Το «απεριόριστο μπάτζετ» και το «όποιον θέλουμε τον κρατάμε»

Το «απεριόριστο μπάτζετ» και το «όποιον θέλουμε τον κρατάμε»

Μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει την δυνατότητα στην Ελλάδα να χρησιμοποιεί τις δύο παραπάνω «βαριές» ατάκες. Το αποδεικνύει στην πράξη.

Γούστο και καπέλο του καθενός μεγαλοεπιχειρηματία που ασχολείται με το ποδόσφαιρο το πώς θα διαθέσει τα χρήματα της ΠΑΕ ή τα χρήματα που ο ίδιος βάζει στην ΠΑΕ για να συνδράμει.

Στην τσέπη του καθενός δεν είναι κανείς, όποιος θέλει να κάνει τον λογιστή, ας τον κάνει, το πιθανότερο είναι πως θα διασυρθεί, όπως συνέβη με πολλούς «λογιστές» στο παρελθόν που είχαν… αγωνία μόνο για τα οικονομικά του Ολυμπιακού.

Όπως και είναι άκρως κατανοητό το πώς ο κάθε ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος, πρόεδρος θελήσει επικοινωνιακά να περάσει κάποια πράγματα.

Για να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα, να «φτιάξει» τον κόσμο, να δείξει πυγμή κλπ. Οι ατάκες βεβαίως μένουν και στο τέλος ως γνωστόν μετρούν οι πράξεις.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Ιβάν Σαββίδης μιλούσε για «απεριόριστο μπάτζετ» στον ΠΑΟΚ με την χρονιά τελικά να βγαίνει οικονομικά από τα 10 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Πρίγιοβιτς. Φέτος ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ αδειάζει, αποκτώντας μπακ-απ επιλογές όπως ο Σοάρες και ο Μιχάι που έρχεται.

Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι νέοι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν είμαι μελλοντολόγος ούτε κερδίζω κάτι από το να αρχίζω να τους… υποβιβάζω λες και είμαι 10χρονο. Την υγειά τους να έχουν οι άνθρωποι και αν καταφέρουν να πετύχουν, μαγκιά τους.

Το βιογραφικό του καθενός είναι η πρώτη «ανάγνωση» μιας μεταγραφής. Τα υπόλοιπα είναι για τους… έξυπνους, που συνήθως έχουν ελάχιστη επαφή με την μπάλα. Κάποιες φορές και με το επάγγελμα.

Ξέφυγα όμως. Μέχρι τώρα λοιπόν, ο ΠΑΟΚ «αδειάζει» και δεν κινείται δυναμικά στην αγορά. Μπορεί να το κάνει αύριο. Θα δούμε. «Απεριόριστο μπάτζετ» πάντως δεν είδαμε ποτέ. Μπορεί να δούμε, δεν ξέρουμε το μέλλον.

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αφορμή την αποχώρηση του Λάζαρου είχε πει στα Σπάτα όπως βγήκε από όλα τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ πως «όποιον θέλουμε τον κρατάμε».

Αναμφίβολα ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ θέλησε με αυτό τον τρόπο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιας φυγής που δεν άρεσε στον κόσμο της ομάδας.

Γρήγορα όμως αποδείχθηκε πως στην πράξη δεν μπόρεσε να τηρήσει αυτή την ατάκα. Συμβαίνουν αυτά.

Όλα αυτά τα χρόνια μόνο ένας έχει καταφέρει να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Το «απεριόριστο μπάτζετ» μπορεί μόνο στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιηθεί καθώς κάθε καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης φροντίζει να προσφέρει στον σύλλογο την οικονομική δυνατότητα να πάρει αυτούς που χρειάζεται.

Και αυτό χτίστηκε χρόνο με τον χρόνο. Όλα συνέβαλαν σε αυτό. Ώστε ο Ολυμπιακός από εκεί που το καλοκαίρι του 2010 ήταν καταχρεωμένος να είναι τώρα νοικοκυρεμένος και οικονομικά αυτάρκης!

Με αποτέλεσμα ότι ζητά ο προπονητής, η διοίκηση να μπορεί να το κάνει πράξη. Το αν το πλάνο και οι παίκτες που έρχονται θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι δουλειά άλλων. Ο Μαρινάκης προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για να δημιουργηθεί η καλύτερη ομάδα κάνοντας τις υπερβάσεις για την ομάδα που λατρεύει!

Ο Μαρινάκης συνάμα έχει αποδείξει περίτρανα πως «όποιον θέλουμε τον κρατάμε». Με πράξεις και αυτό, όχι με λόγια.

Δίνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ για το καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Κώστα Φορτούνη!

Όχι, δεν περίμενε όπως έκαναν οι άλλοι, να δει αν θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν του είπε παίξει και τα λέμε τέλος Αυγούστου. Τον φώναξε πριν ξεκινήσει προετοιμασία, του έδειξε πόσο τον θέλει, του πρόσφερε ένα απίστευτο συμβόλαιο και τον κράτησε για πάντα στο λιμάνι.

Γιατί η παραμονή του Φορτούνη ήταν απαραίτητη για τον σύλλογο, για την σπουδαία ομάδα που δημιουργείται, για να φέρει ξανά κόντρα σε όλους τον Ολυμπιακό εκεί που αξίζει.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαρινάκης εφαρμόζει το «απεριόριστο μπάτζετ» και το «όποιον θέλουμε τον κρατάμε».

Είναι μια ακόμη φορά, και σίγουρα δεν είναι η τελευταία, δυστυχώς για τους «απέναντι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ