Συμμαχία ήταν και πάει!

Συμμαχία ήταν και πάει!

Ο «συνασπισμός» που προέκυψε για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού καταλήγει σε «εμφύλιο» με οδυνηρές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο….

Δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικό το τέλος της ιστορίας. Μόνον εδώ στην Ελλάδα μας προέκυψε ο «συνασπισμός» (όχι βέβαια της… προόδου) που αυτοπροσδιορίστηκε ως «συμμαχία» με σκοπό να φέρει την «εξυγίανση» ή την «κάθαρση» στα γήπεδα της χώρας μας…

Σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη δεν το σκέφτηκαν άλλες ομάδες να τα βρούνε μεταξύ τους, ώστε να γκρεμίσουν από την κορυφή τον αντίπαλό τους. Ούτε στην Ιταλία προέκυψε τέτοια «ιδέα» για την Γιουβέντους, ούτε στην Γερμανία για την Μπάγερν, ούτε στην Αγγλία για την Μάντσεστερ Σίτι, ούτε στην Ισπανία για την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη δική μας χώρα ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ «ενώθηκαν εις σάρκαν μία» θέλοντας να ρίξουν τον Ολυμπιακό από την πρώτη θέση, από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να το κάνουν ο καθένας από μόνος του. Στην πορεία βρήκαν την αβάντα της απερχόμενης κυβέρνησης όσο και των διεθνών ομοσπονδιών, FIFA και UEFA και το σχέδιο προχώρησε. Από νωρίς όμως οι τρεις έγιναν δύο, καθώς περίσσεψε ο Παναθηναϊκός, αν και ήταν μεγαλύτερο μέγεθος από τους άλλους δύο.

Η διαιτησία του Κύζα σε έναν ημιτελικό κυπέλλου στην Τούμπα και η αποχώρηση του ΠΑΟΚ, λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς σε αγώνα στην Λεωφόρου έδωσαν την αφορμή του «διαζυγίου», όμως και οι δύο που απέμειναν δεν κράτησαν για πολύ τη φιλία τους…

Στο περσινό ματς-μπολ για τον τίτλο του πρωταθλήματος το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα από τον Κομίνη με την υπόδειξη του βοηθού Ποντίκη προκάλεσε μέχρι και την εισβολή του (οπλισμένου) Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και τη συνέχεια του έργου τη γνωρίζουμε όλοι μας. Από τη στιγμή που έφτασαν να διεκδικούν τα ίδια έπαθλα δεν θα μπορούσαν να μείνουν… ενωμένοι.

Για αυτό και τώρα άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, όπως μας έλεγε και ο αξέχαστος Δημήτρης Μητροπάνος στον «Άγιο Φεβρουάριο», μία απίστευτη δημιουργία των Μάνου Ελευθερίου και Δήμου Μούτση. Αυτό που έγινε στο συμβούλιο της ΕΠΟ με την παραμονή του Περέιρα στην ΚΕΔ δεν έχει προηγούμενο και όπως θα θυμάστε στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε εκφράσει την απορία αν μπορεί το ποδόσφαιρο να γίνει… μπάσκετ.

Τώρα πια αρχίζει να διαφαίνεται η απάντηση, αν και είναι διαφορετικά τα μεγέθη. Σε κάθε περίπτωση, η περιβόητη συμμαχία διαλύεται με εκκωφαντικό τρόπο και μαζί της παίρνει στον γκρεμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τους «τοποτηρητές» των FIFA και UEFA να μοιάζουν με τραγικές φιγούρες που φαίνονται ανίκανες να αντιδράσουν, προφανώς γιατί τους αναλογεί και πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης. Η συνέχεια επί της… οθόνης, αν και πραγματικά είναι απορίας άξιο αν η ΕΡΤ θα συνεχίσει να δέχεται «προσφορές» από ομάδες που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ