Πρώτη φορά τα είχε ο Άγγελος τόσο χαμένα

Πρώτη φορά τα είχε ο Άγγελος τόσο χαμένα

Δε νομίζω να έχει κάνει άλλη φορά τέτοιο λάθος όπως αυτό μετά το ματς με την Αρμενία.

Πρέπει να είσαι εντελώς στόκος (και αποδεδειγμένα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι…) για να πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ «φόρτωσε» τον Άγγελο Αναστασιάδη στη Εθνική.

Ή να είσαι βαλτός.

Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί…

Είναι αστείο, ότι λάθος γίνεται στην Εθνική ή στην ΕΠΟ να βγαίνουν σε χορωδία όλα τα παπαγαλάκια του Ολυμπιακού και εσχάτως και της νέας του συμμάχου, της ΑΕΚ, και να κράζουν την «εξυγίανση», τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη.

Το χαρτί του Έλληνα τεχνικού είχε καεί για τον νυν Δικέφαλο (από τότε που είναι επικεφαλής ο Ιβάν Σαββίδης) από τα μέσα της σεζόν 2014-15 όταν απολύθηκε και απομακρύνθηκε από την ομάδα. Τότε δίχασε ίσως για τελευταία φορά στην καριέρα του τον κόσμο του ΠΑΟΚ…

Γενικότερα έχει μια τάση να διχάζει με τη στάση του και τον τρόπο που λειτουργεί.

Στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ συνεχίζει να διατηρεί ορκισμένους υποστηριχτές (τα λεγόμενα «Αγγελόσκυλα»).

Ο ΠΑΟΚ (κυρίως) και η ΑΕΚ (κατά δεύτερο λόγο, καθώς έτρεξε λιγότερο για το θέμα) έφεραν την ανατροπή στην ΕΠΟ. Ναι, ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι πρόταση του ΠΑΟΚ, ναι στηρίχθηκε από τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, αλλά ρε παιδιά, μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια.

Δε σημαίνει ότι επειδή εσείς κάνατε ότι θέλατε με διάφορες μαριονέτες του παρελθόντος, ότι είναι όλοι έτσι ή ότι όλες οι ομάδες λειτουργούν βρώμικα ελέγχοντας το παρασκήνιο (και επενδύοντας σε αυτό) όπως εσείς…

Η ΕΠΟ αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Άγγελο Αναστασιάδη για την Εθνική ομάδα επειδή είναι ένας Έλληνας προπονητής με μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

Από τα αποτελέσματα και από την εικόνα της Εθνικής (και όσα γίνονται στο εσωτερικό της) αποδεικνύεται ότι ήταν μια λάθος τελικά επιλογή.

Μην ξεχνάτε ότι δίπλα του πήρε μια σημαία του Ολυμπιακού (τον Γιαννακόπουλο) και μια σημαία του Παναθηναϊκού (τον Μπασινά).

Κι αυτούς ο ΠΑΟΚ τους έστειλε εκεί;

Όπως έγραψε και ο συνάδελφος, ο Σταύρος Σουντουλίδης: «Όσοι μιλούν δίχως ίχνος ντροπής και αναφέρουν την αστειότητα περί «εξυγίανσης», για να δικαιολογήσουν την σημερινή τραγική εικόνα της Εθνικής ομάδας, ας μας πουν ποιος έδιωξε τον Σάντος σαν το σκυλί το ’14 και τι καθεστώς επικρατούσε τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λίγη τσίπα, αλλά που να βρεθεί…

Επίσης, ο μοναδικός προπονητής που είχε καταστρώσει Εθνικό πλάνο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης, με προπονητές παντού, για όλη τη χώρα, ήταν ο Φερνάντο Σάντος, αλλά δεν έκανε τα χατίρια και έπρεπε να φύγει μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το δε αναπτυξιακό πλάνο πετάχτηκε στα σκουπίδια. Αυτά…».

Και όλοι ξέρουμε από ποιους στηρίζονταν εκείνοι που έκαναν κουμάντο τότε (2014) στην ΕΠΟ και κατέστρεψαν την Εθνική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις επιλογές τους.

Επειδή δεν τα ξέρετε καλά τα θέματα του ΠΑΟΚ σας πληροφορώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας δεν ασχολείται καν με την Εθνική ομάδα. Δεν την ενδιαφέρει. Τελεία. Ξέρετε γιατί; Διότι σχεδόν πάντα (με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η θητεία του Σάντος) λειτουργούσε ως βιτρίνα των ομάδων του κέντρου. Γι’ αυτό πολύ κόσμος στον Βορρά δεν γούσταρε αυτά τα «κόλπα» και αυτήν την ομάδα.

Θυμάστε τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών (και με ανακοίνωση) όταν υπήρξε ενδεχόμενο να έρθει να παίξει η Εθνική ομάδα στην Τούμπα; Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ δε ήθελαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην έδρα του Δικέφαλου!

Επιστρέφοντας στον Άγγελο Αναστασιάδη έχω να πω ότι (από αυτά που είδα) μόνος του το έφαγε το κεφάλι του, με τις κακές επιλογές του και τον λάθος τρόπο που έστησε την ομάδα, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια.

Περιληπτικά θα σημειώσω αυτά που έγραψε ένας άλλος συνάδελφος, ο Κώστας Βρουλής:

«Όταν μου αλλάζεις τρεις (3) τερματοφύλακες σε τρεις (3) αγώνες εντός 13 ημερών…

Όταν μου αλλάζεις σχήμα και τα 9/11 των παικτών από την Τουρκία στην Ιταλία…

Όταν μου αλλάζεις σχήμα και τα 5/11 των παικτών από την Ιταλία στην Αρμενία…

Όταν έχεις δεχθεί δυο γκολ ως το 17′ από την Τουρκία, τρία γκολ ως το 33′ από την Ιταλία και δυο γκολ ως το 32′ από την Αρμενία – για να μην προσθέσω και τα δυο γκολ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ως το 15’…

Όταν πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές σου – μεταξύ αυτών και ο αρχηγός – βγαίνουν και σε «αδειάζουν»…

Όταν είσαι ήδη πέντε (5) βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση μετά από μόλις τέσσερα παιχνίδια…

Όταν γενικότερα το κλίμα σε κόσμο, δημοσιογράφους, παράγοντες, ποδοσφαιριστές είναι – το λιγότερο – διχασμένο κι ενώ μιλάμε για Εθνική Ελλάδας…»

Ε, τότε έχεις αποτύχει κι μην είσαι ούτε στα μισά της διαδρομής.

Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ο Αναστασιάδης φταίει για τις επιλογές του, αλλά όχι για τα απίστευτα ατομικά λάθη των παικτών. Γιατί και εκείνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το χάλι.

Φταίει για το λάθος στήσιμο της ομάδας και το κακό διάβασμα των ματς, όχι όμως για τους αναπάντεχους τραυματισμούς.

Φταίει και για κάποιες κλήσεις ή μη κλήσεις με αποτέλεσμα να φτάσει να παίξει με τον Κώτσιρα δεξί μπακ, αφού πριν είχε δοκιμάσει με παταγώδη αποτυχία ως δεξί μπακ τον Ζέκα και τον Μαυρία!

Αφού ήταν τραυματίας ο Μπακάκης γιατί δεν πήρε τον Τοροσίδη (και έχει τα χρονάκια του), τον Κιβρακίδη, τον Μασούρα ή τον Κίτσιου; Αμφιβάλλω αν ο Κώτσιρας είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερος από κάποιον από αυτούς.

Τέλος πάντων, για τις επιλογές και για τις κλήσεις μπορούμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά πλέον είναι αργά.

Εμένα χειρότερη εντύπωση μου έκανε κάτι άλλο στις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη, το οποίο μου έδειξε ότι τα έχει χαμένα.

Για τα προβλήματα στην άμυνα είπε: «Δεν είμαστε καλοί άνθρωποι. Δε μας ανάγκασε κανένας να κάνουμε τα λάθη. Τι να πω για τις λάθος πάσες; Τι να πω; Να πω για τον Σιώπη; Που μπήκε στο 2-1 και τραυματίστηκε το παιδί και δεχθήκαμε το γκολ στην κόντρα; Είμαστε σε κακό φεγγάρι. Δε μας θέλει από πάνω. Οι άλλοι είναι καλύτεροι και δεν θα μας τα δίνουν. Στο τρίτο γκολ η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και ενώ είμαστε έξι, γυρίζει στον έναν παίκτη τους. Δεν τα παράτησαν οι παίκτες. Θυσιάζουν τις διακοπές τους. Είπα για τον Σιώπη, διότι τραυματίζεται στο κέντρο και μένουμε με δέκα και δεχόμαστε γκολ. Εμείς πληρώνουμε τα δικά μας σφάλματα ενώ οι αντίπαλοι δεν τα πληρώνουν».

Ο Σιώπης δεν ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έγινε το 3-1 για την Αρμενία. Ο Σιώπης μπήκε στο ματς στη θέση του Σάμαρη αμέσως μετά το τρίτο γκολ των Αρμένιων! Κι όμως ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε δύο φορές (μπορεί και παραπάνω…) για τον τραυματισμό του Σιώπη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι στοίχισε το τρίτο γκολ της Αρμενίας, παρότι ο παίκτης ήταν ακόμη εκτός αγώνα.

Εκεί για μένα τελειώνει η κουβέντα. Το τρίτο γκολ της Αρμενίας μπήκε στο 74’ και ο Σιώπης μπήκε στο ματς στο 75’.

ΥΓ1: Το κακό κλίμα εντός της Εθνικής ομάδας για το οποίο φέρει ευθύνη και ο προπονητής και οι παίκτες φαίνονταν σε πολλές φάσεις που «φώναζαν». Κανείς Έλληνας δεν πήγε στον Σιόβα όταν άνοιξε το κεφάλι του! Κανείς δεν πήγε να πανηγυρίσει με τον Ζέκα όταν μείωσε σε 1-2. Και κανείς δεν πήγε να πανηγυρίσει με τον Φορτούνη όταν έβαλε το εκπληκτικό γκολ και έκανε το 2-3. Αυτά δείχνουν ότι δεν υπήρχε καθόλου ομαδικό πνεύμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ