Και τι είναι η ΕΡΤ για να δείχνει Ολυμπιακό;

Και τι είναι η ΕΡΤ για να δείχνει Ολυμπιακό;

Είναι δυνατόν ολόκληρη ΕΡΤ2 να αλλάζει το απίθανο πρόγραμμα της για να δείξει απόψε Ολυμπιακό; Ποιος ασχολείται με τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Πόλο όταν έχει το… μικρό σπίτι στο λιβάδι; Μια χαρά ξέρουν Αλέξης και ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ…

Αν είναι δηλαδή δυνατόν. Ολόκληρη ΕΡΤ να ασχολείται με τον Ολυμπιακό και το Πόλο και το Τσάμπιονς Λιγκ, και να χάμε να λέγαμε! Έλα μωρέ που θα έλεγε και ο Φλαμπουράρης, σιγά το θέμα.

Απαράδεκτη η σημερινή – αυθόρμητη σίγουρα – απόφαση της ΕΡΤ να αλλάξει το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 για να δείξει τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Πόλο Ανδρών όπου παίζει ο Ολυμπιακός με την Προ Ρέκο.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, αυτός που χθες για την ΣΥΡΙΖΕΡΤ των τεσσάρων καναλιών χώρεσε στο ιντερνετικό, και πολύ του ήταν θα πω εγώ. Τι είναι δηλαδή η ΕΡΤ να ασχολείται με τον Ολυμπιακό; Εδώ έχουμε εκλογές σε ένα μήνα, έχουμε φάει (εμείς η Κυβέρνηση) την «σφαλιάρα» των Ευρωεκλογών, Δημοτικών, Περιφερειακών, για Πόλο την έχουμε την ΕΡΤ;

Και στην τελική γιατί να μην δείξει για χιλιοστή φορά το… μικρό σπίτι στο λιβάδι η ΕΡΤ2 που μας επιστρέφει στην όμορφη δεκαετία του 80 για να δείξει τον Ολυμπιακό που βγάζουν σπυριά ο Αλέξης, η Κυβέρνηση του και προφανώς και αυτοί που διοικούν την ΕΡΤ;

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η χθεσινή τους απόφαση, για να το σοβαρέψω πλέον…

Όταν εδώ και χρόνια πια κάποιοι λίγοι είναι αλήθεια, γράφαμε και λέγαμε πως η συγκεκριμένη Κυβέρνηση, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που πήραν στα χέρια τους την εξουσία, έχουν σοβαρό πρόβλημα όχι απλά με ανθρώπους που βρίσκονται στον Ολυμπιακό όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά συνολικά με τον οργανισμό Ολυμπιακός, οι περισσότεροι γελούσαν και μιλούσαν για (τουλάχιστον) υπερβολές.

Ευτυχώς όμως για μας που από νωρίς καταδεικνύαμε την ξεκάθαρη αλήθεια ο Αλέξης και οι συν αυτώ στην Κυβέρνηση φρόντισαν να μας δικαιώσουν απόλυτα.

Ο – για λίγο ακόμη – Πρωθυπουργός της χώρας άλλωστε μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ακόμη δεν έχουν… πληροφορηθεί πως μια ελληνική ομάδα έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Πόλο Γυναικών. Βλέπετε η συγκεκριμένη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός, άρα κλείνουμε τα μάτια και προχωράμε.

Στην τελική σιγά την επιτυχία. Έναν ευρωπαϊκό τελικό έπαιξε. Δεν πήρε και το πρωτάθλημα Ελλάδας για να σπεύσει να συγχαρητήρια ο Πρωθυπουργός, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για τον ΠΑΟΚ. Όχι δεν είναι ΠΑΟΚ ο Πρωθυπουργός, Παναθηναϊκός είναι όπως ο ίδιος έχει δηλώσει αλλά προφανώς οι καλές φιλίες που έκανε στα χρόνια της δόξας και της εξουσίας του άλλαξαν και τα φίλαθλα αισθήματα.

Ο Υφυπουργός πάντως είναι Ολυμπιακός όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Τόσο Ολυμπιακός που όταν μια ομάδα του συλλόγου παίζει τελικό στην Ευρώπη ο ίδιος δεν ασχολείται. Όχι με την ιδιότητα του φιλάθλου αλλά με αυτή του Υφυπουργού.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρεμπιπτόντως που όπου δεν υπάρχει Ολυμπιακός έχει λατρεία για τον αθλητισμό. Και μέσω της ΕΡΤ που δυστυχώς την έχει μετατρέψει σε ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ, για λίγο ακόμη όσο παραμένει «γαντζωμένη» στην εξουσία, φροντίζει να μοιράζει εκατομμύρια σε ΠΑΕ για να κάνει και… PR. Πάρε κόσμε ήταν ο αβέρτος με τα λεφτά του ελληνικού λαού, Γιώργος Βασιλειάδης την σεζόν που τελείωσε. Για να πάει η τηλεθέαση από το 1,9 στο 2,5 σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών – παοκτζήδικων σάιτ.
Και αν οι Ευρωεκλογές δεν είχαν… ισοπεδώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα είχαν δώσει στον αγαπημένο ΠΑΟΚ του Πρωθυπουργού, καθότι είναι η μοναδική ομάδα που συνεχάρη όλα τα χρόνια που ήταν σε αυτή τη θέση, καμιά 40αρια εκατομμύρια ευρώ συμβόλαιο για να κάνουν το 2,5 της τηλεθέασης 3,2…

Αλλά να έχουν δώσει στον φίλο Ιβάν το «χρυσό» συμβόλαιο που δικαιούται μετά τις τόσες θυσίες που έχει κάνει. Τι και αν τα λεφτά αυτά είναι του ελληνικού λαού;

Δυστυχώς όμως για τον Αλέξη, την Κυβέρνηση του και την ΕΡΤ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να τους εκθέτει. Και το χειρότερο για αυτούς, χωρίς να κάνει το παραμικρό. Μόνοι τους διασύρονται. Όπως διασύρθηκαν χθες το βράδυ.

Την ώρα που μια άλλη ελληνική ομάδα έπαιζε στο Φάιναλ-8 του Τσάμπιονς Λιγκ του Πόλο Ανδρών. Για κακή τους τύχη αυτή η ελληνική ομάδα ήταν ξανά ο Ολυμπιακός. Βλέπετε ο Ολυμπιακός κυριαρχεί παντού αλλά αυτό η Κυβέρνηση που σε λίγες μέρες αποχωρεί μετά από «λαίλαπα» πέντε χρόνων δεν το είχε καταλάβει. Το κατάλαβε και στο δικό της «γήπεδο», θα το καταλάβει σε ένα μήνα ξανά, πάλι στο δικό της «γήπεδο». Αλλά αυτές είναι επιλογές.

Και παίζει λοιπόν ο Ολυμπιακός χθες με την Μπρέσια και ο Αλέξης την ίδια ώρα όταν ξανά-άνοιξε την ΕΡΤ έκανε τέσσερα κανάλια για να γιομίσει ο τόπος όπως είχε υποσχεθεί. Και σε αυτά τα τέσσερα κανάλια δεν βρήκε κανείς στην ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ και του Δρόσου λίγο χρόνο για να χωρέσει τον Ολυμπιακό που παρεμπιπτόντως, μια που το έφερε η κουβέντα ρε παιδάκι μου, είναι και Πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο ιντερνετικό κανάλι τον έριξε η ΣΥΡΙΖΕΡΤ τον Ολυμπιακό, του έκανε την χάρη να τον δείξει έστω εκεί. Λογικό βεβαίως καθώς στο ERT Sports που έφτιαξαν για να δείχνουν το Λαμία-Απόλλων και τα άλλα μεγάλα ματς που αγόρασαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεν υπήρχε χώρος για τον Ολυμπιακό στο Πόλο. Βλέπαμε την ίδια ώρα Diamonds League!

Ουάου που έλεγε και ο Βαρουφάκης όταν ο Αλέξης είχε… πάρει τα βουνά και έκανε επανάσταση, πάλι με τα δικά μας λεφτά χρεώνοντας μας με 100 δις ευρώ για τις… αυταπάτες του!

Τι πιο λογικό άλλωστε σε αυτή την χώρα να μην δούμε Στίβο από την προσπάθεια της λαοφιλέστερης ελληνικής ομάδες σε τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο; Δηλαδή τι θα είχε μεγαλύτερη ακροαματικότητα; Τι θα έφερνε περισσότερες διαφημίσεις; Αλλά και τίποτα από αυτά να μην έπαιζε ρόλο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΣΥΡΙΖΕΡΤ πιο σημαντικό είναι οτιδήποτε άλλο πλην του Ολυμπιακού.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ κι την ΣΥΡΙΖΕΡΤ ο Ολυμπιακός είναι εχθρός, δεν είναι ελληνική ομάδα. Και το ότι σήμερα το πρόγραμμα λέει πως θα δείξει κανονικά και όχι ιντερνετικά τον Ολυμπιακό μην νομίζετε πως αλλάζει κάτι. Με βαριά καρδιά προφανώς οι άνθρωποι το κάνουν. Αλλά είπαμε, ένα μήνα μένει.

Και εδώ που τα λέμε έτοιμη θα την έχουν την δικαιολογία στην ΕΡΤ. Έχουν συμβόλαιο, είχαν πληρώσει κλπ για το λαοφιλέστατο Diamonds League. Και για την ΕΡΤ1 που έδειχνε τις ειδήσεις του κόμματος, ως συνήθως πέντε χρόνια τώρα. Και έκανε ειδική αναφορά για την 13η σύνταξη και όχι επίδομα όπως επιβάλλεται να λένε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ3 δεν καταδέχεται ως γνωστόν να παίξει Ολυμπιακό, εδώ κάτι βόλει με ΠΑΟΚ και χάντμπολ με ΑΕΚ με το ζόρι μετέδιδαν τις νίκες των ερυθρολεύκων, και μας έμεινε η ΕΡΤ2.

Η οποία ως εκ θαύματος δεν έπαιζε το… μικρό σπίτι στο λιβάδι ή το Θέατρο της Δευτέρας καθότι δεν ήταν Δευτέρα χθες. Είχε το παγκοσμίως γνωστό «Αυλή των χρωμάτων», άρα τι να λέμε παραπάνω;

Το κανάλι που δημιουργήθηκε ξανά για να μας θυμίζει την μαγική δεκαετία του 1980, σε μας τους… γέροντες πλέον και να μαθαίνει τα νέα παιδιά πως ζούσαμε εμείς τότε.

Χωρίς ίντερνετ, κινητά, σόσιαλ και όλα τα σχετικά. Επιτελεί έργο η ΕΡΤ2 για αυτό και ήταν απολύτως λογικό να συνεχίσει να δείχνει το… μικρό σπίτι στο λιβάδι και όχι τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Πόλο.

Επιστρέφω από εκεί που ξεκίνησα για να κλείσω.

Φανταστείτε πως απόψε που η ΕΡΤ2 θα αναγκαστεί να αλλάξει το πρόγραμμα της για να πέσει τόσο χαμηλά και να δείξει την ομάδα του Πειραιά (δεν γράφω το όνομα που βγάζουν σπυράκια) αναμένονται έντονες αντιδράσεις από χιλιάδες Έλληνες που δεν θα απολαύουν το… μικρό σπίτι στο λιβάδι για μια ακόμη από τις εκατομμύρια φορές που το έχει δείξει η ΣΥΡΙΖΕΡΤ του Αλέξη.

Του, για λίγο ακόμη, Πρωθυπουργού της χώρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ