Τους παρέσυρε το #mexritelous!

Τους παρέσυρε το #mexritelous!

Αυτό είναι το μπάσκετ του… Φάρου. Ο τελικός στο άδειο ΟΑΚΑ ήταν εικόνα από το παρόν και μέλλον. Τα φετινά πλέι οφ έδειξαν πως είναι το πρωτάθλημα χωρίς τους ερυθρόλευκους. Ανύπαρκτο!

Το μπάσκετ του Βασιλακόπουλου, του… Φάρου, του Αναστόπουλου και του Μάνου. Το μπάσκετ στο οποίο ο ιδιοκτήτης της μιας εκ των δύο ομάδων που είχαν απομείνει υποστηρίζει με γραπτή του δήλωση τόνισε πως αυτός… υποβίβασε τον μοναδικό του αντίπαλο!

Αυτό το μπάσκετ έμεινε από την στιγμή που ο Ολυμπιακός, αφού προσπάθησε να το αλλάξει συλλογικά αλλά βρήκε τοίχο από όλους, μάζεψε τα μπογαλάκια του και τους άφησε στην… χαρά τους!

Ποιο είναι αυτό το μπάσκετ; Του άδειου ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Τελικός σε άδειες καρέκλες που προφανώς είχε να κάνει με το γεγονός ότι το ενδιαφέρον μετά το #mexritelous του Ολυμπιακού εξαφανίστηκε.

Ούτε καν για την ΑΕΚ δεν υπήρχε ενδιαφέρον, την ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου που με στόμφο στηλίτευε την στάση των αδελφών Αγγελόπουλων. Μερικές εκατοντάδες βρέθηκαν στον 5ο ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, η ΑΕΚ που έψαχνε συμμετοχή σε τελικό μετά από 14 χρόνια αλλά ο κόσμος της δεν συγκινήθηκε.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάει κόντρα στην δυσωδία του «φυλακισμένου» εδώ και δεκαετίες ελληνικού μπάσκετ, να πει «ως εδώ» στον… Φάρο του Βασιλακόπουλου και στους Αναστόπουλους, Μάνους, Παναγιώτου και όλων όσων δεν σέβονταν τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας, ουσιαστικά μπάσκετ δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

Τελείωσε ότι είχε απομείνει από το ελληνικό πρωτάθλημα που πάσχιζε να βρει χορηγούς, τηλεοπτική στέγη και χρήματα για να επιβιώσει. Το ελληνικό πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και από εκεί και πέρα το χάος. Ούτε καν να πλησιάσει δεν μπόρεσε η ΑΕΚ που παρεμπιπτόντως δέχεται το ένα ban μετά το άλλο από την FIBA για χρωστούμενα σε παίκτες της.

Ουδείς ασχολήθηκε με τα πλέι οφ και αν δεν ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Προμηθέα και η καλή πορεία από το Περιστέρι κανείς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι πως εξελίσσεται ακόμη το πρωτάθλημα.

Και φτάσαμε σε τελικό μεταξύ συγγενών και φίλων. Μπορεί κανείς να αδικήσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού; Στην τελική έχουν αποδείξει πως είναι δίπλα στην ομάδα τους αρκεί να υπάρχει ενδιαφέρον. Δεύτερος σε εισιτήρια στην Ευρωλίγκα ήταν φέτος ο Παναθηναϊκός. Άρα;

Η εικόνα της Δευτέρας ήταν ουσιαστικά μια απάντηση σε όσους… πανηγύριζαν για την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει, για όσους υποστηρίζουν πως η πτώση στην Α2 (εάν και εφόσον) θα είναι η καλύτερη εξέλιξη. Όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αν το σενάριο αυτό με κάποιο τρόπο επιβεβαιωθεί του χρόνου το πιθανότερο είναι να γίνονται όλα τα ματς του πρωταθλήματος χωρίς κόσμο. Τι να πάει να δει ο οπαδός του Παναθηναϊκού;

Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτά είναι προβλήματα άλλων που αυτή την στιγμή που εξελίσσεται ο «θάνατος» του ελληνικού μπάσκετ στα άδεια γήπεδα… πετάνε αετό. Οι… φαροφύλακες και οι… φαρολάγνοι αγνοούνται.  Πριν λίγο καιρό άλλωστε έλεγαν και έγραφαν πως δεν τρέχει και τίποτα, πολύ σοβαρό, αν δεν υπάρχει Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Το μπάσκετ θα συνεχίσει τον δρόμο του. Αυτό τον δρόμο προφανώς που βλέπουμε στα πλέι οφ. Της μοναξιάς… Τι να πουν τώρα μετά τα χθεσινά;

Ίσως δεν έχουν συνέλθει από τους… πανηγυρισμούς της πτώσης του Ολυμπιακού στην Α2. Για την ακρίβεια όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «μετά τους πανηγυρισμούς επειδή ρίξαμε τον Ολυμπιακό στην Α2». Δηλαδή ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τι υποστηρίζει; Ότι αυτός έριξε τον Ολυμπιακό στην Α2; Πως; Αυτός πήρε δηλαδή τις αποφάσεις για να οδηγηθεί ο Ολυμπιακός στην αποχώρηση από τα ματς;

Γιατί προφανέστατα ήταν επιλογή του Ολυμπιακού να πάει #mexritelous, επιλογή που δικαιώνεται απόλυτα για άλλη μια φορά!

Αλλά όπως έχει φανεί περίτρανα στο ελληνικό μπάσκετ εδώ και δεκαετίες ισχύουν άλλοι νόμοι. Η διαφορά είναι πως τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός παρά την δυσωδία συμμετείχε στο παιχνίδι γνωρίζοντας πως για να φτάσει σε τίτλους έπρεπε να «φτύσει αίμα».

Τώρα τους άφησε μόνο τους και ήδη με το… καλημέρα καταρρέουν…

Το #mexritelous δικαιώνεται μέρα με την μέρα ακόμη περισσότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ