Υπουργός είναι. Δεν είναι κορόιδο

Υπουργός είναι. Δεν είναι κορόιδο

Μέρες μετράει ο ακάματος Βασιλειάδης κι ο Κώστας Καίσαρης παρατηρεί και αποφαίνεται. Μπορεί να δείχνει ότι τρέχει τζάμπα και βερεσέ σαν τον Θανάση Βέγγο, αλλά ξέρει τι κάνει. Δεν είναι κορόιδο.

ΕΧΩ μία απορία. Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον σκέφτηκε κανείς; Αυτόν τον έρημο, τον καψερό, το Βασιλειάδη. Τι θα κάνει από τις 8 Ιουλίου; Θα γυρίσει στο γραφείο του και θα διαβάζει δικογραφίες; Θα βγει στη βιοπάλη για το μεροκάματο; Κι άντε να το βρεις τη σήμερον ημέρα. Οι δικηγόροι της Αθήνας αριθμούν τις 35.000. Θα κατέβει βέβαια για βουλευτής. Και θα έχει και τις αβάντες του. Τόσο κόσμο έχει γνωρίσει. Τόσο κόσμο έχει εξυπηρετήσει. Κι όπως έχει πει ο Μάρκος Αυρήλιος, το δούναι έχει και λαβείν. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Πόσοι όμως να πρωτοβγούνε από δαύτους; Από τους 144 βουλευτές που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσει στους εβδομήντα-κάτι. Η σφαγή του Δράμαλη θα γίνει. Θα καταφέρει να επιβιώσει ο Βασιλειάδης; Κομμάτι δύσκολο.

Ο ΑΚΑΜΑΤΟΣ Γεώργιος Βασιλειάδης, θα πρέπει να πούμε. Από πρώτη άποψη (και κρατήστε το αυτό), κάτι μεταξύ Θανάση Βέγγου, καραφλού πράκτορα Θου Βου, επιθεωρητή Κλουζώ, αστυνόμου Σαΐνη και Μπάτμαν. Όπως ο Θανάσης Βέγγος αναλάμβανε αποστολές σαν ντετέκτιβ στις ασπρόμαυρες ταινίες, έτσι κι ο Γ. Βασιλειάδης, αναλαμβάνει σε καθημερινή βάση πρωτοβουλίες. Για να χτίσει γήπεδα. Για να μοιράσει τα λεφτά της ΕΡΤ. Για να φτιάξει τα εθνικά πρωταθλήματα καταπώς γουστάρει αυτός. Για να διοργανώσει το Γιούρο 2028. Για να βρει λύση στο μπάσκετ. Για να εξιχνιάσει την υπόθεση Τζήλου. Για να γκρεμίσει την παράγκα. Για να πατάξει τη βία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ σε ρόλο Καρτούν. Όπως ο Μπάτμαν στο σινεμά είναι ο τιμωρός του Τζόκερ και των υπολοίπων κακών, έτσι ακριβώς ο Βασιλειάδης επιβάλλει την τάξη και το Νόμο στο ποδόσφαιρο. Απαγορεύοντας τις μετακινήσεις των οπαδών. Διεξάγοντας τον τελικό κεκλεισμένων των θυρών. Ο Μπάτμαν έχει απέναντί του όλους τους μεγάλους εχθρούς της κοινωνίας. Τον Ραζ αλ Γκουλ. Την Κατγούμαν. Το Διπρόσωπο, τον Πιγκουίνο, το Γρίφο, τον Κύριο Πάγο και την Οργάνωση Μαύρο Γάντι. Ο Βασιλειάδης παλεύει σαν το Διγενή στα μαρμαρένια αλώνια με τους εχθρούς του ποδοσφαίρου. Ένας ήταν ο ακούραστος Θανάσης Βέγγος που έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κι άλλος ένας ο ακάματος, πολυτεχνίτης Υπουργός. Νομοθέτης. Αρχιτέκτων και πολιτικός μηχανικός, ειδικός στις κατασκευές γηπέδων. Ντετέκτιβ. Διαχειριστής τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Διαμεσολαβητής στην κόντρα Γιαννακόπουλου-Αγγελόπουλων.

ΚΙ αν ο Θανάσης Βέγγος πάθαινε υπερκόπωση από τα συνεχή γυρίσματα, ο Βασιλειάδης είναι ακούραστος. Από το πρωί μέχρι το βράδυ στο καθήκον. Να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πλην των αρμοδιοτήτων του. Όσο ασχολείται ο Πολάκης με την Υγειά άλλο τόσο ασχολείται ο Βασιλειάδης με τον Αθλητισμό. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν, τον σκέφτηκε κανένας; Τι θα κάνει από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου; Δε θέλεις και πολύ να πέσεις στην κατάθλιψη. Είπαμε όμως. Όλα αυτά, από πρώτη άποψη. Άλλο αυτό που φαίνεται, άλλο αυτό που είναι. Ο εν λόγω Βασιλειάδης δεν είναι κανένα κορόιδο. Δείχνει Θανάσης Βέγγος. Δεν είναι. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Δεν τρέχει όλη μέρα τζάμπα και βερεσέ. Υπουργός είναι. Δεν είναι μ@λάκας.

ΚΕΡΔΟΣ έχει. Τεράστιο. Κατ’ αρχάς έγινε γνωστός. Εκεί που δεν τον ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του, τον έμαθε κι η κουτσή Μαρία. Κι όταν πρόκειται περί πολιτικού, το γνωστό ψηφίζουνε. Δεν ψηφίζουνε τον ικανό. Η δημοσιότητα είναι αξία ανεκτίμητη. Από ‘κει και πέρα, είναι και τα γύρω-γύρω. Όταν χτυπάει από το πρωί μέχρι το βράδυ το τηλέφωνό σου. Όταν εσύ το σηκώνεις κι είσαι πρόθυμος να εξυπηρετήσεις. Να βοηθήσεις. Όταν μεσολαβείς. Όταν διευκολύνεις . Όταν λύνεις θέματα και προβλήματα. Όταν νομοθετείς. Ένα ευχαριστώ δε θα σου πούνε; Θα στο πούνε σίγουρα. Κι ο καθαείς έχει το δικό τρόπο για να το εκφράσει. Άλλος σου κάνει το τραπέζι. Άλλος στέλνει ένα καλάθι με κρασιά. Άλλος με διαφορετικό τρόπο. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Κι όλ’ αυτά, οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται, έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία απ’ αυτό καθαυτό το υπουργιλίκι. Κι αυτά ακριβώς είναι που θα λείψουνε από τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Στη μουσική επιλογή, Giorgio Gaber & Andriano Celentano-Il Conformista.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ