Η μέθοδος της αντιγραφής!

Η μέθοδος της αντιγραφής!

Μπορεί η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να έφεραν κι αυτοί προπονητές από την Πορτογαλία, όμως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, λόγω «ιστορικού»!

Στα λόγια του έρχονται… Η ΑΕΚ από επιλογή και ο ΠΑΟΚ περισσότερο από ανάγκη προτίμησαν τη σχολή προπονητών της Πορτογαλίας που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστη τα τελευταία χρόνια στο Ρέντη.

Οι κιτρινόμαυροι έφεραν τον Μιγκέλ Καρντόσο και οι μαυρόασπροι τον Άμπελ Φερέιρα, οι οποίοι μάλιστα, όπως και ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν στη συστατική επιστολή που τους συνοδεύει υπογραμμισμένη την παράγραφο, με βάση την οποία παίζουν πιο επιθετικά από ότι επιτάσσει η παράδοση στη χώρα τους.

Ακόμη και ο Φερνάντο Σάντος που πέρασε από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Εθνική Ελλάδος συνεχίζει να κερδίζει με… 1-0 και το θεωρεί αρκετό-άσχετα αν δεν έχει και πολύ άδικο. Στον Ολυμπιακό όμως  ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν μπόρεσε να βγάλει τη χρονιά ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αν και ήταν άτυχος, λόγω συγκυρίας, καθώς κλήθηκε να συνεχίσει στον ερυθρόλευκο πάγκο στη μετά Βαλβέρδε εποχή κι αυτό εκ των πραγμάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Παρά ταύτα, ο Ζαρντίμ άφησε την ομάδα πρώτη και αήττητη και ουσιαστικά πρωταθλήτρια από τον Γενάρη, ενώ η πορεία του στην Μονακό, εκεί που αντιστάθηκε στην Παρί Σ.Ζ και ανέδειξε έναν παίκτη όπως ο Εμπαπέ μας επιβεβαίωσε την αξία του. Αυτό που πρέπει να προσθέσουμε επίσης είναι ότι ο Μαρτίνς είναι ο πέμπτος στη σειρά προπονητής που βρέθηκε στο Ρέντη από την Πορτογαλία, καθώς υπήρχαν και οι Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο, κάτι που σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν «δουλέψει» με συνέπεια στη συγκεκριμένη σχολή και δεν προσέφυγαν σε αυτήν λόγω συγκυρίας….

Στη σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ πάνε να αλλάξουν ταυτότητα. Κι αυτό γιατί και οι δυό τους στηρίχτηκαν στο μοντέλο της άμυνας, με το οποίο κατέκτησαν και τους τίτλους, ωστόσο οι νέοι προπονητές τους εμφανίζονται σαφώς πιο επιθετικοί.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο, για παράδειγμα, ζητά παίκτες και για τα εξτρέμ, θέσεις που είχαν… καταργηθεί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έπαιζαν ο Μάνταλος με τον Μπακασέτα, παρότι ήταν παίκτες για τον άξονα. Και ο Άμπελ Φερέιρα  παρουσιάζεται όμως ως λάτρης της επίθεσης, άρα απομένει να δούμε την αξιοπιστία που θα επιδείξει το δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο στην περίπτωση που χρειαστεί να ανέβει στη… σέντρα, όπως παίζει η άμυνα του Ολυμπιακού.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι αυτές οι κινήσεις οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση, αν επικρατήσει το πραγματικό ποδόσφαιρο κι όχι τα σφυρίγματα των διαιτητών. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει νωρίτερα την προσπάθειά του από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και το πρώτο του δείγμα ήταν άκρως θετικό, αφού έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και τερμάτισε με την πιο παραγωγική επίθεση.

Από κει και πέρα οι Πορτογάλοι δεν είναι παντού το… ίδιο, αφού η κάθε ομάδα διαθέτει και τα δικά της στάνταρ. Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς εύκολα αν μπει στον κόπο να θυμηθεί πόσες… ημέρες έμεινε ο Φερνάντο Σάντος, τον οποίο μνημονεύουμε όλοι μας σε κάθε ευκαιρία, στον πάγκο του Παναθηναϊκού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ