Τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά

Τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά

Οι Εμμανουηλίδης, Μαυρομμάτης, Θεοχάρης κέρδισαν νέα συμβόλαια, το πιθανότερο είναι να συμβεί το ίδιο με Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, ωστόσο, το επόμενο βήμα είναι και το πιο απαιτητικό.

Στην ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού εδώ κι έναν μήνα κυριαρχεί η επέκταση των συμβολαίων των νεαρών παικτών.

Με τους δύο υπήρξε αίσιο τέλος. Οι Μαυρομμάτης, Εμμανουηλίδης, οι οποίοι είχαν έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, δέχθηκαν να το επιμηκύνουν, ενώ και ο νεαρός Θεοχάρης, που θα ήταν ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου, είπε το «ναι» για ανανέωση. Η εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη. Ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Έκπληξη δεν θα αποτελέσει και η επέκταση των συμβολαίων των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη. Εξαρχής η αίσθηση είναι ότι εύκολα ή δύσκολα θα παραμείνουν. Τουλάχιστον ο Μπουζούκης. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ μπορεί να καθυστερήσει λίγο, ενώ είναι γνωστό ότι το γραφείο που τον εκπροσωπεί αναζητεί πρόταση από το εξωτερικό. Το ότι οι υποθέσεις έχουν τραβήξει αρκετά είναι λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος. Σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό αυτά τα θέματα θα είχαν λυθεί προ πολλού.

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι για κάθε νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού δημιουργούνται πλέον άλλα δεδομένα. Ο Μαυρομμάτης με μία σχετικά γεμάτη σεζόν κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο. Κάνοντας και λίγα παζάρια. Του Εμμανουηλίδη και του Θεοχάρη οι περιπτώσεις ήταν λίγο πιο απλές. Ο Εμμανουηλίδης τον ερχόμενο Οκτώβριο είναι 19 ετών και ο Θεοχάρης στις 6 Ιουλίου κλείνει τα 21 του χρόνια. Ο τελευταίος είχε μόλις έναν αγώνα στο πρωτάθλημα. Αυτόν με τον οποίο έπεσε η αυλαία κόντρα στον Παναιτωλικό. Είχε και δύο ματς στο κύπελλο με την πρώτη ομάδα. Ο Δώνης, ωστόσο, τον πιστεύει και εισηγήθηκε την παραμονή του, όπως και συνέβη.

Για τους τρεις παίκτες αυτομάτως οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ο Μαυρομμάτης θα έχει ακόμα τρία χρόνια συμβολαίου. Τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 22 του χρόνια. Μπορεί να είχε τη σεζόν που πέρασε τις πρώτες του συμμετοχές, αλλά σ’ αυτή την ηλικία η αντιμετώπιση δεν είναι ανάλογη με κάποιον 17χρονο. Θα πρέπει στην Ελλάδα να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του 25χρονου που είναι ακόμα ταλέντο. Έτοιμοι παίκτες οφείλουν να είναι. Και υπό αυτό το πρίσμα ο Μαυρομμάτης οφείλει ν’ αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε έναν Παναθηναϊκό που σταδιακά θα γίνεται πιο ανταγωνιστικός. Στο δεύτερο μισό της περιόδου έκανε πολλά λάθη. Υπήρχε, όμως, κατανόηση. Έπαιξε ρόλο η απειρία. Τώρα, όμως, τα πράγματα ζορίζουν. Ο προπονητής, τα στελέχη της ομάδας και φυσικά ο κόσμος θα θέλουν να δουν πολλά περισσότερα.

Ο Θεοχάρης, όπως αναφέραμε κλείνει τα 21. Στην ηλικία του το ένα ματς στο πρωτάθλημα να γίνουν 3-4 τη νέα σεζόν δεν λέει τίποτα… Ο Εμμανουηλίδης έπαιξε σε 11 ματς πρωταθλήματος. Κυρίως ως αλλαγή. Πέτυχε δύο γκολ και είχε άλλα τόσα στο κύπελλο. Έχει λιγότερη πίεση χρόνου από τους δύο συμπαίκτες του που προαναφέραμε, αλλά εδώ και δύο χρόνια πλασάρεται ως ένα σπουδαίο πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό. Τη νέα περίοδο οι αριθμοί του θα πρέπει να είναι μεγαλύτεροι. Αν δεν πετύχει τέσσερα γκολ στο σύνολο δεν σημαίνει ότι δεν εξελίχθηκε. Γενικά, όμως, σε επίπεδο συμμετοχών και φυσικά τακτικής προσέγγισης θα πρέπει να πάει ένα βήμα μπροστά.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο ζόρικα για τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη. Αξιολογούν τον εαυτό τους με περισσότερα χρήματα απ’ όσα προσφέρει αρχικά ο Παναθηναϊκός. Η κάθε πλευρά έχει δικαίωμα να κρίνει όπως νομίζει. Οι δύο περιπτώσεις έχουν τραβήξει, επειδή οι δύο νεαροί θέλουν ένα σεβαστό ποσό. Αυτομάτως, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Από τον Μπουζούκη, όλοι θα περιμένουν να αποδώσει πολύ καλύτερα τη νέα σεζόν. Αν πάει καλά, όλα θα είναι ομαλά. Θα είναι ένα ταλέντο που εξελίσσεται και θ’ αποδείξει ότι έχει όντως την ποιότητα και την προσωπικότητα να αποτελέσει μέλος ενός πιο ισχυρού Παναθηναϊκού.

Αν δεν αποδώσει καλά και κινείται στη μετριότητα δεδομένα θα ακουστεί και θα γραφτεί «με 15-20 ματς την έχουν δει όλοι παικταράδες και θέλουν τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό των αποδοχών τους». Είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τον Χατζηγιοβάνη. Αν αποδώσει όπως στον πρώτο γύρο θα ακούει μόνο θετικά. Στην αντίθετη περίπτωση, θα ακούει και θα διαβάζει μόνο αρνητικά. Ας υποθέσουμε ότι ο ταλαντούχος εξτρέμ, που έκλεισε στις 31 Μαϊου τα 22 του χρόνια, δεν συμφωνεί έως την έναρξη του πρωταθλήματος. Παίζει καλά, όλος ο κόσμος και τα ΜΜΕ, θα φωνάζουν για ανανέωση. Δεν παίζει καλά; Τότε θα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση. «Ήθελε και νέο συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα», είναι το λιγότερο ειρωνικό που μπορώ να φανταστώ.

Αυτοί οι πέντε νέοι παίκτες, αλλά και οι υπόλοιποι που παραμένουν στο ρόστερ όπως οι Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής, Αποστολάκης, βρέθηκαν στην ομάδα σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Και πήραν τις ευκαιρίες τους. Εφόσον τα οικονομικά ήταν ανθηρά, κανείς δεν γνωρίζει πόσα απ’ αυτά θα είχαν την ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα του «τριφυλλιού». Όπως και να έχει, η πρώτη σεζόν για όλα τα παιδιά, ακόμα και τον Χατζηγιοβάνη που μόλις τη σεζόν που πέρασε πήρε αρκετά ματς, ήταν αναγνωριστική… Την ερχόμενη περίοδο, τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά. Θα κληθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν θα τα καταφέρουν θα φανεί στο χειροκρότημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ