Ολυμπιακός: Η… ηρεμία στο Φάληρο και η εβδομάδα εξελίξεων

Ολυμπιακός: Η… ηρεμία στο Φάληρο και η εβδομάδα εξελίξεων

Αναμενόμενη η φαγωμάρα των τελευταίων ημερών για τον κόσμο της ομάδας, την ώρα που στον Ολυμπιακό, οφείλουν άπαντες να ανεβάσουν σιγά σιγά ταχύτητα στο κομμάτι της ενίσχυσης.

Επικρατεί ανησυχία στις τάξεις του Ολυμπιακού. Λογικό θεωρώ και δεν πρόκειται να κακίσω κανέναν για αυτό. Οι Ερυθρόλευκοι τελείωσαν νωρίς τις υποχρεώσεις τους, έχουν ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, βλέπουν την Ευρώπη ήδη να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ δεν υπάρχει σαφής προσανατολισμός αναφορικά με το που θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη σεζόν. Σε όλα αυτά προσθέστε το γεγονός πως και εμείς γράφουμε περισσότερο για αποχωρήσεις και όχι προσθήκες και… τσουπ, «δένει» το γλυκό.

Συμφωνώ ότι ο κόσμος «τρέφεται» και ζει με τις μεταγραφές και τις προσθήκες. Ο Ολυμπιακός έχει αυτήν την στιγμή στο ρόστερ του τους: Πρίντεζη, Παπανικολάου, Γκος, Μάντζαρη, Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνη, Μπόγρη, ΛεΝτέι, Ποκουσέφσκι και τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα ανανεώσει. Θα μου πείτε υπάρχουν συμβόλαια από τα παραπάνω που εκκρεμούν και μπορεί κάποιοι να αποχωρήσουν. Μαζί σας, όμως αυτήν την στιγμή που μιλάμε, στους Πειραιώτες υπάρχουν 10 παίκτες που έχουν συμφωνία με την ομάδα. Πώς να το κάνουμε…

Είναι απόλυτα κατανοητό πως ο κόσμος έχει θορυβηθεί από την…. άπνοια στο στρατόπεδο της ομάδας σχετικά με τις μεταγραφές. «Καθυστερούμε πολύ» είναι τα περισσότερα από τα μηνύματα που μου έρχονται από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Αρχικά να υπενθυμίσω ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν προχωρήσει σε κινήσεις, πλησίασαν την μεριά του Σλούκα καταθέτοντας δελεαστική πρόταση, έχουν κλεισμένο τον Κόνιαρη, σε συμφωνία με τον Έβανς, το προσπάθησαν με τον Χάντερ και γενικότερα είναι στο ψάξιμο, εξετάζοντας παίκτες που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν αυτούς που θα παραμείνουν.

Όλα αυτά εν μέσω αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ, της Αδριατικής Λίγκας και του board που θα γίνει και την οικονομική ρευστότητα να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά.

Να σας υπενθυμίσω τι έγινε πέρσι λίγο το καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι αναλώθηκαν στο ξεκίνημα για την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τελικά ανακοινώθηκε στις 27 Ιούνη. Παράλληλα είχαν να ασχοληθούν με τις ανανεώσεις των Σπανούλη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου, κάνοντας τελικά το 2/3, με τον αρχηγό να υπογράφει στις 2 Ιουλίου και τον Κωστή στις 5 Ιουλίου. Την ίδια μέρα με τον Παπανικολάου ανακοινώθηκε για 2+1 χρόνια η απόκτηση του Γουίλιαμς Γκος.

Στις 7 Ιουλίου και… άξαφνα, έγινε γνωστό πως ο Ζακ ΛεΝτέι θα φοράει τα ερυθρόλευκα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να ανακοινώνει στις 13 Ιουλίου και τον Σάσα Βεζένκοφ.

Οι μεταγραφές έκλεισαν στις 17 του μηνός, αφού Τουπάν και Τίμα ανακοινώθηκαν μέσα στην ίδια μέρα.

Σήμερα έχουμε 26 Ιουνίου, με τις ομάδες εννοείται να έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους, όπως και ο Ολυμπιακός.

Τα μέτωπα είναι πολλά, όμως η αλήθεια είναι πως ο χρόνος δεν πιέζει απειλητικά τους Πειραιώτες, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν για το μέλλον των Αγραβάνη-Μπόγρη αφού η οψιόν στα συμβόλαιά τους είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο ΛεΝτέι έχει περιθώριο μέχρι τις 10 Ιούλη να… χαιρετήσει το ΣΕΦ, οπότε έχει καιρό η ομάδα για να αποφασίσει..

ΥΓ1 Ακούστηκε το όνομα το Μάλκολμ Τόμας της Χίμκι. Μένει ελεύθερος από την Ρώσικη ομάδα, που δεν ψήνεται πολύ να τον κρατήσει. Από την Μόσχα φεύγει και ο Μίκι που πάει Ρεάλ. Πάντως ο Τόμας δεν έχει προταθεί στον Ολυμπιακό (παρότι πριν πάει Ρωσία, για δύο σερί καλοκαίρια είχε συμβεί αυτό) και θεωρώ πως και οικονομικά δεν είναι τόσο προσιτός. Αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος..

ΥΓ2 Μετά από 19 χρόνια ο Χρήστος Σταυρόπουλος αφήνει το ΣΕΦ για να γίνει GM της Αρμάνι Μιλάνο, δίπλα στον Ετόρε Μεσίνα. Τιμητικό για τον ίδιο, ο οποίος ευχαρίστησε τους πάντες παρότι τους… σόκαρε με την επιλογή του. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποιος θα τον διαδεχθεί. Ένας πολύ καλός άνθρωπος που δούλεψε πολύ για τους Ερυθρόλευκους και έμεινε σε σεζόν με είχε τεράστια up n down o Ολυμπιακός. Καλή τύχη κύριε Χρήστο στην αγαπημένη σου Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ