Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί (όχι έναν αλλά) δύο χαφ

Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί (όχι έναν αλλά) δύο χαφ

Οι μεταγραφές που έγιναν έως τώρα στον ΠΑΟΚ δεν αρκούν για να είναι η ομάδα τουλάχιστον το ίδιο καλή με πέρυσι.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε πάντα υψηλές προσδοκίες (πολλές φορές και εξωπραγματικές για τα δεδομένα κάποιων εποχών) από την ομάδα. Ακόμη και όταν στα πέτρινα χρόνια υπήρχαν πολύ μέτρια ρόστερ με «παικταράδες» τύπου Μαριφαλίεφ, Τσερνίσοφ και Φρούντζα.

Η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος ανέβασε ψηλά τον πήχη για τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι πήρε τον τίτλο και αήττητος (με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες) με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, τον πήγε ακόμη πιο ψηλά. Στο τέλος ήρθε και το 3ο Κύπελλο στη σειρά για να σφραγίσει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας και να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια φοβερή χρονιά. Αυτό όμως ταυτόχρονα εκτόξευσε τον πήχη στα ουράνια.

Σήμερα (11/7) συμπληρώνονται δύο μήνες από την κατάκτηση του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμέναμε μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδα τέτοια εποχή, καθώς πλέον έχουμε φτάσει λιγότερο από ένα μήνα μέχρι τα πρώτα επίσημα ματς (6 ή 7 Αυγούστου) για τα προκριματικά του Champions League.

Για να μην το κουράζουμε πολύ, είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα κάνει κι άλλες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ του, αλλά είναι σαφές ότι οι μεταγραφές που έγιναν έως τώρα δεν αρκούν για να είναι η ομάδα τουλάχιστον το ίδιο καλή με πέρυσι.

Κι αυτό περισσότερο έχει να κάνει με την τεράστια έλλειψη που δημιουργείται στην ομάδα στη μεσαία γραμμή. Έφυγαν Κάνιας, Σάκχοφ, Ολιβέιρα (αυτόν προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να τον φέρει πίσω αλλά είναι δύσκολη περίπτωση…), ενώ ο Μαουρίσιο παραμένει τραυματίας και θα επιστρέψει στα γήπεδα προς Νοέμβριο, ενώ ανέτοιμος είναι και ο Βέρνμπλουμ παρότι πλησιάζει τους 7 μήνες από τη ρήξη αχίλλειο τένοντα που υπέστη.

Η αιφνιδιαστική αλλαγή προπονητή στα τέλη Ιουνίου (με την αποχώρηση του Λουτσέσκου και την άφιξη του Φερέιρα) πήγε πιο πίσω και το θέμα της ενίσχυσης, αλλά ούτως ή άλλως εκεί που πονούσε περισσότερο ο ΠΑΟΚ, στα χαφ πήρε μόνο έναν παίκτη, τον 22χρονο Βραζιλιάνο Ντούγκλας Αουγκούστο. Ο Μελιόπουλος που επίσης αποκτήθηκε είναι για να πάει δανεικός. Ο Κάτσε που γύρισε από δανεισμό, όσο μαχητικός και φιλότιμος κι αν δείχνει, είναι λίγος πλέον για τον ΠΑΟΚ στο επίπεδο που έχει φτάσει. Ο Μίσιτς δείχνει επίσης λίγος για βασικός στον Δικέφαλο. Ο νεαρός Τσιγγάρας που προωθήθηκε από την Κ19, όσο καλός κι αν είναι, αποτελεί έναν παίκτη που είναι επένδυση για το μέλλον και μαζεύει εμπειρίες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερος χαφ του ΠΑΟΚ μοιάζει ο Ελ Καντουρί, παίζοντας στη φυσική του θέση και όχι στα πλάγια, αλλά αυτός δύο χρόνια στην ομάδα τραυματίζεται κάθε τρεις και λίγο. Αυτοί δεν αρκούν για να κτυπήσει ο Δικέφαλος την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χαφ υψηλού επιπέδου για να παρουσιαστεί εξίσου ανταγωνιστικός με πέρυσι και να είναι πρωταγωνιστής.

Ναι θα μαζευτούν πολλοί μετά (όταν επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους ο Μαουρίσιο και ο Βέρνμπλουμ), αλλά με αυτούς που υπάρχουν τώρα ακόμη κι ο ένας που θα έρθει σίγουρα, μου φαίνεται ότι δε θα είναι αρκετός σε μια σεζόν με 50+ επίσημα ματς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ