Η νέα «θυσία» του Αβραάμ…

Η νέα «θυσία» του Αβραάμ…

Αν υπάρχει μια αχίλλειος πτέρνα αυτή την στιγμή στους ερυθρόλευκους, εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας με δεδομένο ότι ο Μεριά και ο Σισέ δεν θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους. Κι εδώ είναι που  -όπως δείχνουν τα πράγματα-  πολύ πιθανό να επιστρατευτεί ο Αβραάμ.

Τον Σουντανί δεν τον είδαμε ακόμα. Η ομάδα χειρίζεται προσεκτικά την περίπτωσή του ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα πισωγυρίσματος μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο που του στοίχισε μεγάλο διάστημα αποχής πέρσι στη Νότινχαμ. Ο Σεμέδο μπήκε σχεδόν αμέσως πριν προλάβει να μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του ώστε να μπορεί να συνεννοηθεί μαζί τους. Δείγμα ότι ο Μαρτίνς επείγεται να το έχει έτοιμο από το πρώτο παιχνίδι με την Πλζεν. Ο Ελ Αραμπί μόλις ήρθε και θα είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο να φτάσει σε σημείο ετοιμότητας τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι.

Μόνο για τον Βαλμπουενά δεν μπορεί να γίνεται λόγος. Ο σπουδαίος Γάλλος  κι αύριο το πρωί θα μπορούσε να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό. Σίγουρα, ορισμένα πράγματα σχετικά με την προσαρμογή είναι και θέμα κλάσης. Ο κοσμογυρισμένος Βαλμπουενά ήρθε κι έδεσε με τις πρώτες προπονήσεις. Το στοίχημα για τον Μαρτίνς, είναι να «δέσει» γρήγορα τον Σεμέδο και να λύσει το βασικό του πρόβλημα στην άμυνα που έγινε ακόμα μεγαλύτερο από την στιγμή που τραυματίστηκε και έμεινε εκτός μάχης πρώτου αγώνα ο Βούκοβιτς. Αν υπάρχει μια αχίλλειος πτέρνα αυτή την στιγμή στους ερυθρόλευκους, αυτή εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας με δεδομένο ότι ο Μεριά και ο Σισέ δεν θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους.

Μακάρι να γινόταν ένας από τους δυο να επιστρέψει έγκαιρα και να βοηθήσει. Σε εκείνη την περίπτωση θα έπαιζε με τον Σεμέδο χωρίς να έχει κάνει παρά ελάχιστες προπονήσεις μαζί του. Σε κάθε περίπτωση στο κέντρο της άμυνας εντοπίζεται ο μεγάλος προβληματισμός κι εδώ είναι που  -όπως δείχνουν τα πράγματα-  πολύ πιθανό να επιστρατευτεί ο Αβραάμ. Αυτός είναι που παίρνει μέρος σε όλα τα φιλικά. Παίρνει και ο Μπα αλλά είναι μάλλον δύσκολο για τον νεαρό να ξεπεράσει την έλλειψη παραστάσεων για να ανταποκριθεί σε αγώνες τέτοιας κρισιμότητας.

Στα μέχρι τώρα φιλικά, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να πιέζει ψηλά και να ανεβάζει για αυτό το λόγο πολύ ψηλά την  άμυνά του. Περίπου δεκαπέντε μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Σα. Δεν θα στοιχημάτιζα ότι τόσο ψηλά θα ανεβάσει την άμυνά του ο Μαρτίνς και στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν. Στις δυο εβδομάδες που απομένουν μέχρι την πρώτη δοκιμασία κα ανεξάρτητα αν ο Μαρτίνς επιμένει να ανεβάζει την άμυνα ψηλά είναι σίγουρο πως θα ανεβάζει την απαιτητικότητά του απέναντι στους παίκτες.

Οι προθέσεις του έγιναν σαφείς όταν μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Γιαγκελόνια,  έκανε την επιλογή να κριτικάρει δημόσια ορισμένους από τους θεωρούμενους βασικούς της ομάδας διότι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσήλωση στο παιχνίδι. Είναι δείγμα αυτό για το τι πρόκειται να συμβεί επί Αυστριακού εδάφους. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα αν ο Ολυμπιακός έπαιζε αύριο με την Πλζεν, ο Βαλμπουενά θα διεκδικούσε θέση στην εντεκάδα και ο Αβραάμ με τον Σεμέδο θα αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ