Η «δικιά μας Κυβέρνηση», τα «δικά μας» παιδιά…

Η «δικιά μας Κυβέρνηση», τα «δικά μας» παιδιά…

Λίγες ώρες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ μας αφήσει, ετοιμάζεται μέσω της ΕΡΤ να προσφέρει μια 30αρα και βάλε εκατομμύρια στους «συμμάχους» της… εξυγίανσης. Το στοιχείο της εμπορικότητας που καταρρίπτεται, η σύγκριση με το παρελθόν και η απορία της… διαφήμισης.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συνέθεσαν το «τρίγωνο» της… εξυγίανσης. Της εποχής που με όλα όσα έχουν συμβεί δύο χρόνια τώρα θα μείνει στην ιστορία ως η πιο σκοτεινή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για άλλους βεβαίως είναι η… καλύτερη. Καταλύθηκαν τα πάντα άλλωστε για να μπορέσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να πάρουν ένα πρωτάθλημα μετά από δεκαετίες.

Χρειάστηκε να έρθει μια Κυβέρνηση και να κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο, να ορίζει διαιτητές και επόπτες, να αποφασίζει για τις εκλογές στην ΕΠΟ «κλείνοντας τα μάτια» σε σκάνδαλα, να βοηθάει με υπουργικές αποφάσεις τους «συμμάχους» της και να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να «χτυπάει» ανοικτά τον μεγάλο αντίπαλο των φίλων της. Τον Ολυμπιακό.

Από το περσινό καλοκαίρι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο κόλπο και το Νο1 «εργαλείο» της προπαγάνδας της. Την ΕΡΤ, που δυστυχώς μετατράπηκε σε ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ και από Δημόσια τηλεόραση έγινε, τηλεόραση της Κυβέρνησης. Ναι, και στο παρελθόν Κυβερνήσεις μεταχειρίστηκαν την δημόσια τηλεόραση με τον χειρότερο τρόπο.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα τους ξεπέρασε και σε αυτό. Όπως στα ψέματα και στις αυταπάτες. Αλλά για αυτό ο λαός την Κυριακή θα αποφασίσει.

Αυτό που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σε λίγες ώρες πλέον, όπως όλα δείχνουν, αποχωρεί είναι να κάνει ένα τελευταίο γενναίο «δώρο» στους «συμμάχους» της. Σε αυτούς που την στήριξαν και τους στήριξε. Η «δικιά μας» Κυβέρνηση στα «δικά μας» παιδιά.

Παρασκευή να ξέρετε γίνονται όλες οι… δουλειές. Παρασκευή ο Αλέξης είχε αποφασίσει να ανακοινώσει το… επαναστατικό δημοψήφισμα κλείνοντας τις τράπεζες. Αυτό που το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ και μας φόρτωσε 100 δις και δύο μνημόνια στην τιμή του ενός υποθηκεύοντας την περιουσία της χώρας, μόλις για 99 χρόνια.

Αλλά αυτά τα ζήσαμε με τους ζουρνάδες και τα νταούλια και τους χορούς στο Σύνταγμα.

Παρασκευή και σήμερα όπου η Γ.Σ. της ΕΡΤ ετοιμάζεται για το… μεγάλο κόλπο. Μόλις 63 εκατομμύρια ευρώ ετοιμάζεται να μοιράσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για την χρονιά που έρχεται.

Από 30 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια στον «δικό μας» ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που έβαλε πλάτη όσο κανείς. Μέχρι… Πούτιν είπε τον Τσίπρα, μέχρι δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Μέχρι συλλαλητήρια δεν έγιναν για χάρη του Αλέξη. Οι Πρέσπες πέρασαν περίπατο. Όλα καλά λοιπόν, στο φινάλε της Κυβέρνησης Τσίπρα, την τελευταία μέρα της, η ΕΡΤ της διοίκησης Δρόσου ετοιμάζεται να υπογράψει το εξωφρενικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Που ξαφνικά έγινε… Μπαρτσελόνα.

Και να σου και τα «παπαγαλάκια» να αποφασίζουν την Παρασκευή να βγουν από τα «καβούκια» τους για να προπαγανδίσουν για το… σωστό της ΕΡΤ και τον «κακό» Ολυμπιακό που «σκούζει» γιατί τον ενοχλεί ο ΠΑΟΚ του Ιβάν.

Βλέπετε, καταλαβαίνουν πως όσο «γλέντησαν»-«γλέντησαν». Πως όση απίστευτη αβάντα από το ίδιο το κράτος είχαν τελειώνει. Αν δεν ήταν άλλωστε ο Ολυμπιακός ουδείς δεν θα γνώριζε τι παιχνίδι παίζεται στο σκοτάδι με λεφτά του ελληνικού λαού.

Αυτά που τώρα δεν έχουν μωρέ σημασία για τα παιδιά της… εξυγίανσης. Αφού θα πάνε στον ΠΑΟΚ, αλλά και στην ΑΕΚ, το πρώην «φιλαράκι» στην… εξυγίανση, όλα καλά!

Γιατί δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ που ετοιμάζεται η ΕΡΤ να δώσει άλλα 30 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

Έτσι για να μην έχει παράπονο ο έτερος σύμμαχος της Κυβέρνησης, έστω και αν στο ενδιάμεσο τα «συνεταιράκια» έγιναν μαλλιά-κουβάρια.

Η ΕΡΤ, λένε τα «παπαγαλάκια», κάνει επένδυση δυνατή και θα τα πάρει πίσω τα λεφτά. Μιλάμε ούτε σε… πρόβατα αυτά.

Η ΕΡΤ, λένε τα «παπαγαλάκια», ποντάρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ανεβάζει το προϊόν. Τους νοιάζει αυτούς το προϊόν που ξεφτίλισαν τόσα χρόνια, που ξετίναξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορέσουν επιτέλους μετά από δεκαετίες να πάρουν έναν τίτλο. Τον 3ο της 90χρονης και βάλε ιστορίας τους…

Η ΕΡΤ που είναι δημόσια τηλεόραση και δίνει ασύλληπτα χρήματα λίγες ώρες πριν τις εκλογές, χρήματα που δεν υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά. Αλλά επειδή είναι στα «δικά μας παιδιά» είναι σωστό.

Που ξαφνικά ενδιαφέρεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να είσαι οποιαδήποτε εταιρεία που θες, και καλά, να επενδύσεις σε ένα προϊόν και να μην επιλέξεις να έχει το Νο1 brand; Να δίνεις χρυσάφι, στην 3η και 4η δύναμη της χώρας, όπως είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ;

Για να καταλάβετε ακριβώς, πέρσι η ΕΡΤ έδειξε σε 7 ματς τον Ολυμπιακό ως φιλοξενούμενο, τα 6 εξ αυτών ήταν τα κορυφαία σε τηλεθέαση. Τυχαίο προφανώς για τον Δρόσο και την διοίκηση της ΕΡΤ.

Και για να μιλάμε με στοιχειά, ρίξτε μια ματιά στα ματς που έδειξε τον Ολυμπιακό η ΕΡΤ και στα αντίστοιχα ματς του ΠΑΟΚ, που έκανε την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του.

Γίνεται επίσης σύγκριση με το συμβόλαιο που είχε ο Ολυμπιακός με την ΕΡΤ πριν χρόνια. «Όταν έπαιρνε κρατικά λεφτά ο Ολυμπιακός ήταν καλά»;» λένε τα «παπαγαλάκια» προσπαθώντας να πείσουν τους… εαυτούς τους. Το ότι η εποχή εκείνη ήταν τελείως διαφορετική οικονομικά από την τωρινή δεν το έχουν καταλάβει… Το ότι τώρα είμαστε σε οικονομική κρίση με ακόμη capital control δεν το θυμόνται.

Επίσης ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε για 20 χρόνια και είναι η Νο1 εμπορική ομάδα δεν παίζει ρόλο, έ; Ακόμη και έτσι λιγότερα από όσα θα δώσει η ΕΡΤ τώρα σε ΠΑΟΚ και όπως όλα δείχνουν και ΑΕΚ, έπαιρνε τότε ο Ολυμπιακός.

Και μιλάμε για την ΕΡΤ που χρεωκόπησε, έκλεισε και ξανάνοιξε. Μια ΕΡΤ που λένε και τα ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη, όπως το OPEN, πως τώρα με τον ΠΑΟΚ θα… εκτιναχθεί. Ε, τότε γιατί δεν πήρε αυτό τα δικαιώματα να… εκτιναχθεί;

Αστεία πράγματα, όσο αστεία ήταν και αυτή η ιστορία της… εξυγίανσης. Σε λίγες ώρες ο βασικός «σύμμαχος» αποχωρεί, για αυτό και «τρέχουν» να προλάβουν και να «σώσουν» ότι σώζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ