Παναθηναϊκός : Η μπάλα στα πόδια του Μπουζούκη

Παναθηναϊκός : Η μπάλα στα πόδια του Μπουζούκη

Τώρα ο μικρός πρέπει να δικαιολογήσει τον θόρυβο που έγινε και να εξελιχθεί σε μία από τις πιο σημαντικές σταθερές του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Μπουζούκης έχει προοπτική. Υπάρχουν τρομερά περιθώρια εξέλιξης για τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Πλέον, υπάρχουν και τεράστιες απαιτήσεις. Ο Μπουζούκης τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε τα 21 του χρόνια. Δεν είναι ένας έφηβος που τώρα ξεπετάγεται από την Ακαδημία. Οφείλει να αρχίσει να χτίζει καριέρα. Στο περασμένο πρωτάθλημα είχε, όπως και όλη η ομάδα, μισή καλή σεζόν.

Με τη… φτώχεια, την έλλειψη ποιότητας που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, όμως, ήταν εύκολο να διακρίνεις ότι αυτό το παιδί έχει μέλλον, αρκεί να μείνει το μυαλό στη θέση του και να συνεχίσει να δουλεύει. Φαίνεται ότι είναι προσγειωμένος και το απέδειξε στην πράξη με την επιθυμία να μείνει στο «τριφύλλι». Γνώριζε πρώτος απ’ όλους ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για ένα βήμα στο εξωτερικό. Είναι σπουδαίο συστατικό η αυτογνωσία.

Στο πράσινο ρεπορτάζ με τη λήξη του πρωταθλήματος, σχεδόν καθημερινά ήταν αναφορά. «Εκλεισε ο Μπουζούκης», έγραφαν όσοι βιάζονταν, μετά έγινε «κλείνει». Μία μέρα συμφωνούσε, την επόμενη διαφωνούσε, την άλλη υπήρχε στασιμότητα. Τις τελευταίες μέρες και με την επιστροφή της ομάδας στο Κορωπί ήταν δεδομένο ότι θα ενταθούν οι συζητήσεις για να υπάρξει αίσιο τέλος. Το ήθελε ο Παναθηναϊκός, το ήθελε ο παίκτης και προς αυτή τη κατεύθυνση δούλευε και ο εκπρόσωπός του Πάνος Γαλαριώτης.

Ακόμα κι όταν υπήρχε απόσταση (που σ’ έναν… κανονικό Παναθηναϊκό θα έμοιαζε αστεία), καμία πλευρά δεν τήρησε επιθετική στάση προς την άλλη. Διότι η βούληση ήταν κοινή. Επέκταση της συνεργασίας έως το 2022. Απλώς ο καθένας ήθελε να προστατεύσει τα συμφέροντά του. Ο παίκτης να πάρει περισσότερα χρήματα και σε ό,τι αφορά τα πάγια και στα μπόνους.

Ενδεχομένως, να ήθελε και να πήρε η πλευρά του και μία λογική ρήτρα. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ικανοποιήσει έναν παίκτη που πιστεύει, αλλά να διατηρήσει παράλληλα τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και να έχει και μελλοντικά οφέλη. Η υπόθεση θα είχε αίσιο τέλος. Αυτό έδειχναν οι πράξεις από τη πρώτη στιγμή. Το ζητούμενο ήταν το πότε.

Το ότι εξελίχθηκε σε τρομερό σίριαλ, όμως, η επέκταση του Μπουζούκη, ενός παίκτη που έχει κάνει μισή καλή σεζόν, αλλά έχει πλούσιο ταλέντο, δημιουργεί πολλές απαιτήσεις. Ο Μπουζούκης με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε δεν θα αντιμετωπιστεί, όπως την περασμένη σεζόν. Ως ένα ταλέντο από την Ακαδημία, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Αλλά ως ένας έτοιμος παίκτης. Δεν είναι και σαφώς χρειάζεται υπομονή από τους οπαδούς και φυσικά τα ΜΜΕ και τα στελέχη του Παναθηναϊκού.

Αλλά είναι ένας παίκτης που γρήγορα ξεκίνησε να εξαργυρώνει τα ταλέντο του. Και λόγω του σίριαλ, οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες. Δεν ισχύει για παράδειγμα το ίδιο για τον Εμμανουηλίδη, που δεν έχει κλείσει τα 19 του χρόνια. Έχει τον ίδιο ατζέντη, αλλά η δική του υπόθεση έκλεισε πιο γρήγορα. Με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό συνέβη και με τον Μαυρομμάτη και με τον Θεοχάρη.

Γι’ αυτό από τις συζητήσεις και μόνο, από τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο Μπουζούκης μπαίνει με μεγαλύτερη πίεση στο γήπεδο. Θα κριθεί πλέον πιο αυστηρά από πέρσι, αλλά και άλλους νεαρούς συμπαίκτες του. Η μπάλα είναι στα πόδια του. Έχει την ποιότητα, τη θέληση, τη πνευματική ισορροπία για να πετύχει. Να μη λυγίσει, να μη κοιτάξει πίσω. Να εξελιχθεί και να γίνει από τις πιο σημαντικές σταθερές του Παναθηναϊκού. Ένα ελληνόπουλο που θα κάνει τη διαφορά. Πόσο ισχυρή προσωπικότητα θα αναπτύξει θα φανεί στην πορεία.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και με τον Χατζηγιοβάνη. Υπάρχει απόσταση με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν δεν έχει πρόταση, ώστε να παραχωρηθεί τώρα, δεν αποκλείεται και μ’ αυτόν να έχουμε θετική κατάληξη. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ έχει κλείσει τα 22 και θα είναι τέταρτη σεζόν στην πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού». Δεν γίνεται πλέον να αντιμετωπίζεται ως αιώνιο ταλέντο. Είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής. Το αν είναι καλός ή πολύ καλός θα φανεί στην εξέλιξη της καριέρας του.

Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του. Αλλά και γι’ αυτόν στο εξής οι απαιτήσεις στον Παναθηναϊκό θα είναι μεγαλύτερες. Διαφορετικά αντιμετωπίζεσαι όταν παίρνεις 30.000-40.000 ευρώ, διαφορετικά όταν γίνεται τριπλασιασμός και πλέον των αποδοχών σου και φυσικά πολύ διαφορετικά αν παίρνεις μισό ή ένα εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ