Ο μεταγραφικός πήχης ανέβηκε

Ο μεταγραφικός πήχης ανέβηκε

Το φετινό καλοκαίρι μόνο εύκολο δεν θα είναι για τους υπεύθυνους των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ, καθώς καλούνται να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα φέρουν στην Τούμπα.

Το πιο «καυτό» καλοκαίρι στην ιστορία του διανύει ο ΠΑΟΚ, καθώς από τις αποφάσεις που θα παρθούν για το μεταγραφικό σχεδιασμό θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το τι θα κάνει στα παιχνίδια του Champions League.

Ο πήχης στο Δικέφαλο ανέβηκε στο υψηλότερο δυνατό σημείο για τα δεδομένα του, καθώς η ομάδα θέλει να φτάσει για πρώτη φορά στους ομίλους. Ο δρόμος όμως δεν θα είναι «στρωμένο με ροδοπέταλα», καθώς μπορεί στον 3ο προκριματικό γύρο, πλην του Άγιαξ, ν’ απουσιάζουν οι ομάδες φόβητρο όμως αν δεν προσέξει μπορεί να την πάθει άσχημα και να χάσει τα πάντα με το καλημέρα.

Στις 26 του μηνός είναι το πρώτο ραντεβού της ομάδας, όπου και θα σημάνει και την έναρξη της προετοιμασίας. Όμως μέχρι τότε η διοίκηση καλείται να βρει τα «εργαλεία» που θα χρειαστεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου για να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές Αυγούστου.

Όσοι ασχολούνται με τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, δόξα το Θεό είναι πολλοί, έχουν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Καθώς θα πρέπει να βρουν τους καλύτερους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προτάσεις πολλές, όπως και οι συσκέψεις, αλλά και τα μεταγραφικά ταξίδια κυρίως του αθλητικού διευθυντή στο εξωτερικό.

Η απόκτηση ενός εξτρέμ, υψηλού επιπέδου είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα πρέπει χρονικά να αργήσει. Το ξεσκαρτάρισμα έχει γίνει εδώ και μέρες και στο επίκεντρο βρίσκονται δύο περιπτώσεις με τους Θεσσαλονικείς να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και να περιμένουν τα αποτελέσματα. Αν όλα κυλήσουν ομάδα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Η ομάδα έχει την ανάγκη να αποκτήσει έναν μέσο υψηλού επιπέδου. Ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να περιμένει τον ανέτοιμο Βέρνμπλουμ σ’ αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι, ούτε φυσικά να βασιστεί μόνο στον Μίσιτς. Χρειάζεται έναν παίκτη που θα είναι το μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού μέσα στο γήπεδο και αυτόν φέτος δεν τον είχε η ομάδα με τόσους σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να αποφασίσουν και το πως θα πορευτούν στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ο Δημήτρη Γιαννούλης, ενώ όσο η Μπέτις επιμένει να ζητάει 1 εκατ. ευρώ για τον Αλί Τόσκα πολύ δύσκολα θα ξανά επιστρέψει στην Τούμπα.

Πάντως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν δείχνουν να ανησυχούν γιατί ξέρουν πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας θα «χώσει» και φέτος αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Δικέφαλος τα τελευταία τρία χρόνια στο μεταγραφικό «παζάρι» δείχνει πως οι Ασπρόμαυροι έχουν βρει τον τρόπο να μειώσουν αρκετά τις πιθανότητες μιας λανθασμένης επιλογής. Αν εξαιρέσει κανείς την περίπτωση του Εβγέν Χατσερίντι όσες μεταγραφές έγιναν την περσινή χρονιά πήραν 10 με τόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ