Ο Αρης, ψηλά την χτίζει την φωλιά…

Ο Αρης, ψηλά την χτίζει την φωλιά…

Η ομάδα των Καρυπίδη-Παντελίδη βρίσκεται σε πορεία σύνδεσης με την κορυφή. Το που θα φτάσει δεν μπορεί να προεξοφληθεί. Υπάρχει όμως μπροστά της μια σημαντική πρόκληση. Να αποκλείσει την κυπριακή ΑΕΛ και να συνεχίσει την πορεία της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η τσέπη είναι του Θόδωρου Καρυπίδη. Τώρα, αν την έχει… ανακατέψει και με καμιά τσέπη κινέζικη, δικό του θέμα και μπράβο του. Σημασία έχει πως ο Αρης δεν θα φάει από τα έτοιμα την χρονιά που έρχεται. Θα ξανοιχτεί ώστε να καθιερωθεί ως η πέμπτη μεγάλη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή.

Ισως να απλώνει το πόδι του και λίγο παραπάνω από όσο φτάνει το πάπλωμα αλλά από όσο ξέρω δεν υπάρχουν παράπονα για ασυνέπειες και καθυστερήσεις. Κάτι γίνεται και η διοίκηση του Αρη εμφανίζεται συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της. Είναι μάλιστα τόσο συνεπής που την εμπιστεύονται οι ατζέντηδες του Ιντέγιε. Βήμα το βήμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης φαίνεται να κλείνει τις μεταγραφικές εκκρεμότητες και να δίνει την δυνατότητα στον Σάββα Παντελίδη να δουλέψει έχοντας στη διάθεσή του δυο παίκτες για κάθε θέση.

Από την άλλη πλευρά ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος έχει την ευχέρεια να βάζει τον Αρη στις συζητήσεις για το μέλλον σπουδαίων ποδοσφαιριστών όπως ο Ιταλός διεθνής Τσέρτσι που πέρυσι τέτοιο καιρό φέρεται να απασχόλησε τον Ολυμπιακό. Δεν είναι δυνατό κάθε φορά να γίνεται του Ιντέγιε αλλά είναι φανερό πως ο Αρης έχει αλλάξει επίπεδο. Δεν είναι η ομάδα που μάτωσε να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα και θέλει να εξασφαλίζει κάθε χρονιά την έξοδο στην Ευρώπη. Γίνεται μια ομάδα που θέλει να εγκατασταθεί στο κέντρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Εγινε μια ομάδα που αρνείται να μπει σε συζητήσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ για να πουλήσει παίκτη της επειδή τα λεφτά της φαίνονται λίγα. Ο Αρης βρίσκεται σε πορεία σύνδεσης με την κορυφή. Το που θα φτάσει δεν μπορεί να προεξοφληθεί. Υπάρχει όμως μπροστά του μια σημαντική πρόκληση. Να αποκλείσει την κυπριακή ΑΕΛ και να συνεχίσει την πορεία του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι στόχος εφικτός απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να κινείται σε ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ο Αρης του Ιντέγιε του Ντουάρτε, του Σιώπη και του Κουέστα οφείλει να έχει στόχο και την ευρωπαϊκή διάκριση. Την περσινή χρονιά ο Αρης άφηνε καλές εντυπώσεις με την μπάλα που έπαιζε αλλά στα ντέρμπι έβλεπε τις πλάτες των αντιπάλων του. Φέτος η καταξίωσή του περνά και μέσα από  νίκες σε κάποια ντέρμπι και ειδικά αυτά στο «Κλεάνθης Βικελλίδης». Ακόμα κι αν βαθμολογικά η ομάδα έχει κάνει την συγκομιδή της είναι οι νίκες σε ντέρμπι που θα πιστοποιήσουν ότι έχει περάσει σε άλλη φάση και αξίζει δικαιωματικά να συγκαταλέγεται στους μεγάλους.

Η παρουσία του Ιντέγιε στην κορυφή της επίθεσης είναι από μόνη της πρόκληση. Μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του Παντελίδη σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Φέτος ο Αρης ψηλά την χτίζει την φωλιά αρκεί να μην λυγίζει ο κλώνος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ