Ο Μαρτίνς «κεντάει», ο Ραντζέλοβιτς «καλπάζει»…

Ο Μαρτίνς «κεντάει», ο Ραντζέλοβιτς «καλπάζει»…

Δυο πράγματα παρουσίασε στο φιλικό με την Ντιναμό: Τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και την πετυχημένη πίεση ψηλά που έφερε απέναντι σε μια σχεδόν έτοιμη ομάδα, πολλά κλεψίματα της μπάλας.

Με το φιλικό κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου ο Πέτρο Μαρτίνς εισήγαγε την ομάδα του, στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις κρίσιμες αναμετρήσεις με τη Βικτόρια Πλζεν. Αυτό προκύπτει από τις μόλις τέσσερις αλλαγές αλλά και από την αυξημένη απαιτητικότητά του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τον Ολυμπιακό κι αυτό αποτυπώνεται και στον αυξημένο βαθμό ετοιμότητας που φάνηκε να βρίσκεται. Δεν πρόκειται βέβαια να είναι αυτή η σύνθεση με την οποία θα αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι του Τσέχους δεδομένου ότι σε αυτή μπήκε ως αλλαγή για την τελευταία μισή ώρα, ο Κώστας Φορτούνης.

Στη θέση του, πίσω από τον Γκερέρο, έπαιξε ο Βαλμπουενά που δεν είχε δυσκολία να ανταποκριθεί και σε αυτό τον ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Ποντένσε που θεωρείται βασικό εξάρτημα της ομάδας του Μαρτίνς.

Δυο πράγματα παρουσίασε στο φιλικό με την Ντιναμό ο Ολυμπιακός που ήταν είδος εν ανεπαρκεία στα προηγούμενα φιλικά: Το πρώτο αφορά τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Το δεύτερο ήταν η πετυχημένη πίεση ψηλά, που έφερε απέναντι σε μια σχεδόν έτοιμη ομάδα, πολλά κλεψίματα της μπάλας.

Με εξαίρεση ένα διάστημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου που η Ντιναμό πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ολυμπιακός υπερείχε και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η πρωτοβουλία χάθηκε όταν ο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα και επιχείρησε να παίξει με δυο παίκτες στην κορυφή (4-4-2).

Είναι σαφές ότι το σύστημα αυτό ενδείκνυται για ειδικές καταστάσεις όπου οι ερυθρόλευκοι είναι αναγκασμένοι να πιέζουν για την επίτευξη γκολ σε καταστάσεις ασφυκτικής υπεροχής. Μόλις το άλλαξε ο κόουτς, η υπεροχή πέρασε και πάλι στον Ολυμπιακό.

Η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Ο Σεμέδο -πάντα επιβλητικός- συνεργάστηκε καλά με τον Μπα που θα μπορούσε να ενεργήσει λιγότερο επιπόλαια στην φάση του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι Ουκρανοί. Ο Βασίλης Τοροσίδης έδειξε ότι η ποδοσφαιρική μπογιά του περνάει ακόμα. Μπορεί να προσφέρει όχι μόνο με την εμπειρία του αλλά με τις δυνάμεις και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.

Ο Μασούρας βρίσκεται σε δημιουργικό οίστρο. Δεν σκοράρει αλλά πασάρει και σεντράρει με ακρίβεια ενώ βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση δημιουργώντας ρήγματα. Ο Μπουχαλάκης έχει μάθει από τον Μαρτίνς να κινείται κάθετα στον άξονα και να βρίσκεται σε θέση βολής, όπως έγινε στο όμορφο γκολ που πέτυχε.

Ο νεαρός Ραντζέλοβιτς είναι ιδανικός στην δημιουργία ρηγμάτων. Επιταχύνει εντυπωσιακά και βλέπει γήπεδο ακόμα και την ώρα που αναπτύσσει ταχύτητα. Ο νεαρός Σέρβος έχει ήδη μπει στο μπλοκάκι του Μαρτίνς ως αξιοπρόσεκτη περίπτωση νεαρού παίκτη που έχει τα περιθώρια να φανεί χρήσιμος χωρίς απαραίτητα να πάει κάπου αλλού για να μαζέψει εμπειρίες. Ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος τόσο που άφησε την εντύπωση πως απέναντι στην Πλζεν θα παρουσιαστεί έτοιμος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ