Παναθηναϊκός: Η ανάγκη απόκτησης ενός σπουδαίου γκολτζή

Παναθηναϊκός: Η ανάγκη απόκτησης ενός σπουδαίου γκολτζή

Ο Παναθηναϊκός «παλεύει» για την απόκτηση ενός φορ που θα κάνει τη διαφορά. Ενός φορ που θα δώσει περισσότερα πράγματα από τον Μακέντα, κυρίως στην παραγωγικότητα.

Η ανάγκη απόκτησης ενός καλού γκολτζή αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό και ας βγαίνουν αυτή τη στιγμή ονόματα για την άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» δουλεύουν την περίπτωση ενός επιθετικού που έχει εντοπιστεί εδώ και καιρό, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι να αποκτηθεί, με βάση τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Και είναι εξίσου «δυνατές» και οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, αφού ο Δώνης θέλει για την επίθεση έναν παίκτη που θα του κάνει τη διαφορά. Με διαφορετικά στοιχεία απ’ τον Μακέντα, περισσότερο γρήγορο, πιο καλό στο ένας εναντίον ενός και σίγουρα πιο παραγωγικό.

Αν δούμε προσεκτικά την πορεία του Φεντερίκο Μακέντα στον πρώτο του χρόνο στο τριφύλλι, θα διαπιστώσουμε πως ναι μεν πρόσφερε αρκετά (κυρίως στον πρώτο γύρο που ήταν καλός για όλη την ομάδα), όμως για να γίνει το βήμα παραπάνω χρειάζεται κάτι διαφορετικό ο Παναθηναϊκός. Ο Μακέντα πέτυχε δέκα γκολ στο πρωτάθλημα, τα δύο εξ αυτών στο τελευταίο αδιάφορο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ενώ τρία σημείωσε συνολικά κόντρα στον «σάκο του μποξ» Απόλλωνα.

Θα πει κανείς όλα τα γκολ μετράνε, όμως ο βασικός επιθετικός μιας μεγάλης ομάδας πρέπει κυρίως να «μιλάει» στα μεγάλα ματς. Κι εκεί που η μπάλα… καίει. Ο Μακέντα στα περισσότερα ντέρμπι ήταν χαμένος, όχι πάντα με δική του ευθύνη, αφού γενικά η ομάδα έπαιζε παθητικά απέναντι σε πιο ποιοτικούς αντιπάλους.

Γι’ αυτό και χρειάζεται ένα φορ περισσότερο δυναμικό, που θα πηγαίνει πιο πολύ στην ατομική ενέργεια. Που θα μπορέσει να δημιουργήσει από μόνος του προϋποθέσεις για γκολ, που θα φτιάχνει και θα τελειώνει φάσεις.

Στο ποδόσφαιρο συνήθως ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει τον πήχη του όσον αφορά τον σέντερ φορ, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που λένε οι πληροφορίες. Για να λύσει ένα πρόβλημα που του κόστισε την περσινή σεζόν σε αγώνες που χρειαζόταν απεγνωσμένα γκολ, όπως αυτό με τη Λαμία στο Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ