Λάζαρε, δεύρο έξω…

Λάζαρε, δεύρο έξω…

Αν κάποιος πάει δανεικός και δεν μπορέσει να παίξει, τότε είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει να παίξει και στο υψηλότερο επίπεδο του ΠΑΟΚ…

Ο Λάζαρος Λάμπρου ετοιμάζεται να γίνει ακόμη μια περίπτωση παίκτη, ο οποίος χρειάστηκε μια σειρά δανεισμών πριν κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Πέρυσι το καλοκαίρι τα είχε πάει πολύ καλά στην πρώτη του προετοιμασία με τον Δικέφαλο (μετά από 1,5 χρόνο δανεισμού στον Πανιώνιο όπου είχε 8 γκολ και 5 ασίστ σε 45 επίσημα ματς). Ωστόσο τελικά κρίθηκε ότι ήταν καλύτερο για τον ίδιο να πάει άλλον έναν χρόνο δανεικός, αυτή τη φορά στην Ολλανδία στη Φορτούνα Σιτάρντ, για να επιστρέψει ακόμη πιο έτοιμος στον ΠΑΟΚ.

Τη σεζόν που μας πέρασε,  ξεπέρασε μάλλον κάθε προσδοκία! Σε 27 συμμετοχές έγραψε 8 γκολ και 10 ασίστ και συνολικά ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, την οποία βοήθησε να σωθεί.

Έτσι κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ έως το 2023 και μαζί την ευκαιρία να παλέψει για μια θέση στο ρόστερ του νταμπλούχου την επόμενη σεζόν.

Παρότι έχει παίξει ήδη τρεις σεζόν σε επίπεδο Α’ Εθνική (μισή με τον Ηρακλή, μιάμιση με τον Πανιώνιο και μία με τη Φορτούνα Σιτάρντ) ακόμη δεν έχει κλείσει καν τα 22 του χρόνια καθώς είναι γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου 1997.

Έχει γράψει όμως 87 συμμετοχές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας με 17 γκολ και 16 ασίστ.

Αυτό σημαίνει ότι έχει πάρει ήδη αρκετές εμπειρίες, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Είχε την υπομονή, την επιμονή και κυρίως το μυαλό να δει τους δανεισμούς του ως ευκαιρίες βελτίωσης για να μπορέσει να παίξει κάποια στιγμή και στον ΠΑΟΚ και όχι ως αγγαρεία. Όσοι είδαν έτσι τους δανεισμούς τους (ως ευκαιρίες για να πάρουν παιχνίδια και να βελτιωθούν), προόδευσαν.

Από τον Σαλπιγγίδη (πέρασε από Καβάλα και Λάρισα) και τον Καρυπίδη (πήγε δανεικός σε Καβάλα και Κέρκυρα) μέχρι τον Μαλεζά (πήγε δανεικός στον Ηρόδοτο), τον Γλύκο (πέρασε από Αγροτικό Αστέρα), τον Αθανασιάδη (πέρασε από Πανσερραϊκό), τον Κάτσε (πέρασε από Επανομή), τον Πέλκα (πέρασε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τη Βιτόρια Σετούμπαλ) και τον Κουλούρη (πήγε σε Ανόρθωση και πέρυσι στον Ατρόμητο) υπάρχουν τόσοι και τόσοι παίκτες του ΠΑΟΚ που πήγαν δανεικοί και γύρισαν πιο έτοιμοι για να αγωνιστούν στον Δικέφαλο και τα κατάφεραν.

Αν δεν μπορεί κάποιος να παίξει (και μάλιστα να ξεχωρίσει) σε μια πιο μικρή ομάδα από τον ΠΑΟΚ που θα πάει δανεικός, τότε πως θα παίξει στον Δικέφαλο; Αν δεν μπορέσει να παίξει εκεί που θα πάει δανεικός, συνήθως είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει να παίξει και στο υψηλότερο επίπεδο του ΠΑΟΚ…

Ο Λάζαρος Λάμπρου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την παρουσία του στη Φορτούνα Σιτάρντ στην Ολλανδία και ελπίζει (όπως και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ) ότι τη νέα χρονιά θα μπορέσει να προσφέρει λύσεις και στον Δικέφαλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ