Ο λαός απαιτεί ο Κουίκ στη Βουλή

Ο λαός απαιτεί ο Κουίκ στη Βουλή

O Κώστας Καίσαρης αποθεώνει τον ένα και μοναδικό Τέρενς Κουίκ. Αποκαλύπτει την αντιστασιακή του δράση στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας και βροντοφωνάζει.

ΙΔΟΥ λοιπόν ο σουρεαλισμός. Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Βασιλικός. Αυτοεξόριστος στο Παρίσι στα χρόνια της δικτατορίας. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, ο Τέρενς Κουίκ. Ρεπόρτερ στην ασπρόμαυρη ΥΕΝΕΔ επί δικτατορίας. Να παίρνει συνεντεύξεις από Παττακό και Ασλανίδη και να αποθεώνει την επανάσταση της 21ης Απριλίου. Θα μου πείτε τώρα, ρε Καίσαρη άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις; Παρ’ εκτός ν ασχολείσαι συνέχεια με τον Τέρενς Κουίκ; Σωστό κι αυτό. Δημοσιογράφος χωρίς εμμονές όμως δε γίνεται. Και μία,από τις δικές μου είναι ο Τέρενς Σπένσερ. ΜΠΕΣΑ σας μιλάω, είμαι έτοιμος να ιδρύσω σύλλογο φίλων Τέρενς Κουίκ.

Το φαινόμενο είναι μοναδικό. Ανεπανάληπτο. Δεν είναι ότι ένας δεξιός έφτασε να πολιτεύεται με τους (δήθεν) αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πταίσμα. Αυτό δεν είναι τίποτα. Έχουν συμβεί πολύ χειρότερα στην πολιτική. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το απόλυτο τίποτα. Ολόκληρο το μηδέν, όπως φωνάζουν οι λαχειοπώλες στην Ομόνοια. Ψάξε να βρεις μια πολιτική ανάλυση του Τέρενς Κουίκ. Μία τοποθέτηση. Μία άποψη. Για οποιαδήποτε θέμα. Έστω επιδερμική. Δεν υπάρχει πουθενά . Δε θα βρεις τίποτα. Δεν υπάρχει ως πολιτικό πρόσωπο. Δεν υφίσταται.

ΤΟ μόνο που έκανε είναι να περιφέρεται ασκόπως ανά την υφήλιο. Παριστάνοντας τον υφυπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον απόδημο Ελληνισμό. Κι ούτε ο πρώτος είναι βέβαια, ούτε ο τελευταίος. Έχουν προηγηθεί άλλοι. Κι υπάρχουν κι άλλοι. Αρκετοί. Ο Τέρενς όμως είναι η κορυφαία περίπτωση. Μακράν των υπολοίπων. Όλοι οι άλλοι τρώνε τη σκόνη του. Μέχρι και «υπουργός Επικράτειας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου» έχει διατελέσει. Το καταλαβαίνεις; Κι αυτή η χώρα εξακολουθεί ακόμα να υφίσταται. Να υπάρχει. Δεν καταποντίστηκε σαν την Ατλαντίδα.

ΝΑ συντονίζει το κυβερνητικό έργο ο Τέρενς Κουίκ. Και δεν έχει πέσει φωτιά να την κάψει αυτή την καταραμένη χώρα την Ελλάδα. Με τον Αλέξη Τσίπρα να μην παραλείπει να τον αποθεώνει. «Βλέπω εδώ τον Τέρενς Κουίκ. Έχει λοιδορηθεί για την προσπάθειά του να γυρίσει όλες τις χώρες της Αφρικής και την Ομογένεια». Τι δεν καταλαβαίνεις; Θέλει μεγάλη προσπάθεια, να γυρίσεις όλη την Αφρική. Τεράστια. Ένας Θεός ξέρει τι έχει τραβήξει αυτός ο καψερός ο Τέρενς. Και σ’ αυτή την ηλικία μάλιστα.

ΕΔΩ λοιπόν θα σας κάνω τη συγκλονιστική αποκάλυψη. Προς αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας. Ο σεμνός και ταπεινός Τέρενς αποφεύγει να μιλάει συχνά. Πολύ περισσότερο, δεν περιαυτολογεί. Σε μία λοιπόν από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του, στο Γιάννη Βίτσα, είχε εξομολογηθεί. «Το 1972 μετά το Πολυτεχνείο είχε βγει ρητή εντολή από το Ζαγοριανάκο να μην ασκώ το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Ενώ είχα νεογέννητο παιδί. Προσωπικά μετέφερα τρεις τραυματίες την περίοδο του Πολυτεχνείου και είχα μία θέση απέναντι σε κάποια γεγονότα. Δεν είχα να πληρώσω το νοίκι, δεν είχα να φάω Μου έκοψαν το ρεύμα και το νερό».

ΔΕΝ είναι λοιπόν, ότι ο εν λόγω Τέρενς έχει εκφωνήσει πάνω από 12.500 δελτία ειδήσεων κι έχει κάνει πάνω από 11.000 ρεπορτάζ. Είναι η αντιστασιακή του δράση, που ο ίδιος δε θέλει να μιλάει ποτέ γι αυτήν. Είναι ότι πολέμησε τη Χούντα από τα μέσα. Ως ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμιά σημασία, ότι αναφέρεται στο 1972 για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ενώ συνέβησαν το Νοέμβριο του 1973. Δεν θα τα χαλάσουμε για μία ασήμαντη λεπτομέρεια. Η ουσία μετράει.

ΚΑΙ κάπως έτσι φτάσαμε στο δια ταύτα. Τον χάνουμε τον Τέρενς. Οσονούπω ανοίγουν οι κάλπες. Με την κατηφόρα που έχει πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, πως να καταφέρει να ξαναβγεί; Θα εκτιμήσουν αυτοί οι αριστεροί το έργο του και την προσφορά του; Τα αμέτρητα ταξίδια του, τύφλα να ‘χει ο Γκιούλιβερ; Τι θ’ απογίνουμε από Δευτέρα χωρίς τον Τέρενς; Δε θα το αντέξω να τον δω στο δελτίο ειδήσεων του Μπλου Σκάι. Εξ ου και βροντοφωνάζω, με όση δύναμη μου μένει. Θεέ κοίτα λίγο χαμηλά. Δώσε τη θεία φώτιση στους αριστερούς, να βάλουν έναν σταυρό στον Τέρενς. Τον έχει ανάγκη η πατρίδα. Το έθνος. Ο απανταχού ελληνισμός. Από τον Βόρειο Πόλο, μέχρι την υποσαχάρια Αφρική, που έχει οργώσει σπιθαμή προς σπιθαμή. Ο θεός να βάλλει το χέρι του να εκλεγεί ο Τέρενς Κουίκ.

Στη μουσική επιλογή, Rory Gallagher-Toredown

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ