Ο Στοχ που όλοι αγαπήσαμε (vids)

Ο Στοχ που όλοι αγαπήσαμε (vids)

O Μίροσλαβ Στοχ ετοιμάζεται να φορέσει για δεύτερη φορά την ασπρόμαυρη φανέλα και to10.gr θυμάται το πρώτο και σύντομο πέρασμα του από την Τούμπα.

Την φανέλα του ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά ετοιμάζεται να φορέσει ο Μίροσλαβ Στοχ, με τον Σλοβάκο να τα βρίσκει σε όλα με τον Δικέφαλο. Η συμφωνία είναι για τρία χρόνια, με τον 30χρονο εξτρέμ  να παίρνει ετησίως το ποσό του 1.000.000 (καθαρά) ετησίως.

Ο Στoχ είχε αγωνιστεί συνολικά 46 φορές με τον ΠΑΟΚ, έχοντας σκοράρει δέκα τέρματα και έχοντας μοιράσει ισάριθμες ασίστ. Ένα από τα σημαντικά γκολ που πέτυχε με την ασπρόμαυρη φανέλα ήταν αυτά για τα προκριματικά του Champions League απέναντι στη Σάλκε στο 1-1 του πρώτου αγώνα με προπονητή τον Χουμπ Στέφενς. Ο έμπειρος Σλοβάκος επιθετικός πέτυχε και άλλα σημαντικά γκολ όπως αυτό απέναντι στον Πανιώνιο.

Ο Μίροσλαβ Στοχ δεν μπόρεσε να στεριώσει στην Φενερμπαχτσέ με αποτέλεσμα να πάει αρκετές φορές ως δανεικός σε αρκετές ομάδες όπως η Μπουρσασπορ η Αλ Αϊν, αλλά και η Σλάβια όπου στο τέλος απέκτησε τα δικαιώματα του. Πέρυσι, έκανε μια εκπληκτική σεζόν όντας ένας από τους ηγέτες της Σλάβιας Πράγας μέσα στο γήπεδο, αφού σε 49 αγώνες βρήκε δίχτυα 14 φορές και έδωσε 13 ασίστ.

Έχει αγωνιστεί σε όλες τς Εθνικές ομάδες της Σλοβακίας πετυχαίνοντας 25 γκολ.  Αυτό που αποκτά ο ΠΑΟΚ είναι έναν παίκτη που αγωνίζεται με μεγάλη ευχέρεια τόσο αριστερά, όσο και δεξιά. Δεξιοπόδαρος αλλά με την τάση να συγκλίνει στον άξονα και γι’ αυτό αγωνίζεται συνήθως στην αριστερή πτέρυγα.

Η κίνησή του θυμίζει εκείνη του Άριεν Ρόμπεν, αφού από τα άκρα εφορμά προς την αντίπαλη περιοχή και δεν συνεχίζει μέχρι την γραμμή του άουτ για να βγάλει σέντρα. Όταν αποφύγει κάθε αντίπαλο, σουτάρει με την πρώτη ευκαιρία και κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει σημειώσει ουκ ολίγα τέρματα.

Παίκτης με ταχύτητα και ενέργεια, μπορεί να καλύπτει αδιάκοπα την πτέρυγά του για ολόκληρο το 90λεπτο. Το βραχύσωμο σουλούπι του δεν τον ευνοεί στις ψηλές φάσεις, ενώ δεν φημίζεται για τις ανασταλτικές ιδιότητές του. Πρόκειται δηλαδή για έναν φύσει επιθετικογενή ποδοσφαιριστή.

Ο Στοχ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1989. Όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί, ο πατέρας του έφερε μία μπάλα στο σπίτι κι έκτοτε δεν την αποχωρίστηκε ποτέ.

Σε ηλικία 6 ετών, γράφτηκε στις ακαδημίες της τοπικής Νίτρα και το 1997 εκπροσώπησε τη χώρα του σε τουρνουά στο Πάρντορφ της Αυστρίας, κερδίζοντας τρόπαια και προσωπικές διακρίσεις. Όταν δεν πήγαινε στο γήπεδο με το ποδήλατο για προπονήσεις, έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στη γειτονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ