Oλυμπιακός : Σεβασμός στον Σπανούλη

Oλυμπιακός : Σεβασμός στον Σπανούλη

Η επιστροφή του Σπανούλη στη δράση είναι λογικό να αλλάξει λίγο τις ισορροπίες στον Ολυμπιακό, όμως απαιτείται σεβασμός σε έναν αθλητή που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου με την έλευσή του στον Πειραιά

Από χθες το βράδυ λαμβάνω από παντού, από φιλάθλους του Ολυμπιακού μιλάω, μηνύματα και σκέψεις προβληματισμού για τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη. Προβληματισμός που προκύπτει τόσο από την αγωνιστική του εικόνα όσο και από το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι μπαίνοντας στην ομάδα την ανακάτεψε, την μπέρδεψε και τελικά δεν τη βοήθησε. Η αλήθεια είναι πως αν κοιτάξει κανείς μεμονωμένα τα αποτελέσματα, ήττα από ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ήττα από την κατώτερη Μπάμπεργκ και δύσκολη νίκη κόντρα στη μισή Ρεάλ στην Ευρωλίγκα, μπορεί να οδηγηθεί σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Η επιστροφή του Σπανούλη στη δράση είναι λογικό να αλλάξει λίγο τις ισορροπίες στην διαχείριση της περιφέρειας της ομάδας. Διαφοροποιήθηκαν οι ρόλοι, αναπροσαρμόστηκαν οι χρόνοι όλων  των υπολοίπων, άπαντες τον ψάχνουν για να πάρει αυτός την απόφαση. Μέχρι να καταλάβουν πως ενεργεί θα περάσει χρόνος που πιθανόν, όπως είναι λογικό, θα κοστίσει κάποια ματς. Το μαξιλαράκι που έχουν αποκτήσει οι ερυθρόλευκοι στην Ευρωλίγκα θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στην τωρινή κατάσταση.
Αγωνιστικά τώρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους, φίλους και εχθρούς, με το δέοντα σεβασμό. Δεν λέω να αναγορευτεί σε τοτέμ προσκυνήματος και να μην δέχεται κριτική ή να παίρνει χρόνο και ρόλο τιμητικά χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει. Να γίνει, δηλαδή, Ναβάρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο, την ομάδα και τον οργανισμό που ονομάζεται Ολυμπιακός. Ο Σπανούλης είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν κομβικός και ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του Σφαιρόπουλου πήγε μέχρι το τέλος πέρυσι στη διοργάνωση.
Σεβασμός επομένως σε έναν αθλητή, που άλλαξε την ιστορία του Συλλόγου, το DNA της ομάδας με την έλευση του στον Πειραιά. Μέχρι να πάρει την απόφαση να γυρίσει σελίδα και να φύγει από τον αιώνιο αντίπαλο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Έριχνε τα πάντα στη διαιτησία, έβγαζε απύθμενο κόμπλεξ κόντρα στον Παναθηναϊκό και ηττοπάθεια μόλις έμπαινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο  Kill Bill τα άλλαξε όλα αυτά. Υπομονή λοιπόν γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και πολλοί θα καταπιούν τη γλώσσα τους στο τέλος….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ