Με την Αρμενία, ας τους αφήσει στην ησυχία τους…

Με την Αρμενία, ας τους αφήσει στην ησυχία τους…

Ο Αγγελος με τις «ιδέες» του και τις εμμονές του, ζημιά μπορεί να προκαλέσει κι όχι να βοηθήσει. Να λείπει λοιπόν η βοήθεια. Κι αφού ο ίδιος επικαλείται τον Θεό (αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την Παναγία) ευχόμαστε να τον φωτίσει ο Θεός και να μην κάνει κάτι εξεζητημένο αυτή τη φορά.

Το γράφω χωρίς αναστολές. Για να νικήσουμε την Αρμενία δεν χρειάζεται προπονητής. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται ο συγκεκριμένος προπονητής. Εκείνο που χρειάζεται είναι να παίξουν έντεκα παίκτες στις κανονικές θέσεις τους. Ας γίνει αυτό κι όλα τα άλλα να τα αναλάβουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο.

Δεν λέω ότι αυτό είναι η αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας. Ισχυρίζομαι ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα με ένα επικίνδυνο προπονητή και μια άβουλη Ομοσπονδία είναι ευχής έργο να δουλέψει η ομάδα το βράδυ της Τρίτης στον αυτόματο πιλότο.

Ο Αγγελος με τις «ιδέες» του και τις εμμονές του, ζημιά μπορεί να προκαλέσει κι όχι να βοηθήσει. Να λείπει λοιπόν η βοήθεια. Κι αφού ο ίδιος επικαλείται τον Θεό (αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την Παναγία) ευχόμαστε να τον φωτίσει ο θεός και να μην κάνει κάτι εξεζητημένο αυτή τη φορά.

Με άλλα λόγια:

* Να παρατάξει την Εθνική με κανονικό σέντερ φορ. Τον Ευθύμη Κουλούρη δηλαδή. Να βάλει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον παίκτη που από όλους τους άλλους είχε φέτος την πιο στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

* Να βάλει τον Φορτούνη στην κανονική θέση του. Πίσω από τον σέντερ φορ και μπροστά από τους αμυντικούς χαφ.

* Να παίξει με δυο κανονικούς εξτρέμ, σχετικά γρήγορους και διεμβολιστές.

* Να μην βαφτίσει το κρέας ψάρι βάζοντας στα άκρα παίκτες που δεν είναι εξτρέμ περιορίζοντας τις επιλογές του Φορτούνη για γρήγορο παιχνίδι.

* Να βάλει τον μοναδικό γρήγορο αμυντικό χαφ, τον Ζέκα να παίξει στη θέση του.

Αυτά τα ολίγα είναι αρκετά για να δούμε μια κανονική ομάδα απέναντι στους Αρμένιους.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η Αρμενία δεν είναι αμελητέα ποσότητα κι αυτό γιατί η δική μας ομάδα, ανεξάρτητα από τις επιλογές του κόουτς Αναστασιάδη, δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η ευθύνη για αυτό βαρύνει την Ομοσπονδία. Δικό της έργο είναι ότι δεν συνεκφωνήθηκε με την Σούπερ Λίγκα να τελειώσει αργότερα το πρωτάθλημα ώστε να μην μεσολαβήσει αγωνιστική απραξία για μια μεγάλη μερίδα των διεθνών. Αν οι παίκτες ήταν πιο φρέσκοι θα ήταν καλύτερη η αντίδρασή τους στις προσωπικές μονομαχίες. Αυτό όμως είναι ένα γενικότερο θέμα που απλά δείχνει πόσο αντιποδοσφαιρικά σκέφτονται στην ΕΠΟ.

Το θέμα είναι να μην καταργηθούν και την Τρίτη το βράδυ οι απλοί κανόνες του ποδοσφαίρου. Να εφαρμοστούν και να αφήσει ο κόουτς να λειτουργήσουν. Αν -για άλλη μια φορά- ο κόουτς τα κάνει κουλουβάχατα τότε ας κάνουν οι Μπασινάς και Γιαννακόπουλος αυτό που πρέπει:. Να φύγουν διασώζοντας την επαγγελματική τους υπόσταση και αναγκάζοντας της ΕΠΟ να  απαλλάξει τον κόουτς από τα καθήκοντά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ