθέλο Χάντερ δελεάζοντας τον Αμερικανό με ένα θετικό συμβόλαιο, το οποίο βέβαια έχει απόσταση από τα λεφτά που αποτιμά η αγορά.

Έρθει ή δεν έρθει και πάλι στην αγαπημένη του Ελλάδα ο Οθέλο, το πλάνο του Ολυμπιακού κινείται στην απόκτηση ενός σέντερ που θα είναι αθλητικός και θα δώσει στην ομάδα ότι δεν διαθέτει στο παιχνίδι του ο Μιλουτίνοφ.

Για αυτό έχει βολιδοσκοπηθεί ο Τζέιλεν Ρέινολντς της Ζενίτ Αγία Πετρούπολης από την ομάδα του Πειραιά, όπως και ο Τόνι Γιεκίρι της Γκαζιαντέπ, περιπτώσεις που είναι κάτω από τον Χάντερ, στην λίστα του Μπλατ. Και για αυτό τον λόγο γράφτηκαν και άλλες περιπτώσεις ψηλών, που ταιριάζουν στα «θέλω» του Μπλατ.

Όπως έχουμε γράψει εξ αρχής, ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει που θα παίζει η ομάδα του τη νέα σεζόν. Λογικό είναι να κινεί τον προγραμματισμό του με τον γνώμονα των 6-7 ξένων, αφού τον ενδιαφέρει να ξέρει που θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη σεζόν εκτός βέβαια από την Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ