Δεν γίνεται να κάνεις τον Αντετοκούνμπο, Μάικλ Τζάκσον

Δεν γίνεται να κάνεις τον Αντετοκούνμπο, Μάικλ Τζάκσον

Το πακέτο του Αντετοκούνμπο θα το πάρεις όπως σου δίνεται, δεν θα το προσαρμόσεις στις σαθρές εμμονικές ιδεοληψίες σου

Η ανάδειξη του Αντετοκούνμπο σε mvp του NBA δεν ήταν αυτό που ονομάζουμε έκπληξη, ούτε όμως και στανταράκι.

Η πορεία του θύμιζε F35 B που απογειώνεται κάθετα, αν όχι φέτος, κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα κατάφερνε.

Το μόνο σίγουρο ήταν πως η επιτυχία του θα αποτελούσε αφορμή για να παρελάσουν από τις οθόνες μας, όλων των ειδών οι ιδεοληψίες που ευδοκιμούν.

Ξεκίνησε όταν έγινε απλό ντραφτ, τώρα που έφτασε το απόγειο της δόξας του, λογικό ήταν να σπάσει κάθε ρεκόρ.
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στη χώρα που δίδαξε φιλοσοφική σκέψη σε όλο τον πλανήτη, να αποτελεί σήμερα την παγκόσμια πρωτεύουσα εμμονικών προκαταλήψεων και αυταπατών, που πλασάρονται ως ιδεολογίες.

Μερικά χρόνια πριν, ο Μιχαλολιάκος είχε παρομοιάσει τον Αντετοκούνμπο με χιμπατζή, υποστηρίζοντας πως «και σε έναν χιμπατζή αν δώσεις μια μπάλα, θα την πιάσει»

Εννοείται πως θα την έπιανε, κανένας χιμπατζής όμως δε θα διέπρεπε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, πόσο δε να κατακτούσε την ύψιστη ατομική διάκριση του mvp.

Επιτυχία που δεν κατάφερε ποτέ κανένας Έλληνας, καταλήγουμε λοιπόν πως οι μετανάστες είναι ανώτεροι από εμάς τους Έλληνες. Υιοθετώντας μάλιστα και την αναφορά στους χιμπατζήδες, συμπεραίνουμε πως είμαστε υποδεέστεροι και από αυτούς!

Μη βαράτε εμένα, Mixaloliakos speaking όπως θα έλεγε κι ο Γεωργίου, ζητήστε από εκείνον τις μπανάνες…

Αν θυμηθούμε και την ταπείνωση του πνευματικού πατρός από τον Τζέσε Όουενς στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 36, προκύπτει το πόρισμα πως οι σκουρόχρωμοι είναι ανώτεροι από εμάς τους Άριους.

Επιβάλλεται λοιπόν να καθιερώσουμε σκλαβοπάζαρα λευκών, όπου θα έρχονται εύποροι γηγενείς Αφρικανοί για να ψωνίζουν δούλους, εργάτες και ότι χρειάζονται σε έμψυχο δυναμικό…

Πάμε στην αντιπέρα όχθη, που επαίρεται για την ανάδειξη της Ελλάδας μέσω του γόνου ενός μετανάστη, προτυποποιώντας το γεγονός για να στιγματίσουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία των Ελλήνων.

Το γεγονός πως κάποιος με καταγωγή από τη Νιγηρία, μεγαλώνοντας ανάμεσα μας, μας αγάπησε σε τέτοιο βαθμό, καταργεί με τον πιο απόλυτο τρόπο τις αγαπημένες ταμπέλες της δήθεν προοδευτικής θολοκουλτούρας.

Αν ήμασταν έστω και μια σταλιά από τα παραπάνω, πρώτος από όλους θα μας είχε μισήσει αυτός και σίγουρα δε θα καμάρωνε ως Έλληνας.

Ενθυμούμαι επίσης πως πρόσφατα, του είχε ζητηθεί να υπογράψει αυτόγραφο πάνω σε Ελληνική σημαία, αρνήθηκε ευγενικά όμως, λέγοντας πως η σημαία είναι σύμβολο και όχι πανί.

Εκείνοι που επιχειρούν μέσω του Αντετοκούνμπο να θεμελιώσουν τις ιδεοληψίες τους, αντιλαμβάνονται τη σημαία ως κωλόχαρτο και το ομολογούν φωναχτά.

Τέλος, μιλώντας για το βραβείο που πήρε ευχαρίστησε το Θεό, επίκληση που από τους ίδιους αυθαίρετους ερμηνευτές και σφετεριστές, βαφτίζεται ως σκοταδισμός.

Οπότε μετά τον Μιχαλολιάκο, υπάρχει και δεύτερη φατρία που αυτογελοιοποιείται, εκείνα που τους ενώνουν άλλωστε είναι περισσότερα απ΄όσα τους χωρίζουν. Και τα οποία συντηρούνται απλώς για να καμουφλάρουν τον εκατέρωθεν φασισμό, που περικλείει κάθε θεωρεία του γλυκού νερού που παπαγαλίζουν.

Ο Αντετοκούνμπο είναι γιος μετανάστη, που κατόρθωσε ότι δεν κατάφερε κανένας γηγενής Έλληνας και την επιτυχία του αυτή, δεν την κράτησε για τον εαυτό του, ούτε την αφιέρωσε στη χώρα καταγωγής του.

Θεωρεί τιμή να λέγεται Έλληνας και όχι κατάντια. Θεωρεί επίσης τη σημαία ιερό σύμβολο και όχι πανί, ενώ πιστεύει στον Θεό.

Βάζοντας τα στο μίξερ αλά Καίσαρης, πρόκειται για τον γόνο μιας κατώτερης ράτσας που ξεπέρασε τους ανώτερους, ταυτόχρονα πρόκειται για εθνίκι, πατριδοκάπηλο και σκοταδιστή.

Δε σας μπέρδεψα εγώ, μόνοι σας εγκλωβιστήκατε στο βλακώδες idée fixe που θρέφει τον αποφλοιωμένο σας εγκέφαλο.

Εν κατακλείδι, ο Αντετοκούνμπο είναι αυτός που είναι, άπαξ και αποφασίσεις να τον κάνεις σημείο αναφοράς και τον επικαλεστείς, θα πάρεις ολόκληρο το πακέτο και αυτούσιο, όπως σου προσφέρει ο ίδιος.

Δε θα τον κάνεις Μάικλ Τζάκσον, βάφοντας τον μια άσπρο και μια μαύρο, προσαρμόζοντας τον στις σαθρές εμμονικές ιδεοληψίες σου…

ΥΓ. Ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας, γιατί αισθάνεται Έλληνας και καμαρώνει γι αυτό.

Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε διέξοδο για εκείνον, αλλά επιλογή.

Θα μπορούσε να ζει εδώ και να δηλώνει Νιγηριανός, ίσως οι Χρυσαυγίτες να εκτιμούσαν την ειλικρίνεια του και να γλίτωνε το λιντσάρισμα, έτσι κι έπεφτε ποτέ στα χέρια τους.

Ενδεχομένως να είχε την ευκαιρία να το παίξει και ολίγον Αμερικανάκι εκεί που βρίσκεται, το γεγονός όπως πως επιμένει να δηλώνει Έλληνας, του χαρίζει τον τίτλο του πιο Έλληνα από τους Έλληνες!

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, που περιέγραψα παραπάνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ