ΠΑΟΚ: Φιλικά δοκιμών και αξιολόγησης παικτών

ΠΑΟΚ: Φιλικά δοκιμών και αξιολόγησης παικτών

Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι δεν ταιριάζει το 4-4-2 στον Δικέφαλο, αλλά ο Φερέιρα συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτό.

Τα φιλικά της προετοιμασίας που παίζουν δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο και γίνονται επιπλέον 3-4 αλλαγές, δεν προσφέρονται για να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος, αλλά ο προπονητής.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 της Τσβόλε χωρίς να πιάσει καμιά σπουδαία απόδοση (και χωρίς ρυθμό), αλλά ισοφαρίστηκε τελικά σε 2-2 αφού έμεινε από το 70’ και μετά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ενρίκε! Ναι, το είδαμε και αυτό… Ο Ολλανδός διαιτητής απέβαλε σε φιλικό παίκτη του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να ζητήσει απλά να τον βγάλει ο Φερέιρα και να μη χαλάσει τις αριθμητικές ισορροπίες στα τελευταία 20 λεπτά του ματς, αλλά του έβγαλε κόκκινη για διαμαρτυρία και κάτι… γαλλικά. Τέλος πάντων αυτό δεν έχει στην τελική και τόσο μεγάλη σημασία.

Ο Αμπέλ Φερέιρα χρησιμοποίησε για τρίτο σερί φιλικό διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο και έκανε ορισμένες καινούριες δοκιμές σε πρόσωπα και θέσεις επιμένοντας πάντα στο 4-4-2.

Εμένα δε μου αρέσει αυτό που βλέπω έως τώρα, μου φαίνεται ότι δεν ταιριάζει το 4-4-2 στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτό έχοντας μπροστά του τέσσερις εβδομάδες για το πρώτο επίσημο ματς των προκριματικών του Champions League (στις 6 ή 7 Αυγούστου). Δεν ξέρω τι θα κάνει έως τότε, αλλά υπάρχει πολύς χρόνος για να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Αυτή τη φορά δοκίμασε τον Μιχάι δεξί μπακ και ήταν εντελώς έξω από τα νερά του, οπότε πέρασε μετά τον Κρέσπο εκεί και γύρισε τον Αλβανό στο κέντρο της άμυνας.

Ξεκίνησε τον Στοχ αριστερά και τον Μπίσεσβαρ δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Σφιντέρσκι (ή λίγο πίσω από αυτόν), αλλά στην πορεία του πρώτου ημιχρόνου τους άλλαξε θέσεις καθώς ανασταλτικά ο Σλοβάκος δεν έδινε σωστές βοήθειες.

Στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε τον Λάμπρου αριστερά και τον Πέλκα δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Άκπομ, ενώ χρησιμοποίησε ξανά τον Ροντρίγκο Σοάρες ως αριστερό μπακ, δείχνοντας ότι ψάχνει λύσεις για εκεί (πέρα από τον Γιαννούλη) μέχρι να επιστρέψει ο Βιεϊρίνια από τον τραυματισμό του (κατά τον Νοέμβριο).

Είναι σαφές ότι ο Φερέιρα προσπαθεί να μάθει όσο γρηγορότερα και καλύτερα μπορεί το εύρος των δυνατοτήτων των παικτών του και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις προπονήσεις, αλλά περισσότερο μέσα από τα φιλικά.

Είδαμε ξανά διαφορετικά δίδυμα (σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά) στο κέντρο της άμυνας (Κρέσπο ή Μιχάι με Χατζηισαΐα στο πρώτο ημίχρονο, Βαρέλα με Ίνγκασον στο δεύτερο μέρος), στη μεσαία γραμμή (Τσιγγάρας-Μίσιτς στο α’ μέρος και Κάτσε-Ντούγκλας στο β’ μέρος) και στην επίθεση (Μπίσεσβαρ ή Στοχ με Σβιντέσκι ή Γαϊτανίδη στο πρώτο μέρος και Άκπομ με Πέλκα στο β’ μέρος).

Η τράπουλα ανακατεύεται, οι δοκιμές συνεχίζονται αλλά επιμένω ότι εκεί που φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο κενό ο ΠΑΟΚ έως τώρα είναι στα χαφ.

Ξέρουμε ότι θα έρθει παίκτης (μπορεί και όχι μόνο ένας…) για τη μεσαία γραμμή (θα αποκτηθεί κι άλλος για την επίθεση), αλλά πλέον φτάσαμε τέσσερις εβδομάδες πριν τα πρώτα επίσημα ματς και ακόμη δεν έχει έρθει.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της προετοιμασία θα γίνει ένα πιο μεγάλο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, καθώς όπως έχει πει ήδη ο Φερέιρα προτιμάει να δουλεύει με 23-24 παίκτες και όχι με 30+ όπως τώρα. Έπρεπε όμως να γίνει κι αυτό για να διαλέξει αυτός ποιους θα κρατήσει, ώστε να έχει καλύτερη προσωπική γνώμη για όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ