Ποιος θα κερδίσει τα «πρώτα μέτρα»;

Ποιος θα κερδίσει τα «πρώτα μέτρα»;

Ο Μαρτίνς μας έχει δείξει ότι την εκτιμάει τη δουλειά των παικτών του, συνεπώς όποιοι ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του θα ξεκινήσουν από διαφορετική αφετηρία…

Με 27 παίκτες πήγε ο Μαρτίνς στην Πολωνία. Και περιμένει εκτός του Σεμέδο κι έναν σέντερ φορ, όπως και παίκτη για το «8». Από Ιούλιο θα ενσωματωθεί ο Σιαμπάνης και θα αποκτηθεί κι άλλος τερματοφύλακας για το Νο 2. Μαζεύονται πολλοί, αν και σε αυτούς υπάρχουν οι πέντε πιτσιρικάδες και ο Βούκοβιτς που δεν θα συνεχίσει, καθώς αυτή είναι όπως φαίνεται η μοίρα του… υπουργού άμυνας.

Σε τέτοιες περιόδους συνηθίζουμε να λέμε ότι όλες οι ομάδες «χτίζουν» το μέλλον τους, ωστόσο στην πραγματικότητα οι τωρινές συνθήκες δεν έχουνε καμία σχέση με αυτές που επικρατούσαν στις προετοιμασίες των προηγούμενων δεκαετιών.

Λογικό είναι βέβαια να συμβαίνει αυτό, καθώς το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει κατά πολύ. Κι από τη στιγμή που το πρόγραμμα των παικτών έχει γεμίσει ασφυκτικά με… ατελείωτους επίσημους αγώνες, οι προπονητές δεν δίνουν πλέον ιδιαίτερη βάση στον τομέα της φυσικής κατάστασης και ασχολούνται περισσότερο με αυτόν της τακτικής.

Τα… παλιά τα χρόνια περνούσαν μέχρι και δύο εβδομάδες μέχρι να πιάσουν μπάλα οι παίκτες. Και σε αυτό το διάστημα έπαιρναν τα βουνά και έτρεχαν χιλιόμετρα για να αποκτήσουν τη φυσική κατάσταση που θα τους πήγαινε μέχρι το τέλος της σεζόν.  Τώρα πια με τρία παιχνίδια την εβδομάδα δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε προπόνηση στο ενδιάμεσο. Πέρα από το γεγονός ότι οι πιο πολλοί αρχίζουν με τα προκριματικά για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρα πώς να «φορτώσεις» τους παίκτες σου και σε ένα μήνα να τους ζητάς να παίξουν μπάλα;

Τώρα είναι περισσότερα τα φιλικά παιχνίδια όπου οι προπονητές δοκιμάζουν συστήματα και παίκτες. Για τους πιο παλιούς δεν τρέχει τίποτα, όμως για τους νέους η περίοδος της προετοιμασίας αποτελεί το πρώτο σκαλί που θα τους φέρει πιο κοντά στην καθιέρωση.

Ειδικά στον Ολυμπιακό όπου υπάρχει ο Μαρτίνς, αυτός που θα «ξεφύγει» στα πρώτα μέτρα, τότε αποκτά περισσότερες πιθανότητες να πάει μέχρι το νήμα. Την εκτιμά τη δουλειά ο Πορτογάλος και όποιος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του, θα του δώσει το «δικαίωμα» να συνεχίσει και στην επόμενη πίστα.

Μας το έδειξε και πέρυσι αυτό όταν πήγε μέχρι το βαθύ φθινόπωρο με την ενδεκάδα που είχε μοντάρει από τον Ιούλη μήνα και ας ήρθαν μετά αρκετοί, όσο και οι ποιοτικοί παίκτες. Δεν «υποκύπτει» στα ονόματα ο Μαρτίνς για αυτό και ο Τουρέ υποχρεώθηκε σε πρόωρη απόσυρση και ο Νάτχο δεν μπόρεσε ποτέ να συνδεθεί με την ενδεκάδα σε μόνιμη βάση. Όταν κερδίσεις τον προπονητή, μετά είναι δύσκολο να χάσεις τη θέση σου εκτός κι αν πιστέψεις ότι ο ανταγωνισμός κρατάει μόνο για λίγο καιρό. ¨Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να εφησυχάσεις ούτε στον… ύπνο σου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ