Με το βλέμμα στον… καθρέφτη

Με το βλέμμα στον… καθρέφτη

Από τα χειρότερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της τελευταίας δεκαετίας. Ματς δίχως ρυθμό, καλές φάσεις, χωρίς έστω εκείνη την ωραία «ποδοσφαιρική» ένταση που παραδοσιακά δίνει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την κλασική μονομαχία. Είναι άλλο όμως το χειρότερο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να σου προσθέτει τρεις βαθμούς στο σακούλι, και άλλο να σε αφήνει βυθισμένο σε αφαιρετικές σκέψεις του […]

Από τα χειρότερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της τελευταίας δεκαετίας. Ματς δίχως ρυθμό, καλές φάσεις, χωρίς έστω εκείνη την ωραία «ποδοσφαιρική» ένταση που παραδοσιακά δίνει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την κλασική μονομαχία.

Είναι άλλο όμως το χειρότερο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να σου προσθέτει τρεις βαθμούς στο σακούλι, και άλλο να σε αφήνει βυθισμένο σε αφαιρετικές σκέψεις του στιλ «οι άλλοι το πανηγύρισαν περισσότερο από ότι συνήθως, άρα αυτό δείχνει την… πρόοδο μας». Είναι η διαφορά του νικητή από τον ηττημένο και μόλις έφερε νέα δεδομένα στο τραπέζι της SuperLeague.

Ποια είναι αυτά: Πρωτίστως η επιστροφή των Ερυθρόλευκων σε απόσταση βολής από την κορυφή. Συμμάζεψαν την κατάσταση σε χρόνο ρεκόρ, παρότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από τραυματισμούς, αλλά και ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα με ματς κάθε 3-4 ημέρες.

Την βρήκε την άκρη ο Τάκης Λεμονής παρά τα τόσα εμπόδια. Ο άξονας Ρομαό, Οφόε, Φορτούνη η δεξιά πλευρά με Ομάρ, Πάρντο, η επιλογή του Καρίμ στην κορυφή, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει λύσεις στην θέση των στόπερ δημιούργησε επιτέλους έναν κορμό. Αν αντέξει το… σχοινί και στη Λεωφόρο, τότε το πράγμα μετά παίρνει άλλα χαρακτηριστικά ως το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Ολυμπιακός έχει μακράν το ευκολότερο πρόγραμμα από όλους (Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Απόλλων, ΠΑΣ εντός Κέρκυρα και Παναιτωλικός εκτός) στις έξι τελευταίες αγωνιστικές άρα και πολλές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του. Να τον βρει ο Γενάρης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παράλληλα αρχίζει να καταλαβαίνει πως έχει ένα ικανότατο ρόστερ το οποίο κάποια στιγμή θα του προσφέρει άλλες δυνατότητες. Ρόστερ που μπορεί να κάνει τον τρίτο σέντερ φορ βασικό, και τον πέμπτο στόπερ αναντικατάστατο.

Αντίθετα ο συνετελεστής δυσκολίας για τους μνηστήρες του τίτλου τώρα είναι που ανεβαίνει. Για τον ΠΑΟΚ που εκτός έδρας έχει όλους και όλους τρεις βαθμούς (13ος στον σχετικό πίνακα) και την ΑΕΚ που θα είχε άλλους τόσους αν ο Βάτσιος δεν έκανε τον… Τόμας Έντισον (ναι, τον εφευρέτη) στο Περιστέρι σε εκείνο το ματς με τη Λαμία. Την επόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ πάει στη Νέα Σμύρνη και τη μεθεπόμενη ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Πλέον και οι δύο δικέφαλοι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάζουν τον…καθρέφτη τους.

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα. Στο σημείο που μόλις επέστρεψε ο Ολυμπιακός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ