Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος με «αγκάθι» στα πλευρά

Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος με «αγκάθι» στα πλευρά

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την υπεροχή του στην Ελλάδα, αλλά ο στόχος του Φάιναλ φορ παραμένει ανεκπλήρωτος.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ένα ακόμα νταμπλ και διατήρησε τα πρωτεία στην Ελλάδα κλείνοντας με επιτυχημένο τρόπο μια… τρελή σεζόν.

Ηταν μια χρονιά που είχε πάρα πολλά, αρκετές απογοητεύσεις, αλλαγές, δικαστικές «μάχες» και στο τέλος νταμπλ. Ασφαλώς και δεν είναι αποτυχημένη, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι.

Διότι ο αποκλεισμός με «σκούπα» 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια ακόμα χρονιά και η μη συμμετοχή στο Φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκας αποτελεί ένα «αγκάθι» στα πλευρά όλων στον Παναθηναϊκό.

Η πορεία της ομάδας μέχρι το Δεκέμβριο με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο ήταν προβληματική και λίγο μετά την ανατολή του 2019 η κατάσταση ήταν απελπιστική. Η ομάδα ήταν 12η στην Ευρωλίγκα, έπαιζε άθλιο μπάσκετ και βρισκόταν στο… χείλος του γκρεμού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε ένα τεράστιο ρίσκο αποφασίζοντας να φέρει στην Ευρώπη και να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Ρικ Πιτίνο. Πάταγος! Ο «Fabulus Rick» στην Ελλάδα και η αμφισβήτηση για το αν θα τα καταφέρει, αν θα έχει κίνητρο, αν θα αντέξει στο… βαλκανικό ταπεραμέντο να είναι παντού.

Ο 66χρονος τεχνικός όμως τα κατάφερε. Εβαλε τους παίκτες σε καλούπια, τους ξεκαθάρισε πως μαζί του δεν παίζει κανείς αρκεί να δουλεύει και να κάνει αυτό που του λέει και μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό. Αυτό βέβαια δεν αρκούσε για να πάει την ομάδα Φάιναλ φορ, τον μεγάλο καημό των πάντων στον Παναθηναϊκό, που για 7η χρονιά έμεινε εκτός.

Η ιστορία με τον Ολυμπιακό και την απόσυρσή του ουσιαστικά από τα παρκέ έκανε πιο εύκολο το δρόμο του Παναθηναϊκού για τον τίτλο στην Α1, τον οποίο κατέκτησε χωρίς ήττα στα πλέι οφ.

Οι πράσινοι λοιπόν διατήρησαν τα σκήπτρα στην Ελλάδα παραμένοντας κυρίαρχοι πλην όμως ο μεγάλος στόχος της επιστροφής στους τέσσερις μεγάλους της Ευρωλίγκας παραμένει. Κι όσο δεν επιτυγχάνεται, τόσο βαραίνει στους ώμους διοίκησης, παικτών και φιλάθλων.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα σταυροδρόμι: Να αποφασίσει ποιος είναι ο στόχος του. Η πρόκριση στο Φάιναλ φορ ή η δημιουργία μιας νέας ομάδας, η οποία θα χτιστεί, θα δουλευτεί και κάποια στιγμή, όταν κριθεί ότι είναι έτοιμη, θα διεκδικήσει τον μεγάλο στόχο;

Η πιθανή απουσία του Ολυμπιακού από την Α1 ασφαλώς μειώνει τον ανταγωνισμό κάτι που φάνηκε και στους τελικούς. Διότι ο Προμηθέας έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά δεν ήταν ικανός να κοντράρει καν τον αντίπαλό του.

Αυτό είναι κάτι που φαινομενικά δείχνει να βολεύει τον Παναθηναϊκό, πλην όμως η κόντρα και η αμφισβήτηση είναι αυτό που θα τον κάνει καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως χατίρια, υποχωρήσεις και προαπαιτούμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά υπό το βάρος της απειλής.

Η λογική «θα δείτε τι θα πάθετε αν δεν κάνετε αυτό που θέλω εγώ» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αν γίνει αποδεκτή, τότε μπορεί να υπάρξει και από την άλλη πλευρά.
Κι εκεί να δούμε πόσοι θα πάνε στον πρώτο τελικό με αντίπαλο τον Προμηθέα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ