ΠΑΟΚ : Έδειξε αντανακλαστικά πρωταθλητή

ΠΑΟΚ : Έδειξε αντανακλαστικά πρωταθλητή

Ο ΠΑΟΚ, σε λιγότερο από 45 ώρες, από το ταρακούνημα της παραίτησης Ράζβάν Λουτσέσκου, βρήκε στις αγορές και κατάφερε να κάνει το καλύτερο deal για τον πάγκο του.

Από το απόγευμα της Κυριακής (30/6) ο ΠΑΟΚ, έχει νέο προπονητή κι αυτός είναι ο Άμπελ Φερέιρα. Ο 40χρονος τεχνικός θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας, που ξεκινά από σήμερα το απόγευμα στην Ολλανδία, έχοντας να αντιμετωπίσει και την πίεση των χρονοδιαγραμμάτων. Ο Δικέφαλος, για πρώτη φορά στην ιστορία ή αν προτιμάτε στην εποχή Σαββίδη, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στο θέμα προπονητή, που βλέπουμε μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Σε λιγότερο από 45 ώρες, από την φυγή του Ράζβαν Λουτσέσκου, οι Ασπρόμαυροι συμφώνησαν με το επόμενο big think της μεγάλης πορτογαλικής προπονητικής σχολής κάνοντας μάλιστα και οικονομική ρελάνς.

Ο ΠΑΟΚ, μ’ αυτή του την κίνηση έκλεισε στόματα. Έβγαλε από τα ταμεία του ένα μεγάλο ποσό, 2 εκατ. ευρώ για να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν από την πλευρά της Μπράγκα και του «σκληρού» διαπραγματευτή προέδρου της Αντόνιο Σαλβαδόρ. Κι άλλα 6 εκατ. ευρώ που θα είναι η αμοιβή του Φερέιρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτή ήταν μια δυναμική απάντηση του Ιβάν Σαββίδη στην απόφαση του Ρουμάνου τεχνικού ν’ αφήσει τον πάγκο του Δικεφάλου και να γίνει Άραβας. Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδειξε πως η μεγαλύτερη του επένδυση είναι ο ΠΑΟΚ και προσπαθεί κάθε χρόνο να φέρνει τους καλύτερους στην Τούμπα.

Από σήμερα το απόγευμα ο Άμπελ Φερέιρα και φυσικά οι συνεργάτες του σηκώνουν τα μανίκια τους καθώς τους περιμένει πολύ δουλειά. Καλούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξουν μια ομάδα από την αρχή. Στον ΠΑΟΚ και στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει περίοδο χάριτος ή προσαρμογής. Θα πρέπει με το καλημέρα να «κόψει» τον ομφάλιο λώρο που είχε η ομάδα με τον Ρουμάνο τεχνικό. Να περάσει την δική του φιλοσοφία στα αποδυτήρια και να «χτίσει» μια ομάδα που θα έχει ταυτότητα και προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρότι δεν έχει την μεγάλη εμπειρία και ίσως αυτό να είναι ένα μικρό του μειονέκτημα, ο 40χρονος τεχνικός πρέπει να καταλάβει πως μέσα από τον ΠΑΟΚ θα ενηλικιωθεί και ο ίδιος προπονητικά. Αν θέλει να γράψει και ο ίδιος το όνομα στην ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμματα. Ο Φερέιρα πληροφορήθηκε πως ο πάγκος της νέας του ομάδας είναι… ηλεκτρικός. Δεν στεριώνουν τόσο εύκολα οι προπονητές. Έμαθε πως η πίεση που θα του ασκηθεί θα είναι μεγάλη από την στιγμή που ο προκάτοχος του έφυγε έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Αν ο 40χρονος τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις ζητήσει πίστωση χρόνου τότε θα το έχει χάσει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Αν όμως δείξει δυναμισμό και αποφασιστικότητα τότε θα έχει στο πλευρό του την οικογένεια Σαββίδη και τον κόσμο.

Ο Πορτογάλος προπονητής, καλείται σε διάστημα 40 ημερών, να παίξει τον πιο σημαντικό στόχο τη ομάδας και σύμφωνα και με τα «θέλω» της διοίκησης Ιβάν Σαββίδη, την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όλος ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ πρέπει να πέσει πάνω του και να τον βοηθήσει, δείχνοντας πρώτα απ’ όλα εμπιστοσύνη, αλλά και όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας προπονητής για να πετύχει τους στόχους.

Από την συμφωνία με τον Άμπελ Φερέιρα, ενισχυμένος βγαίνει και ο Μάριο Μπράνγκο. Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου σε χρόνο ρεκόρ, όχι μόνο βρήκε, τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε με τα επιχειρήματα του να πείσει την οικογένεια Σαββίδη. Στη συνέχεια το έργο του ήταν πιο εύκολο όταν πήρε το πράσινο φως από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για να διαπραγματευτεί με τον Φερέιρα, αλλά και με την Μπράγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ