Κι όμως, ο Τοροσίδης θα… ψάξει θέση βασικού!

Κι όμως, ο Τοροσίδης θα… ψάξει θέση βασικού!

Ο Γιώργος Χελάκης αφού παραθέτει τον τρόπο σκέψης του Πέδρο Μαρτίνς καταλήγει σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα που αφορά τη θέση που θα παίξει ο Βασίλης Τοροσίδης.

Σε τριάντα μέρες ξεκινάνε τα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη σε περίοδο προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική χρονιά με πρώτο στόχο να περάσει από την Βικτόρια Πλζεν και να συνεχίσει την προσπάθεια για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα το επιχειρήσει με ομάδα στρωμένη από την περσινή χρονιά. Οι μηχανές του δουλεύουν στο φουλ, όχι μόνο στο Γκντανσκ που γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και στα κεντρικά γραφεία, όπου τα στελέχη της διοίκησης επιχειρούν να φέρουν στην ομάδα έναν σέντερ φορ και έναν σέντερ μπακ.

Ο Μαρτίνς έχει ξεκινήσει από τις 10 Ιουνίου να προετοιμάζει την ομάδα και οι αφίξεις παικτών δείχνουν πως ο φετινός Ολυμπιακός θα έχει εναλλακτικές επιλογές δυο και παραπάνω σε κάθε θέση. Ο κόουτς, είναι γνωστό αυτό, θα ήθελε να έχει και φέτος στη διάθεσή του τον Χασάν για την κορυφή της επίθεσης, ακόμα κι να δεν ερχόταν άλλος επιθετικός για να τον συνδράμει.

Ο Ολυμπιακός είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο από τον προπονητή του που θέλει απλά έναν παίκτη για να τελειώνει τις φάσεις. Δεν ψάχνει για έναν σολίστα που θα τα κάνει όλα και ανάμεσα σε όλα θα σκοράρει. Ψάχνει και εξετάζει τις περιπτώσεις σέντερ φορ που να τελειώνουν τις φάσεις και να εκμεταλλεύονται την δουλειά που θα κάνουν οι συμπαίκτες τους.

Μαζί με τους ερυθρόλευκους ψάχνουν δεκάδες άλλες ομάδες στην ποδοσφαιρικά προηγμένη Ευρώπη. Εχθρός του καλού παραμένει πάντα το καλύτερο. Για τέτοιο παίκτη αξίζει να περιμένεις και να παίρνεις ρίσκο σχετικά με τον χρόνο που θα έρθει και θα τον έχει διαθέσιμο στην προετοιμασία ο προπονητής. Το σημειώνω γιατί ο Μαρτίνς είναι προπονητής που θέλει τον παίκτη απολύτως εξοικειωμένο με το περιβάλλον και την ομάδα, για να του εμπιστευτεί θέση στην εντεκάδα.

Κορυφαίο παράδειγμα ο Γκιγιέρμε που περίμενε ακόμα και πέρα από το αναμενόμενο για να κερδίσει θέση και εμπιστοσύνη. Με την έννοια αυτή ο κόουτς ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην ομάδα το νέο κυνηγό κρούσης αλλά την ετοιμάζει για τα παιχνίδια με την Πλζεν και χωρίς αυτόν. Την ετοιμάζει και με τον Γκερέρο που έκανε μια χαρά τη δουλειά κόντρα στην Λουκέρνη όταν οι ερυθρόλευκοι πήραν πέρσι το καλοκαίρι την πρώτη πρόκριση.

Τα σημειώνω όλα αυτά για να τονίσω ότι η επείγουσα μεταγραφή είναι αυτή του στόπερ. Κι αυτό γιατί η ομάδα θα στερηθεί την παρουσία των στόπερ με τους οποίους ολοκλήρωσε πέρσι τις υποχρεώσεις της δηλαδή τους ευρισκόμενους στο Κόπα Αφρικα Μεριά και Σισέ. Εδώ οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και πιεστικές. Για το λόγο αυτό κάνω την πρόβλεψη ότι ο κόουτς -τουλάχιστον στα πρώτα φιλικά- θα κάνει ό,τι απέφυγε πέρσι: Θα δοκιμάσει στη θέση αυτή τον πολύπειρο και ικανότατο Βασίλη Τοροσίδη. Με τους Ομάρ και Γιάννη Μασούρα στα δεξιά της άμυνας, εκτιμώ ότι ο Βασίλης Τοροσίδης θα είναι μια από τις καλύτερες «μεταγραφές» του καλοκαιριού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ