Παναθηναϊκός: Σ’ αυτό το σημείο μετρούν οι πράξεις

Παναθηναϊκός: Σ’ αυτό το σημείο μετρούν οι πράξεις

Παναθηναϊκοί επιχειρηματίες εκφράζονται θετικά στο κάλεσμα του Γιαννακόπουλου και υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσουν. Σύντομα θα κληθούν να κάνουν πράξη τα λόγια τους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τρέχει όσο μπορεί για να πραγματοποιηθεί το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι, αλλά ακόμα χρειάζονται πολλά βήματα και προσεκτικά. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει διάθεση κι όλοι κινούνται ρεαλιστικά. Δεν θέλουν να κάνουν μία κίνηση, που θα τους οδηγήσει σε εκτροχιασμό. Επίσης, ιδιαίτερα θετικό είναι ότι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έχει βάλει στοίχημα να ολοκληρώσει αυτό το έργο, που σαφώς θα δώσει πνοή σε μία υποβαθμισμένη περιοχή κι επιπλέον την ευκαιρία ν’ αξιοποιηθεί ιδανικά για τη πόλη και το φιλέτο της Λεωφόρου. Η καθημερινότητα των κατοίκων στις δύο περιοχές και των επιχειρηματιών θα βελτιωθεί και φυσικά θα υπάρξουν σημαντικές θέσεις εργασίας.

Ο Μπακογιάννης θέλει να τελειώσει αυτό που έμεινε στη μέση από τη μητέρα του. Το έχει βάλει σκοπό κι ελπίζει ότι θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο. Είτε νομικό είτε οικονομικό. Η χρηματοδότηση φαίνεται ότι έχει κλειδώσει, αλλά όταν μιλάμε για κρατικό χρήμα, οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι. Υπάρχουν ελεγκτικά συνέδρια, δάνεια από τράπεζες. Έστω κι αν θα είναι μικρότερα απ’ όσα μπορεί να υπολόγιζε κανείς αρχικά. Υπάρχει μία πληροφορία, ότι μπορεί να μην χρειαστεί καν δάνειο. Αλλά αυτό θα το ξεκαθαρίσουν σύντομα οι Μπακογιάννης, Γιαννακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, λοιπόν, δίνει μεγάλη μάχη για να στεγαστούν όλα τα τμήματα στον Βοτανικό και να αρχίσει ο σύλλογος να αποκτά έσοδα. Να συντηρείται από τον κόσμο του χωρίς να έχει μεγάλες ανάγκες από οποιονδήποτε επιχειρηματία. Την ίδια στιγμή κάνει δυνατές μεταγραφές στο μπάσκετ και το βόλεϊ κι ενισχύει όσο μπορεί και τα υπόλοιπα τμήματα. Ο ίδιος, πάντως, για να πάρει και την ΠΑΕ έχει δηλώσει ότι θέλει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, από τους επώνυμους κι ανώνυμους φίλους της ομάδας να συγκεντρώσουν σε έναν χρόνο το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Το έχω πει ότι δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Με όλη αυτή τη προσπάθεια που κάνει ο Γιαννακόπουλος, βέβαια, δεν νομίζω να θεωρεί κανείς ότι εφόσον όντως αρχίζουν να κατασκευάζονται τα γήπεδα, θα πει «σηκώνομαι και φεύγω», επειδή μπορεί να μην έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να βάλει στη μασχάλη και το καρπούζι της ΠΑΕ. Κι αυτό είναι το πιο βαρύ καρπούζι. Τουλάχιστον, σε έναν χρόνο από τώρα. Σε δύο και τρία όταν γίνουν τα γήπεδα κι ανάλογα τις συνθήκες που θα υπάρχουν στη χώρα, είναι πιθανό να εμπλακεί και στο ποδόσφαιρο. Όσο για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, ακόμα δεν φαίνεται πουθενά στο κάδρο του γηπέδου. Γενικώς δεν φαίνεται πουθενά. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να γίνει κι ένα business plan για το γήπεδο και η ΠΑΕ πρέπει να συμμετέχει. Αυτή θα το χρησιμοποιεί.

Όπως και να έχει, οι δύο στόχοι που έθεσε ο Γιαννακόπουλος, θα φανεί σύντομα αν μπορούν να υλοποιηθούν. Σε μερικούς μήνες θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ο Γιαννακόπουλος θα επιδιώξει να τρέξει άμεσα η διαδικασία συνεισφοράς των οπαδών, με ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το πιο σημαντικό φυσικά θα είναι να σπεύσουν τα γεμάτα πορτοφόλια. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας και ο εφοπλιστής Λεωνίδας Ευγενίδης δήλωσαν ότι τους χαροποίησε ιδιαίτερα το κάλεσμα του Γιαννακόπουλου. Προσωπική μου άποψη. Αν ρωτήσεις τώρα ακόμα 100 πλούσιους Παναθηναϊκούς, τον Πολέμη, τον Βασιλόπουλο, τον Θεοδωρόπουλο, τον Βενιάμη, τον Ξυλά, τον Κασιδόκωστα και δεκάδες άλλους, εφοπλιστές, βιομήχανους, επιχειρηματίες, πάνω κάτω τα ίδια θα πουν.

Τα λόγια, ωστόσο, σύντομα θα κληθούν να γίνουν πράξη. Κάποιοι απ’ αυτούς που ανέφερα δεδομένα θα βοηθήσουν. Ορισμένοι έχουν βοηθήσει ήδη με διάφορους τρόπους. Άλλοι δίνουν χορηγίες, άλλοι παίρνους σουίτες ή αρκετά ακριβά διαρκείας και τα μοιράζουν. Ο Νίκας και ο Ξυλάς ποτέ δεν έβγαλαν από το μυαλό τους, τα λάθη που έγιναν στην πολυμετοχικότητα και θέλουν ένα πιο ασφαλές πλαίσιο για να λειτουργήσει ο σύλλογος. Όπως για μένα δεν έχει σημασία, να μπούμε σε συγκρίσεις. Όταν θα έρθει η ώρα να μείνουν στην άκρη τα λόγια και να μιλήσουν οι πράξεις, δεν έχει νόημα να πούμε αν κάποιος έβαλε 10.000 ή 50.000 ή τα διπλάσια και τα πενταπλάσια χρήματα. Σημασία έχει να καταλήξουν στα ταμεία του συλλόγου, οι υπεύθυνοι να τα διαχειριστούν σωστά και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά όλα τα τμήματα. Δεν τα είχε κι από χθες ο Παναθηναϊκός για να μπει στη διαδικασία τι έδωσε ο ένας ή ο άλλος. Ο καθένας ό,τι μπορεί. Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Αρκεί το χέρι να μπει στην τσέπη. Θα μπει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ