Κάρολ Σβιντέρσκι: Αυτό το παιδί έχει άστρο

Κάρολ Σβιντέρσκι: Αυτό το παιδί έχει άστρο

Μεγάλη μάχη αναμένεται να υπάρξει στην επίθεση του ΠΑΟΚ για το ποιος θα πάρει τη φανέλα με το «9». Ο Κάρολ Σβιντέρσκι με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσβόλε έδειξε πως παραμένει «καυτός» με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στις 20 Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάρολ Σβιντέρσκι από την Γιαγκελόνια. Ο 22χρονος επιθετικός ήρθε στην Τούμπα, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πολωνικού ποδοσφαίρου.

Παρότι δεν γνώριζε Αγγλικά, παρότι δεν είχε ξανά βγει από την χώρα του ποτέ, παρότι ήρθε σε μια πόλη ξελογιάστρα, αυτός όμως δεν μάσησε. Δούλεψε, μόχθησε και κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις να πετύχει γκολ σημαντικά. Ο Σβιντέρσκι κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο έβαζε όλους στη διαδικασία ν’ ανοίγουν τα χρονόμετρά τους για να δουν το χρόνο που θα καταγράψει μέχρι να σκοράρει. Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στις 10 Μαρτίου κατάφερε να πετύχει το πιο γρήγορο στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε μόλις 25».

Με την κατάκτηση του νταμπλ από τον Δικέφαλο, ο Σβιντέρσκι δεν ξεκουράστηκε. Πήγε στην πατρίδα του για να συμμετέχει στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21. Παρότι είχε άδεια μέχρι τις 15 του μηνός, ανέβηκε στην Ολλανδία, μετά την απόφαση του Αμπέλ Φερέιρα, δέκα μέρες νωρίτερα, για να τον αξιολογήσει. Ο Πολωνός ποδοσφαιριστής που είναι χαμηλών τόνων, επιβιβάστηκε στο πρώτο αεροπλάνο που βρήκε για Ολλανδία και ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή.

Ο 22χρονος επιθετικός στο χθεσινό φιλικό με την Τσβόλε αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και παρότι δεν είχε τους ποδοσφαιριστές που θα τον «τάιζαν» στην περιοχή των Ολλανδών κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα στέλνοντας το μήνυμα στη διοίκηση και στον προπονητή του πως φέτος θα παλέψει για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη φανέλα του βασικού κυνηγού.
Η πορεία του Σβιντέρσκι, αλλά και του Άκπομ θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και από την επιλογή που θα κάνει η ομάδα με τον επιθετικό που θα αποκτηθεί και αν αυτός θα είναι «βαρύ χαρτί».

Τόσο ο Πολωνός, όσο και ο Άγγλος επιθετικός θα μάθουν αν ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα επενδύσει πάνω τους ή θα πρέπει να ζεσταίνουν τον πάγκο της ομάδας. Ο Σβιντέρσκι, που είναι στην πιο κρίσιμη ηλικία, μοιάζει να πασχίζει με όλες του τις δυνάμεις να πείσει τον νέο του προπονητή ότι φέτος αξίζει για κάτι παραπάνω. Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός έχει όλο το μέλλον μπροστά του και μια μεγάλη ευκαιρία βλέπει να ξεδιπλώνεται. Απλά το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρει τις ευκαιρίες του και να τις αξιοποιήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ