Μην μπερδεύουμε τον Ντιέγκο με τον Λιονέλ…

Μην μπερδεύουμε τον Ντιέγκο με τον Λιονέλ…

Ο Μέσι μπορεί να λειτουργήσει εντυπωσιακά σε μια ομάδα στρωμένη και να της δώσει το κάτι παραπάνω που θα την οδηγήσει στην κορυφή. Να πάρει ένα μέτριο σύνολο και να το μετατρέψει σε ομάδα τίτλων, είναι πάνω από τις δυνάμεις του…

Σαν κάτι να γίνεται και να πέφτει ο διακόπτης. Ξημερώθηκα παρακολουθώντας το παιχνίδι της Αργεντινής με την Κολομβία για το Κόπα Αμέρικα. Δυο και λίγα ήταν. Μια οργανωμένη ομάδα με δυναμισμό και ταλέντο καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την αναιμική Αργεντινή.

Ο δε Μαρτίνεζ που μπήκε αλλαγή και πέτυχε το πρώτο θαυμάσιο γκολ, έβγαλε μάτια με τα προσόντα και την απόδοσή του. Από κοντά ο Μπάριος που έσβησε μόνος του την μεσαία γραμμή της ομάδας του Σκαλόνι. Γράφω για την ομάδα του Σκαλόνι επειδή δεν μπορούμε να μιλάμε για την ομάδα του Μέσι. Ο αργεντινός σούπερ σταρ απογοήτευε και πάλι με την απόδοσή του.

Είναι ακριβώς σαν να πατά κάποιος το κουμπί και ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να μεταμορφώνεται σε έναν συμβατικό παίκτη. Κι αυτή τη φορά δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για αδιαφορία. Ο Μέσι δεν κρύφτηκε δεν αδιαφόρησε. Προσπάθησε να πάει σε ατομικές ενέργειες, έτρεξε για να μαρκάρει, προσπάθησε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό.

Φάνηκε περισσότερο από τους ανύπαρκτους Αγκουέρο και Ντι Μαρία αλλά μέχρι εκεί. Τον έβλεπες και δεν μπορούσες να καταλάβεις αν πράγματι πρόκειται για τον Μέσι που ξέρουμε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Υποθέτω πως οι συμπαίκτες του στην Εθνική δεν ξέρουν τόσο καλά να τον διευκολύνουν με τιες κινήσεις τους. Κι αυτό όμως δεν μπορεί να εξηγήσει την πενιχρή προσφορά του στην ομάδα. Ο Σκαλόνι προσπάθησε να παρουσιάσει μια ομάδα που να κινείται και χωρίς τον Μέσι. Εδωσε στον Λο Σέλσο την ευχέρεια να καθοδηγεί το παιχνίδι ώστε να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων ο Μέσι.

Και πάλι όμως τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τον προπονητή. Δεν ξέρω αν στην Αργεντινή θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι ο Μέσι αδυνατεί να τους προσφέρει όσα κάποτε ο μέγας Μαραντόνα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν αρκούν δέκα και ο Μέσι για να κατακτήσουν τίτλους. Ο Σούπερ Σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν έχει την προσωπικότητα να ανταποκριθεί στην ευθύνη που του φορτώνουν δεκάδες εκατομμύρια συμπατριώτες του.

Μπορεί να λειτουργήσει εντυπωσιακά σε μια ομάδα στρωμένη και να της δώσει το κάτι παραπάνω που θα την οδηγήσει στην κορυφή. Να πάρει ένα μέτριο σύνολο και να το μετατρέψει σε ομάδα τίτλων είναι πάνω από τις δυνάμεις του. Βλέποντας την Αργεντινή κόντρα στην Κολομβία έμεινα με την εντύπωση ότι ο κόουτς Σκαλόνι το έχει αντιληφτεί. Με εξαίρεση όμως, τον ανερχόμενο Λο Σέλσο δεν διαπίστωσα ότι υπάρχουν οι παίκτες που να βοηθήσουν την Αργεντινή να δημιουργήσει μια καλή ομάδα στην οποία ο Μέσι θα δώσει κάτι παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ