Ολυμπιακός – Φορτούνης: Θα το ξεπεράσουν και αυτό

Ολυμπιακός – Φορτούνης: Θα το ξεπεράσουν και αυτό

Είναι τεράστιο το σοκ για τον Ολυμπιακό και τον Φορτούνη. Και οι δύο όμως θα βρουν τον δρόμο τους. Ο Ολυμπιακός έχει τις λύσεις και έχει και την δυνατότητα για να κάνει αυτό που πρέπει, και να είναι πανίσχυρος όσο θα λείψει ο Κώστας.

Ένα χαλαρό φιλικό. Λίγα λεπτά συμμετοχής. Μια ζημιά που δεν μπορείς να πιστέψεις. Μέχρι το μεσημέρι κανείς άλλωστε δεν μπορούσε να φανταστεί πως το χτύπημα του Κώστα Φορτούνη στο φιλικό με το Αμβούργο θα εξελισσόταν σε τόσο μεγάλη ζημιά. Ρήξη χιαστών στο γόνατο, όπως ο Λάζαρος πριν λίγους μήνες.

Στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, λίγες μέρες μετά από την υπογραφή του συμβολαίου-ζωής με την ομάδα της καρδιάς του. Κρίμα πραγματικά. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι σκληρό άθλημα. Και δυστυχώς όσο και αν είναι άδικο, στο ποδόσφαιρο «παίζουν» και οι τραυματισμοί. Και οι σοβαροί τραυματισμοί όπως αυτοί του Κώστα Φορτούνη.

Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού προφανώς και το σοκ είναι τεράστιο. Αλλά θα βρει την δύναμη να το ξεπεράσει. Είναι νέος, έχει αθλητικό κορμί, στον Ολυμπιακό θα έχει την καλύτερη αποθεραπεία που γίνεται. Θα επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται και γερός. Για να φορέσει και πάλι το περιβραχιόνιο, να οδηγήσει ξανά τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες.

Για τον Ολυμπιακό και τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς προφανώς και είναι τεράστιο το σοκ. Η απώλεια του αρχηγού, του καλύτερου παίκτη, λίγο πριν τα πρώτα κρίσιμα ματς της χρονιάς. Σε ένα διάστημα που δεν υπάρχει η επιλογή της μεταγραφής. Για τα ματς με την Βικτόρια Πλζεν. Για ευνόητους λόγους.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι τεράστιος σύλλογος γιατί μπορεί να ξεπερνάει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί. Και γιατί φροντίζει να έχει ένα τόσο «γεμάτο» ρόστερ που ακόμη και την χειρότερη αναποδιά μπορεί να την διαχειριστεί.

Δεν αναπληρώνεται η απώλεια του Φορτούνη, ο Μαρτίνς όμως έχει το ρόστερ για να την καλύψει. Και στην πορεία βεβαίως, λογικά, να βγει στην αγορά για να βρει έναν ακόμη μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να κάνει την δουλειά του Έλληνα άσου.

Το ζητούμενο όμως είναι τι κάνει τώρα ο Ολυμπιακός. Ποιες είναι οι επιλογές του Μαρτίνς. Ο Ματιέ Βαλμπουενά δεδομένα η μια λύση. Ο Γάλλος άσος μπορεί να παίξει τον ρόλο του Κώστα σε αυτό το 4-4-1-1 ή 4-4-2. Όπως μπορεί και ο Μπρούνο. Βλέπεται ο Ολυμπιακός μεσοεπιθετικά έχει γεμίσει με παίκτες που μπορούν να παίξουν σε όλες τις θέσεις πίσω από τον βασικό στράικερ. Και ο Σουντανί, ως δεύτερος επιθετικός είναι μια επιλογή στον βαθμό που η ετοιμότητα φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο Μαρτίνς.

Με την Γιαγκελόνια εξάλλου ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε δύο επιθετικούς μαζί, καθαρό 4-4-2. Ο Ελ Αραμπί ανεβάζει στροφές, ο Γκερέρο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο Ντουρμισάι ικανός να δώσει λύσεις.

Έχει ένα δυνατό και γεμάτο λύσεις ο Μαρτίνς. Και μπορεί και μέσα από το φιλικό με την Νότιγχαμ την ερχόμενη Τρίτη να κάνει τις δοκιμές του για τα ματς με την Πλζέν, χωρίς τον Κώστα.

Το σοκ είναι μεγάλο. Το σίγουρο είναι πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Φορτούνης θα το ξεπεράσουν και αυτό. Και θα πανηγυρίσουν μαζί στο τέλος της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ