«Πανοπλία» στον Καλάθη

«Πανοπλία» στον Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να προστατεύσει επιτέλους τον αρχηγό του με αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης στην περιφέρεια

Ο Παναθηναϊκός προχωράει στην υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού με την προσπάθεια για την ολοκλήρωση της απόκτησης του Ταϊρίς Ράις..

Ο 32χρονος σκόρινγκ γκαρντ προορίζεται για να αντικαταστήσει τον Λούκας Λεκαβίτσιους στο ροτέϊσον του «τριφυλλιού». Να είναι δηλαδή ο παίκτης που θα έρχεται από τον πάγκο και θα δίνει ανάσες στον Νικ Καλάθη.

Παράλληλα θα αποτελεί τον διαφορετικό τρόπο έκφρασης στην επίθεση, αφού είναι παίκτης με τελείως άλλα χαρακτηριστικά από εκείνα του ελληνοαμερικανού γκαρντ.

Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, να δημιουργήσει και να εκτελέσει μετά από πικ εντ ρολ, να «μπουκάρει» στην αντίπαλη άμυνα απέναντι σε ψηλούς με αργά πόδια.

Το μειονέκτημά του είναι βέβαια στην άμυνα, όπου τον «σημαδεύουν’ οδηγώντας τον στο λόου πόστ και εκεί θα υπάρξει πρόβλημα.

Από την επιλογή του Ραϊς φαίνεται πως ο Πεδουλάκης θέλει να αποφύγει το λάθος που γινόταν κατά κόρον τα προηγούμενα χρόνια: να μένει ο Καλάθης στο τέλος μόνος του και να παλεύει για 35’ γιατί δεν υπάρχει κανείς πίσω του.

Ο 55χρονος τεχνικός βλέποντας ίσως και τα δικά του λάθη στο παρελθόν θέλει να «θωρακίσει» με τον καλύτερο και πλέον αξιόπιστο τρόπο τον αρχηγό του.

Το… πείραμα Λεκαβίτσιους απέτυχε γι’ αυτό και ο Λιθουανός γύρισε πίσω στη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά οι βραδιές που ο Καλάθης αποκαμωμένος, κατακόκκινος και ξεθεωμένος από την κούραση στο 38’ να παίρνει τις προσπάθειες είναι εδώ και απειλούν να έρθουν ξανά.

Στον Παναθηναϊκό θέλουν λοιπόν του… βάλουν πανοπλία, ώστε να μην χρειαστεί ξανά να κάνει τους ίδιους ηρωϊσμούς. Αυτό βέβαια θα φανεί και από τον παίκτη που θα είναι τρίτος στο ροτέισον και κυρίως εκείνος που θα είναι δίπλα του.

Πεδουλάκης και διοίκηση θα πρέπει να τον σεβαστούν και να τον προστατεύσουν διότι τα βράδια που άλλοι όλοι θα αναρωτιούνται «γιατί παίρνει τόσα λεφτά;» θα ξανάρθουν.

Θα πρέπει να αποκτηθεί ένας παίκτης έτοιμος να δώσει λύσεις και να μην κάνει ούτε το… αγροτικό του, ούτε να συλλέγει εμπειρίες.

Ίσως ο νεαρός Καλαϊτζάκης πρέπει να δοθεί δανεικός να παίξει, να «ψηθεί» και να σκληραγωγηθεί σε… καταστάσεις πολέμου, είτε στην Α1, είτε στην Α2 σε ένα πρόγραμμα προπονητή το οποίο θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί και να ανδρωθεί μπασκετικά.

ΥΓ Το πρόβλημα ήταν αρκετά σοβαρό για να αναγκάσει τον Ρικ Πιτίνο να μην είναι στα παρκέ και να μην κοουτσάρει. Με την απόφασή του ασφαλώς έδειξε πως είναι ένας άνθρωπος με ηθικές αρχές και αξίες.

Ευλογία για όλους μας που τον είδαμε από κοντά, του μιλήσαμε, μας εξήγησε την κοσμοθεωρία του και πως βλέπει τη ζωή. Να πάνε όλα καλά στην οικογένειά του και εμείς… εδώ είμαστε! Και πάλι όμως τον ευχαριστούμε για το «μαγικό εξάμηνο»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ