Δεν το πήρανε το πρωτάθλημα. Τους το δώσαμε

Δεν το πήρανε το πρωτάθλημα. Τους το δώσαμε

Ο Κώστας Καίσαρης δίνει χίλια δίκια στον Κώστα Ζουράρι. Σ’ αυτόν τον ογκόλιθο της πολιτικής σκέψης. Το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑΣΑΝ του μάγκα, του ντερβίση, του καραμπουζουκλή. Του Κώστα του Ζουράρι. Του χριστιανοκομμουνιστή. Του νυν και αεί και στους αιώνες των αιώνων αμήν, αριστερού. Αν έχει λεχθεί μία σωστή κουβέντα σ’ αυτές τις ξενέρωτες, εκλογές την είπε ο μεσιέ Ζουράρις. Ο αν και Κρητικός, Μακεδονομάχος. Ο βεριτάμπλ ΠΑΟΚτζής. Στη Θεσσαλονίκη, έχουνε να το λένε. Αν κόψεις τις φλέβες του Κώστα, μαύρο αίμα θα βγει. Ούτε μία σταγόνα κόκκινο δε θα στάξει. Ο Μέγας Ζουράρις, το εκκρεμές της πολιτικής. Ο άνθρωπος που έχει κατέβει σε εκλογές και με τον Παπαθεμελή και με το ΚΚΕ. Και με τον Ιησού Χριστό και με το Μαρξ. Και κατά της προδοτικής συμφωνίας για τη Μακεδονία και υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ που τη ψήφισε. Η δουλειά μας να γίνεται. Παντί τρόπω.

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ αυτός άνθρωπος, την αμόλησε. Τη μεγάλη κουβέντα. «Οι ΠΑΟΚτζηδες να ξέρουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ ψηφίζουν αυτόματα Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης μας άλωσε επί 30 χρόνια με τις παράγκες. Εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε θα έπαιρνε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ».

ΩΣ προς την τελευταία πρόταση: Σωστός. Απόλυτα σωστός. Εκατό-μηδέν. Κι αυτό που βγαίνει κατ’ αρχάς είναι το πολιτικό συμπέρασμα. Ποια Μακεδονία και τρίχες κατσαρές. Η Μακεδονία τσιμέντο να γίνει. Αυτό που μετράει είναι το πρωτάθλημα. Και το πρωτάθλημα το έδωσε στον ΠΑΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τα λεφτά του Ιβάν, ούτε τα γκολ του Πρίγιοβιτς και του Βιεϊρίνια, ούτε οι αποκρούσεις του Πασχαλάκη, ούτε η Τούμπα που κόχλαζε. Τίποτα. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν το πήρανε το πρωτάθλημα. Τους το δώσανε. Το πρωτάθλημα ύστερα από 34 χρόνια το έδωσε στον ΠΑΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσφορά του καταστήματος. Αν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΠΑΟΚ θα ξαναπάρει πρωτάθλημα το 2053. Με δυο λόγια, τα καρντάσια την πουτσίσανε.

ΕΓΩ λοιπόν τον πιστεύω. Καθηγητής είναι. Υπουργός ήτανε. Βουλευτής είναι. Εγγράμματος και με το παραπάνω. Έμπειρος. Την ένατη δεκαετία της ζωής του διανύει. Σοβαρός. Μετρημένος. Λιγόλογος. Είναι ποτέ δυνατόν, αυτή η τεράστια, αυτή η υπερμεγέθης προσωπικότητα, να λέει αρλούμπες; Κουταμάρες; Λόγια του αέρα; Για να το λέει αυτό κάτι θα ξέρει. Κάτι παραπάνω από μας. Ένας βουλευτής, ένας υπουργός, ξέρει πολλά περισσότερα από έναν κοινό θνητό. Άλλο αν δεν τα λέει. Δεν επιτρέπεται να τα πει. Ως Μακεδονομάχος, ως ΠΑΟΚτζης, ως πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη και νυν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ζουράρις ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει ο Αλέξης για τον ΠΑΟΚ.

ΤΑ τέσσερα τελευταία χρόνια άλλωστε αυτή η δουλειά γίνεται. Το κύπελλο στην ΑΕΚ το έδωσε ο περιβόητος Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής. Ένα μήνα φρενάρισε τον τελικό μέχρι να οριστούν διαιτητής και βοηθοί της αρεσκείας του. Εξ και ο χαραρηρισμός Υπουργάρα από τον διοικητικό ηγέτη. Το πρώτο κύπελλο στον ΠΑΟΚ το δώσανε Κίζας και Καλφόγλου. Το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ Ποντίκης και Κομίνης. Να μην δώσει ένα πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ σύσσωμος ο σύριζα;

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ , λοιπόν . Δεν πρόκειται περί κάποιου καφενόβιου. Κάποιου αργόσχολου, που μιλάει αέρα-πατέρα. Ή κάποιου πολιτικάντη που ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Μπας και τσουρνέψει κανένα σταυρό. Είναι παραπάνω από βέβαιο λοιπόν ότι ο Ζουράρις ξέρει πολύ καλά τι λέει. Μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρωτάθλημα, θα επανέλθει στη καταραμένη την Αθήνα. Κι ειδικότερα στον τρισκατάρατο τον Ολυμπιακό. Να κανονίσουνε λοιπόν τα καρντάσια την πορεία τους. Αν θέλουνε πρωτάθλημα, δαγκωτό Αλέξη.

ΕΚΑΝΕ ένα μικρό λάθος βέβαια, ο καθ’ όλα συμπαθής Κώστας. Λέγοντας ότι «ο Μαρινάκης με τις παράγκες μας άλωσε επί 30 χρόνια». Ο Μαρινάκης είναι στο ποδόσφαιρο από το 2010. Δεν είχε σχέση με την παράγκα. Η παράγκα ήταν έργο του Θωμά, με τον οποίο συναντιόταν στη Μεγάλη Βρετανία ο Ιβάν για να ρίξει τη χούντα. Μεγαλος άνθρωπος είναι. Άλλοι στην ηλικία του έχουν Αλτσχάιμερ. Άνοια. Όπως έχει πει άλλωστε ο Ομέρ Βρυώνης, ποτέ μην αφήσεις μια λεπτομέρεια, να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία. Δε θα τα χαλάσουμε, αν τα εννιά χρόνια γίνανε τριάντα. Θα μπορούσε μάλιστα να τα στρογγυλοποιήσει. Να τα κάνει πενήντα. Κανένα πρόβλημα.

ΚΙ αυθωρί και παραχρήμα βγήκε να κατακεραυνώσει τον Ζουράρι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αυθορμήτως. Ο θεματοφύλακας του καθαρού ποδοσφαίρου. Του φερ-πλέι. Έξυπνη κίνηση. Από το να βγει ένας ΠΑΟΚτζής δηλαδή και ν’ αρχίζει να σκούζει «πήραμε το πρωτάθλημα με την αξία μας. Δε μας το έδωσε κανένας ΣΥΡΙΖΑ». Πολύ καλύτερα, να τοποθετηθεί επ’ αυτού, ένας ουδέτερος. Ένας αντικειμενικός. Ένας Αθηναίος. Ένας αντίπαλος. Ο Ντέμης Νικολαΐδης. Που κατά δήλωσή του, πρώτα αγαπάει το ποδόσφαιρο κι ύστερα την ομάδα του. Εξ ου λοιπόν και βγήκε ο Ντέμης να υπερασπιστεί την καθαρότητα του πρωταθλήματος που πήρε ο ΠΑΟΚ. Για το καλό του ποδοσφαίρου. Έτσι ή αλλιώς, εκεί στο Open που βιοπορίζεται, τώρα το καλοκαίρι άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει.

Στη μουσική επιλογή, Buddy Guy Johnny Lang Ronnie Wood – Miss you

https://www.youtube.com/watch?v=XuEO1dCgzAU

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ