Ανεβάζει στροφές!

Ανεβάζει στροφές!

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου;

Από διαφορετική αφετηρία θα ξεκινήσει τούτη τη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη. Κι από τη στιγμή που ξοδεύει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ασχολούμενος με τη δουλειά του είναι σαφές ότι θα πρέπει να περιμένουμε και «καινούργια πράγματα» από αυτόν, αφού έτσι κι αλλιώς τον νέο Ολυμπιακό τον έχει φτιάξει από την προηγούμενη σεζόν.

Το πόσο διαφορετική ομάδα μπορεί να μας παρουσιάσει ο Πορτογάλος τεχνικός δεν εντοπίζεται μόνο στα πρόσωπα, καθώς έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές και μάλιστα σε σημαντικές θέσεις, αφού μην ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι αναζητούν σέντερ φορ και στόπερ.

Αυτό που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο, όπως διαισθάνονται άπαντες από τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή του από τις διακοπές, είναι ότι θέλει μία ομάδα με περισσότερη ταχύτητα σε όλες τις εκδηλώσεις της. Και όταν έχει την κατοχή της μπάλας και ετοιμάζει επίθεση, αλλά και όταν αλλάζει η φάση και παίρνει θέση άμυνας.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που προφανώς και αναζητούν όλοι οι προπονητές στον κόσμο, όμως ο καθένας προσπαθεί να το πετύχει ανάλογα με τους παίκτες που διαθέτει, όπως και με τον τρόπο που θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει ρόλο το πώς θα κερδίσεις μέτρα στο γήπεδο και πόσο κοντά θα καταφέρουν να μείνουν οι γραμμές σου, έτσι ώστε να επιτίθεσαι, αλλά και να αμύνεσαι με αρκετούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την ταχύτητα στις πτέρυγες, τόσο με τους εξτρέμ, όσο και με τους πλάγιους μπακ, συνεπώς αυτό που απομένει είναι να πάει πιο γρήγορα η μπάλα και από τον άξονα. Για αυτό και ο Μαρτίνς αναζητά γρήγορο στόπερ που να μπορεί κι αυτός να ξεκινάει και να μεταφέρει το παιχνίδι και να δώσει τη δυνατότητα τους υπόλοιπους της ευθείας γραμμής να κάνουν οικονομία δυνάμεων για να φτάσουν με καλύτερη προοπτική στο κουτί των αντιπάλων.

Εκ των πραγμάτων οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να λύνουν σε κάθε άσκηση των 90 λεπτών την εξίσωση της κλειστής άμυνας, ενώ και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα φέρει απέναντί τους η κλήρωση της επόμενης Τρίτης (Αϊντχόφεν ή Πλζεν) θα πρέπει να «χτυπάνε» όσο πιο γρήγορα θα μπορούν, από τη στιγμή που θα έχουν την υποχρέωση να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας.

Στους νοκ άουτ αγώνες η άμυνα σε οδηγεί τις περισσότερες φορές στην επιτυχία και την επίθεση τη χρειάζεσαι πιο πολύ στο πρωτάθλημα. Μην κοιτάτε που εδώ στην Ελλάδα έχουμε «ειδικών συνθηκών» λίγκα και οι τίτλοι κρίνονται στο… μισό γήπεδο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ